to ocena poleci w dół z mojej strony, w końcu pierwszy i ostatni odcinek najbardziej zapada w pamięć! Mam wrażenie, że Michael C. Hall coraz częściej wygląda jak srający kot w dialogach, masakra
u mnie już poleciała w dół, 8 sezon jest straszliwą porażką którą oglądam tylko po to aby zobaczyć ten śmieszny koniec....
Przeczytaj sobie wyciekły scenariusz i nie będziesz musiał się męczyć jak ci tak bardzo nie odpowiada ten serial.
już przeczytałem ale chce zobaczyć czy serio dadzą taką padakę ;p czy pisałem cokolwiek o serialu ? serial jest zajebisty, jeden z najlepszych, jedynie 8 sezon to gówno kompletne
słabszy moze i jest ale gówno kompletne??nie przesadzaj.A swoją drogą to w pyte z ciebie wielbiciel serialu skoro zamiast oglądac najpierw czytasz o czym będzie
nie jest słabszy, słabsze były sezony 5,6,7 a to co dostajemy w 8 w porównaniu do pierwszych 4 jest gównem kompletnym i żartem z widza...
5,6,7 słabe??gówno kompletne widze że zamiast mózgu masz.Nie strzępie więcej klawiatury na takiego łachmaniarza
jak wg Ciebie 6 i 7 sezon byly dobre to gratuluje obiektywnosci . a z tymi epitetami to sie pohamuj bo nikt Cie nie obrazil prostaku
A po kiego grzyba ma oceniać serial obiektywnie? :D Czy to w ogóle jest możliwe? :) No tak, zapomniałam. Pewne wyrocznie na forum mają takie umiejętności :)))
jak najbardziej jest, wystarczy oglądać uważnie i patrzeć na poziom dialogów i fabuły, a nie czy się komuś podoba czy nie......
Ok ok. Niech będzie. Powiedz mi tylko co z tymi, którzy jednak oceniają serial całkowicie subiektywnie? Debile, tak? "Ślepi"? "Nie myślą"? Te cytaty to Twoje słowa wzięte z innego wątku. Na przykład ja żadnym krytykiem filmowym nie jestem. Oglądam więc seriale, których oglądanie mi sprawia przyjemność. Generalnie w życiu staram się robić rzeczy, które mi sprawiają przyjemność (w przeciwieństwie do niektórych forumowiczów) :) Oglądam więc seriale, które mi się SUBIEKTYWNIE podobają. Według Ciebie z tego powodu nie mam prawa głosu? :> Jestem mniej wiarygodna? Jestem widzem drugiej kategorii? O co tak dokładnie chodzi? Wytłumacz, bo nie rozumiem Twojego podejścia do ludzi o odmiennej opinii od Twojej.
Ja pitole ludzie nie ubliżając nikomu ponownie znaczy, że jeśli coś mi się podoba a wam nie to mam do bani gust i nie umiem oceniać obiektywnie?Zupełnie jakby słuchał swojego starego znajomego który zwykł mawiać:cytuje(jak lubisz inną muzykę niż ja to masz do bani gust i nie potrafisz się wsłuchać)Całe halo mi się rozchodzi żebyście dodawali, że seria stała się słaba waszym zdaniem a nie że jest słaba i tyle a jak nie rozumiesz i myślisz inaczej toś debil?Zastanów się człowieku!
mam w nosie twoją obiektywność.A ja mówiłem nieco słabsze od pierwszych 4 a na pewno nie słabe i do dupy jak piszą niektórzy PROSTAKU
? przecież tak właśnie napisałem że 5,6,7 są SŁABSZE a ty się przywaliłeś do tego że napisałem że są słabe...... O_o
są słabe . tyle ze nie potrafisz na to spojrzec odpowiednim okiem . tak cie podjaraly poprzednie sezony ( a 4 byly swietne , piaty calkiem dobry) ze nie przyjmujesz zadnej krytyki . do tego cham i niewychowane 0 z ciebie .
5,6,7 słabe? gówno kompletne to widze masz zamiast mózgu!!.Szkoda strzępic klawiaturę na takiego ŻŁOBA I ŁACHMANIARZA
tak, w porównaniu do pierwszych 4 sezonów były SŁABSZE ale nie słabe....... naucz się czytaćze zrozumieniem, natomiast sezon 8 to gówno kompletne jak już wyżej napisałem..... żeby przewijać trza było sceny bo się nie da słuchać dialogów pisanych przez amatorów chyba to coś nie halo chyba jednak ?
a masz pojęcie czemu cie obraziłem??Bo nienawidzę jak mi ktos wciska na chama że coś jest wspaniałe albo cos jest gównem.Zaczynaj zawsze że twoim zdaniem anie że wypalisz że to gówno i tyle!!
To nie jest moje zdanie, oceniam serial po faktach a fakty są takie że dialogi są parodią, fabuła stoi na załośnie niskim poziomie, postacie są beznadziejnie napisane, nie ma jakiejkolwiek akcji, to są FAKTY a nie opinia, jak tego nie widzisz to zastanów się na spokojnie po co oglądasz ten serial czy po to aby pooglądać i stracić czas, czy po to aby obejrzeć coś ciekawego z dialogami i fabułą na poziomie.
