PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

To miała być najlepsza postać tego sezonu. Scenarzyści straszyli nas przez kilka odcinków jaki to
Isaak jest przebiegły, elokwentny i zabójczy. W końcu wyszła z tego jedna wielka lipa. Terminator
okazał się być pełną miłości i porad związkowych ciotunią, która ginie bo postanowiła wyrzucić
pistolet do wody żeby Dexterowi zrobiło się cieplej na sercu.

Ja bym postrzelił tego scenarzystę, który to napisał.

ocenił(a) serial na 9
majinus

Dokladnie. A zapowiadal sie na arcyciekawego przeciwnika Deksia.

ocenił(a) serial na 8
majinus

czyli najwiekszym przeciwnikiem będzie Laguerta w tym sezonie... albo Debra ? :D

ocenił(a) serial na 8
touchless

A ja obstawiam Hannah XD

majinus

Fakt. Idiotycznie się skończyło z Isaakiem. Odkrył bratnią duszę w Dexie i takie tam dyrdymały.

Odnośnie głównego wroga, obstawiam Laguertę.

ocenił(a) serial na 9
majinus

A dla mnie ciotunią totalną w tym sezonie jest sam Dexter. Uwielbiałam tego gościa przez wszystkie seozny, ale teraz jestem bardzo zawiedziona

ocenił(a) serial na 10
debra_filmweb

bo ma coś takiego jak serce?
zabójcy bez serca, bez uczuc tak na prawde nie istnieja, za duzo filmow sie naogladalas ;)
tutaj pokazuja realizm

ocenił(a) serial na 9
forii

Może poniekąd masz rację, ale właśnie po to są filmy i seriale, żeby pewne tematy okroić z realizmu

ocenił(a) serial na 7
debra_filmweb

Seryjni zabójcy nie mają serc, podobnie inni, którzy np. zabijają na zlecenie, na chłodno, bez emocji. A do takich rzeczy jest zdolnych ok. 5% ludzi na świecie, więc całkiem spora sumka.
Isaac od początku zrobił na mnie wrażenie, a scenarzyści wybrali opcję najgorszą z możliwych. Mogliby chociaż pociągnąć wątek z mafią, gdzie Dexter chroni pana Sirco, a tu pstryknięcie palcami, i o! Dexio wyeliminował wszystkich, więc wrócił do domu, i zjadł kolację z Hanną. Do dupy.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

To, że zabijają, nie znaczy, że nie potrafią kochać. To są dwie różne kwestie, różne uczucia, które mogą iść w parze. Nie wiem skąd u ciebie pomysł, że nie mają w ogóle żadnych uczuć.

ocenił(a) serial na 7
Dexterka_Morgan

Zastanów się. Miłość jest powiązana z takimi uczuciami, jak chociażby empatia, i tak dalej, więc niemożliwe, żeby człowiek był aż tak dwubiegunowy. Podaj mi przykład seryjnego mordercy, który nie był psycho/socjopatą, lub chorym psychicznie.
I właśnie tą bezwzględność w Dexterze lubiłem. Jak zmieni się w ciotowatego lalusia, to nie ma po co oglądać dalej, moim zdaniem. Przewidując twoją odpowiedź (to nie oglądaj!), mówię; okej.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

Nie dojdziemy do porozumienia. Co do Dextera, to czemu od razu nazywacie do lalusiem? Bo się zakochał? Nie zrozumiemy się. Ale nie będę się wykłucać.

ocenił(a) serial na 7
Dexterka_Morgan

Dojdziemy, jeśli podasz mi nazwisko miłosiernego zabójcy - to chyba nie problem?
Tak, bo się zakochał, dokładnie. Bo kiedyś nie był człowiekiem, a teraz nagle się stał. Nierealne, i głupie, wręcz typowo amerykańsko-hollywoodzkie.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

Jasneeee. Zapisuje sobie nazwiska i imienia wszystkich seryjnych morderców o których czytam i znam ich biografie na pamięć. Nie, po prostu wyrobiłam sobie zdanie, gdyż kiedyś siedziałam w temacie zabójców, ale to było dawno temu. To prawda, że zmiana jest nierealna, ale to jest tylko serial. Wystarczy podejść do niego z dystansem, przymykając czasem oko na zgrzyty. Ja tak potrafie, a wy z tym, jak widzę, macie problemy.

ocenił(a) serial na 7
Dexterka_Morgan

Nieudolnie wymigujesz się od dyskusji, bo nie masz argumentów. Jakież to smutne.
Serial jest serial, a pomijając realizm, zamiast czegoś ambitnego, kręcą tandetny melodramat. Ta zmiana jest bardziej drastyczna, niż zabójstwa Dextera.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

A jaki mam ci podać przykład, skoro takiego nie mam? Myśl trochę.

ocenił(a) serial na 7
Dexterka_Morgan

Gdybyś ty myślała, nie mówiłabyś o miłosiernym zabójcy. Ale skończmy to, tak będzie lepiej dla wszystkich. To tak w ramach nieponiżania bliźnich.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

Totalnie do dupy. A naprawdę ten serial był rewelacyjny, a na ostatnim odcinku prawie przysnęłam. Jedyne co podniosło adrenalinę to śmierć Isaaka