Pierwsza osoba zadaje pytanie, następna odpowiada, gdy pierwsza osoba potwierdzi odpowiedź
poprzednika druga osoba zadaje pytanie itd. Dobrze by było gdybyście odpowiadali z głowy, a nie
szukali w internecie, bo sami sobie psujecie zabawę.
Zaczynam
W jaki sposób zabijała Lila West?
Delh był szybszy i miało być że osoba zadająca pytanie potwierdza odpowiedź, ale to długo by trwało... Może zrobimy tak, że tylko jak odpowiadający ma wątpliwości to pytający potwierdza.
Jaką rację? Przecież to nawet szczegółowo nie trzeba oglądać serialu żeby wiedzieć, że Lundy zginął w 4 sezonie a nie 3 czy 2 jak to niektórzy kretyni piszą. Piszę "kretyni" bo czwarty sezon jest tak charakterystyczny, że ciężko nie pamiętać Trinity i tego, że Lundy go śledził i przez to zginął.
Ja początkowo napisałem, że w 2 sezonie. Zmyliło mnie jego śledztwo nad Rzeźnikiem z Zatoki. Mam zamiar oglądać dextera od nowa po tym sezonie :)
Przecież to nie było pytanie o żaden szczegół tylko o jeden z głównych wątków w serialu.
No to współczuje, że masz tak słabą pamięć, zwłaszcza jeśli nie przekroczyłeś 70 roku życia. ;)
Raczej większość oglądających pamięta wątek Lundy'go i Trinitego i stąd moje zdziwienie.
też mnie to przeraża,Jedyne co pamiętam o Lundym bez patrzenia w google to to że kręcił z Debrą i zmarł w busie czy coś i się z Dexterem tak szamotał
Mam nadzieję, że to żart... Bo chyba nie uważasz, że Lundy (agent FBI), który romansował z Deb w 4 sezonie to ta sama postać, co Liddy (policjant), którego zabił Dexter w 5 sezonie? ;) To już byłby szczyt wszystkiego żeby aż w tak dużym stopniu pomieszać postaci, wydarzenia i sezony. :P
a no właśnie,teraz kojarze.To wychodzi na to że ten typ z busa to był ten drugi na L.O boże ta moja schiza.Muszę sobie przypomnieć jeszcze raz od początku wszystko
lepiej się nie przyznawaj,bo zostaniesz zbesztana przez delha haha,któremu się wydaję że wszystko pamięta
On pamięta nawet, podczas którego morderstwa Dex śpiewał dziecku kołysankę - prawdziwy psychofan. Pewnie oglądał kilka razy ten serial.
Ale ty kretynizmy wypisujesz... Ta scena z kołysnaką po prostu utkwiła mi w pamięci, bo była wg. mnie bardzo zabawna i tyle. Czy to takie dziwne?
Takie sceny czasem się pamięta, czasem nie. Ja sam wielu szczegółów albo 3 planowych postaci nie pamiętam.
Natomiast ty i linkin nie kojarzycie GŁÓWNYCH wątków z serialu co świadczy o tym, że albo jesteście tak nierozgarnięci, że nie rozumiecie co oglądacie albo macie Alzhaimera. ;) Współczuje wam, że w tak prostej fabule się gubicie. :-P
Poza tym serialem mam swoje życie, masę innych przeżyć i doświadczeń, oraz widziałam od tego czasu wiele innych seriali i flmów, nie sposób wszystkiego pamiętać. To normalne, że się gubię, zwłaszcza, że widzę każdy odcinek tylko raz, gdy ma swoją premierę i nie kojarzę imion, tylko twarze. Ty naoglądałeś się niedawno, albo żyjesz tym serialem, albo rzeczywiście masz ogromną pamięć. Mi nie wmawiaj tępoty czy Alhaimera, bardzo cię proszę.
A kto tu mówi o pamiętaniu wszystkiego? Po prostu ciężko nie pamiętać kluczowych i najgłośniejszych wątków, dla mnie to dziwne. Tym bardziej, że w każdym sezonie głównych wątków nie jest wiele, a fabuła jakaś specjalnie skomplikowana nie jest.
Koleś, skoro nie kojarzysz GŁÓWNYCH wątków z serialu to znaczy, że w ogóle nie rozumiesz co oglądasz. ;)
Lundy był główną postacią w 2 i 4 sezonie i każdy rozgarnięty człowiek go pamięta.
Z kolei Liddy przez prawie cały 5 sezon, podsłuchiwał, nagrywał i śledził Dextera a na końcu został zabity w finale sezonu. To był jeden z najgłośniejszych wątków w historii tego serialu i trzeba być kompletnym jełopem żeby po dwóch latach tego nie pamiętać oraz myleć, że koleś romansował z Deb.
Jesteś po prostu za mało rozgarnięty skoro w ogóle nie rozumiesz najprostszych wątków z tego serialu.