Więc moje słowa nie są opinią ani oceną, są stwierdzeniem faktu że ten sezon jest gównem, i albo można się z tym nie zgodzić albo można się z tym zgodzić, osoby nie zgadzające się z tym powołują się na własną opinię jak ty wyżej, ale nie wiem co ma własna opinia do faktów o poziomie dialogów, fabuły, postaci, każdy ogląda te same odcinki, więc jest to dosyć klarowne i przynajmniej częściowo obiektywny widz zauważy że ten sezon stoi na po prostu żałosnym/gównianym poziomie, pierwsze 3 odcinki zapowiadały się świetnie ale aktualnie co jest to parodia.
czyli wciskasz komus swoje zdanie bo fakty są takie ze moim zdaniem jest słabszy ale dalej niezły wiec takie fakty które komus wciskasz wszadz se w buty
Sory oceniam SEZON* dosyć spory błąd bo serial sam w sobie jeśt świetny za sprawą pierwszych 4 sezonów ;p
odpusc sobie bo do matola i tak nie trafisz :p za glupi jest zeby to zrozumiec ... pozdrawiam Ciebie :)
Sprawdź w słowniku definicję słowa fakt :) A zresztą, nie kłopocz się. Podam kilka przykładów :)
Polska leży w Europie. To jest fakt. Rok ma 12 miesięcy. Kolejny fakt :) 8-my sezon Dextera jest beznadziejny. Nie, to nie jest fakt. To jest opinia, opinia jedna z wielu. Nic więcej. Podobno każdy ma do niej prawo. A Tobie się to wyraźnie nie podoba...
P.S. W innym wątku użyłeś sformułowania "jak próbuje się w takim wmawiac że jest beznadziejny to powołują się jak ty wyżej na własną opinię". Możesz powiedzieć co ty chcesz innym ludziom wmawiać??!!?? :o Chcesz im wmawiać swoje zdanie? Oj, pardon. FAKT. Masz chyba jakieś zapędy dyktatorskie, bo wmawianie czegokolwiek komukolwiek normalne nie jest... To ty przyjmij na klatę, że coś komuś się może nie podobać tak samo, jak coś może się komuś podobać. A wmawianie ludziom tych twoich "faktów" sobie daruj. Ilekroć widzę jak ktoś nie zgadza się z Twoją opinią, to zaczynasz sugerować, że jest gorszy od Ciebie, że jest "ślepy", że "nie myśli" (to są twoje słowa wzięte z innego wątku). Nie tędy droga. Śmiem przypuszczać, że żadną alfą i omegą nie jesteś, żeby aż tak nie szanować innych.
nie nie wmawiam swojego zdania, stwierdzam FAKT - sezon jest beznadziejny, i szanuję innych, niech sobie mają swoje zdanie, ale to że poziom dialogów, fabuły oraz postaci w tym sezonie jest porażką co przekłada się na cały sezon jest FAKTEM KTÓREGO NIE DA SIĘ ZAPRZECZYĆ........ i skoro to tak trudne jest do zrozumienia to nie mamy o czym dalej dyskutować....... gdybym chciał to bym napisał moim zdaniem, ale nie będę tego pisał bo już wyżej napisałem czemu...... trzeba być obiektywnym ludzie a nie oceniać wszystko moim zdaniem, sezon jest beznadziejny i niektórzy się z tym godzą a niektórzy nie i tyle, end of story
Nie, nie i jeszcze raz nie :D Dalej nie rozróżniasz opinii od faktu. Może jednak sprawdź w słowniku, bo chyba moje przykłady nie pomogły :( Nie masz prawa nikomu niczego wmawiać i tyle. I nie wykręcaj się teraz, że nie próbujesz tego robić, bo tamte słowa, które przytoczyłam to był Twój cytat.
Też mi się wydaje, że się nie dogadamy. Po co Ty w ogóle patrzysz na tego Dextera? Skoro 8-my sezon jest beznadziejny i to jest fakt, to nic się nie zmieni. Bo fakty to fakty, ich się nie da zmienić... Lubisz patrzeć na beznadziejne rzeczy? A może za to Ci płacą? To by miało ręce i nogi. Reszta niestety nie.
Patrzę bo chcę zobaczyć jak ten całkiem dobry SERIAL się skończy, to chyba oczywiste? A to że sezon jest beznadziejny i jest to FAKT i takim FAKTEM dalej pozostanie jest oczywiste..... i to nie jest moja opinia tylko tak jak wyżej pisałem fakt i stwierdzenie wyciągnięte z POZIOMU FABUŁY, DIALOGÓW, POSTACI i innych pomniejszych rzeczy w tym sezonie, chyba że oglądamy inne odcinki i masz jakąś inną fabułę, dialogi i postacie to przepraszam najmocniej ! Może inny serial oglądamy nie wiem ...
Nie, po prostu mamy inne podejście do świata :) Dla Ciebie coś jest albo czarne albo białe. Dla mnie pomiędzy tymi dwoma barwami istnieje cała paleta kolorów.
Ponownie mocno popieram.Nie strzęp klawiatury na kogoś z manią wciskania komuś swojego zdania.A myślałem że ciężko znaleść na filmwebie obiektywnych ludzi szanujących cudze zdanie:)
Tak, wiem że nie powinnam tego robić. Ale czasem ciężko mi się patrzy jak czytam taki stek bzdur. A jakby tego było mało to najczęściej osoby głoszące takie farmazony przy tym się wywyższają i sugerują, że kto się z nimi nie zgadza ten gorszy. Na filmwebie w sumie udzielam się od bardzo niedawna i mam nadzieję, że niedługo się nauczę przechodzić obok takich ludzi obojętnie. Do Jurigaga raczej się już nigdy nie odezwę. I tak go nie przegadasz :P Bo przecież to co on wypisuje to fakty. A ja mu wyskakuję z jakąś tam opinią. Jak w ogóle śmiałam? :D
A na filmwebie da się spotkać naprawdę fajnych ludzi :) I da się porozmawiać na argumenty. Całe szczęście :)