Aha, jeżeli to 14 przy twoim nicku to wiek to miałbyś usprawiedliwienie, bo np. 4 sezon mógłbyś oglądać w wieku 11 lat, a wtedy rzeczywiście dużo rzeczy mogłeś nie zrozumieć.
czekaj chłopcze,bo widzę że się gubisz w zeznaniach.To z tym romansem Debry to wiedziałem.Od jełopów wyzywaj se starego.Następne,tak jak tu Dexterka pisała,ja oglądam każdy odcinek jeden raz i nie muszę pamiętać co się działo 2 lata temu,gdyż dodatkowo poza dexterem też oglądam inne seriale.Więc nie piździj mi tu tutaj że trzeba to pamiętać.Fisiujesz nam tutaj bo każdy odcinek oglądałeś niezliczoną ilość razy
Dokładny cytat z twojej wypowiedzi:
"Jedyne co pamiętam o Lundym bez patrzenia w google to to że kręcił z Debrą i zmarł w busie czy coś i się z Dexterem tak szamotał"
Czyli uważasz, że Lundy to jest ten koleś, który miał romans z Debrą a potem zmarł w busie po szamotaninie z Dexterem. ;-))) Poza tym twierdzisz, że to wszystko działa się w 3 sezonie (twój post sprzed 3 dni).
Czyli mieszasz WSZYSTKO. Ta postać, która kręciła z Debrą to zupełnie kto inny niż koleś, którego Dexter zabił w busie. Po drugie żadna z tych postaci nie pojawiła się w 3 sezonie.
To, że oglądasz kilka seriali to żadne usprawiedliwienie. Jeżeli przez to nie potrafisz odróżnić GŁÓWNYCH bohaterów i nie pamiętasz GŁÓWNYCH wątków to znaczy, że za bardzo fabuły nie ogarniasz. Jakoś większość osób główne postacie i główne wątki kojarzy (co widać w wielu wątkach nawiązujących do poprzednich sezonów) a nie każdy oglądał ten serial "niezliczoną ilość razy" Tylko ty jesteś taki nierozgarnięty. ;-))
Tak swoją drogą to czy ty pamiętasz COKOLWIEK z pierwszych 5 sezonów?
Nie przesadzaj z tymi głównymi bohaterami.Ten cały Liddy był epizodyczną postacią
Nie nie twierdze od 2 postów że ten koleś zmarł w busie
Doje***eś się do mnie jak dzik do szyszek,jak bym Ci co najmniej matke zabił
Zdziwię Cię bo dużo rzeczy pamiętam,a w swoim poście na odp kiedy zginał ten Liddy nie byłem pewny.
Epizodyczną? Jego wątek trwał cały sezon, wzbudził też duże zainteresowanie. Epizodyczne postacie znikały po 1 czy 2, 3 odcinkach.
Od dwóch postów już nie twierdzisz, ale wcześniej twierdziłeś i oburzałeś się jak ci zwróciłem uwagę.
każdy ma prawo zwracać uwagę,ale ty zacząłeś wyzywać,więc to Ty bardziej się oburzyłeś ode mnie.No jak można nie wiedzieć tak oczywistych rzeczy,przecież to jest główny wątek,Ale z Ciebie kretyn-No tak to mniej więcej wyglądało
I kto tu burzy
W 4 sezonie.
Powtórze swoje pytanie z góry
W którym sezonie Batista został sierżantem?
w 3 sezonie
Kto z podekscytowaniem wypowiedział słowa "Road Trip". (może ciężkie, ale utkwiło mi to w pamięci :) )
Rudy/Brian
Podczas jakiego zabójstwa Dexter śpiewał Harrisonowi kołysankę przez telefon?
A to nie chodzi przypadkiem o sprawę Benito Gomez, którą Dexter zawalił w sądzie? Wtedy gdy przeglądał zdjęcia jego ofiar zadzwoniła Rita, że Harrison jest niespokojny i żeby mu zaśpiewał kołysankę - tylko wtedy był na posterunku, więc to chyba nie jest odpowiedź na Twoje pytanie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy:)
Nie, nie.
Dobra, skoro przez tyle czasu nikt nie odpowiedział to dam podpowiedź. Do Dextera dzwoniła wtedy nie Rita, ale opiekunka Harrisona (która potem przekazała słuchawkę dla Morgana juniora ;))
A to nie było tak, że Dexter spał z Lumen i obudził go telefon. Harrison nie mógł spać, Dexter z nim pogadał i tyle? Sezon 5 odc 10.
To było na miejscu zbrodni.
Dobra, ostatnia podpowiedź - był to 5 sezon i Dexterowi w zabójstwie towarzyszyła Lumen.
Ci się nie kiełbasi coś czasem? :) Zobacz to http://www.fanfiction.net/s/6525823/1/Underneath-the-Surface
Tak, o dentystę. Możez zadać pytanie, ale to chyba nie ma sensu, skoro temat został zniszczony niżej. ;)
Po pierwsze to byłem szybszy. ;) Po drugie to jaki jest sens zadawania tak łatwych pytań?
Chyba uciekal przed obcinaczem skor[nie tyle co uciekal, co po prostu chcial go zgubic]
Kto podsunal Dexowi nazwe 'Mroczny pasazer" ?
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc nie możesz zadać swojego. Tak trudno zrozumieć zasady tak prostej gry? Może warunkiem uczestnictwa powinno być IQ powyżej 70. ;)
Nie spinaj się, nie zauważyłem pytania, chaos się robi. Mało czytelne jest wszystko.. To nie było czasem przy zabojstwie dentysty? Pamiętam, że z kimś rozmawiał przez telefon. I wtedy zauwazył, że 'nie winny dentysta' wykonuje telefon, w którym informuje, że Lumen żyje. Nie pamiętam.
Szkoda, że nie mogę kasować tego typu postów. Kiedyś było fajne forum o Dexterze i był tam taki temat jak ten. Szukałem tego forum i chyba już go nie ma, więc postanowiłem przenieść tą zabawę tutaj, jednak jak widzę ze średnim skutkiem :/