PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203186
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

KTO Z WAS TAK JAK DEXTER CZESTO SOBIE ROZMAWIA Z SAMYM SOBA W SWOJEJ GLOWIE, W MYSLACH?NP. IDZIEMY TAK JAK DEXTER I SIE ZASTANAWIAMY, CO CI LUDZIE TU ROBIA, CZEMU ONI NIE ROZUMIEJA CZY COS.

KTO TAK MA? BO JA TAK

ocenił(a) serial na 7
surdut100

ja nie rozumiem, ale twojej wypowiedzi. Dexter musiał zabijac. ja tak nie mam.

ocenił(a) serial na 10
FisherN

jemu chyba biega o to:

dexter czul sie nieswojo w swoim otoczeniu, i sobie w myslach zadawal ptyania, mowil do siebie : np.: Niektorym ludziom wystarczy tak malo aby moc sie zabawic".

o to mu biega ( tak mi sie wydaje)

ocenił(a) serial na 10
surdut100

Tak, dokładnie o to mu chodzi...też tak czasami mam.

użytkownik usunięty
BlessedBlack

Hmmmm.... Dobrym pomysłem byłoby użycie interpuncji i wyłączenie Capslocka. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Oczywiście miałem na myśli "interpunkcję". Mam nadzieję, że Filmweb wprowadzi kiedyś opcję "Edytuj" przy postach.

surdut100

Ja rozmawiam sam ze sobą w głowie, a czasami z wymyślonymi lub prawdziwymi osobami :D

ocenił(a) serial na 10
qba767

to raczej macie coś z "dzień świra" :)

ocenił(a) serial na 10
surdut100

To wlasnie predzej dzien swira, poza tym nie pisz na Caps locku. A takie zachowanie to pewna odmiana fobii spolecznej, i socjopatycznych zachowan ktore co jak co nie sa normalne. A jesli cos u Ciebie sie zmienilo po tym filmie w postzreganiu swiata, to moze czas sie zastanowic czy takie filmy sa dla Ciebie odpowiednie.

ocenił(a) serial na 7
WojtaSS

To się nazywa MYŚLENIE.. A ci co koledze wrzucają ,to widocznie nie myślą ;) Nie wiem jak Wy ,ale ja nie umiem myśleć "bezszelestnie". Myślenie to chyba rozmowa myśli z umysłem ,czy się mylę? Nieźli jesteście heh.

cześć

Kwic

To jest werbalizacja myśli, podobnie może się zdarzyć podczas np. czytania jakiegoś tekstu. Powtarza się słowa, tak jakby je się wymawiało.

ocenił(a) serial na 9
surdut100

wiele osób tak ma, to związane jest z wewnętrzną potrzebą poczucia bycia oryginalnym i niepowtarzalnym, jeżeli się z tym przesadza to może doprowadzić do odizolowania od społeczeństwa ale generalnie wydaję mi to się czymś normalnym i powszechnym, jedyna różnica że raczej nikt nie morduję tak jak główny bohater

ocenił(a) serial na 7
lechu1017

Nie rozumiem.. Tzn. że nie każdy "słyszy" siebie jak myśli? Kolega napisał "werbalizacja myśli" i ja bym się z tym zgodził.
Nie wiem teraz, czy u Was jest coś nie tak, czy u mnie ;)

pozdro

ocenił(a) serial na 9
Kwic

przez określenie: werbalizacja myśli rozumiem mówienie, a chyba nie każdy gada do siebie:) to że podczas myślenia słyszymy ten wewnętrzny głos to oczywiste każdy tak ma, osobie która wprowadziła ten wątek chyba chodziło nie o samo myślenie ogólnie ale o zastanawianie się i przypatrywanie ludziom i ich zachowaniom i zadawanie sobie pytania czemu większość ludzi robi tak a nie inaczej, i tak robi główny bohater serialu w postaci narracji. peace

ocenił(a) serial na 10
lechu1017

Hehe ja sie potrafie zastanawiac niewerbalnie nad tym swiatem wiele godzin :P

ocenił(a) serial na 7
lechu1017

lechu1017 < no no ,mój błąd :) No i właśnie, każdy tak ma (a raczej powinien). A zastanawianie się dlaczego ktoś robi tak ,a nie inaczej ,też powinno mieć miejsce u wszystkich.. Chyba ,że jest totalnie wyłączony ,nie wie co się w okół niego dzieje i nie chce wiedzieć ;]

pozdro

surdut100

Ja tak mam rozmawiam sama ze sobą który koleś jest lepszy:P

ocenił(a) serial na 10
sweetblondi_04Ruda

Ja mam jeszcze gorzej.Rozmawiam ze sobą a nawet tańczę sam i śpiewam do lustra.Ostatnio nawet zabiłem pedofila.Tzn tak mi się wydawało ale dziś już nie wiem czy to było tylko w mojej głowie czy ten koleś co go pod pociąg wrzuciłem na serio istniał.Masakra.

Wojtek_dpo

Ja gadam do swoich wyimaginowanych kolegów, czasami powiedzą coś śmiesznego i jest ubaw, wszyscy mają mnie za psychola ale to nic

ocenił(a) serial na 7
rpd0

na waszym miejscu zachowałbym to dla siebie albo udał się do specjalisty

ocenił(a) serial na 9
FisherN

Sam do siebie chyba każdy mówi nic , w tym złego nie jest trudno jeśli się tego nie ma to nie umie się niczego analizować i szkoda wielka , tłucz swe myśli inaczej się rozważa o kim co o nas pozwiedzał itp.Ale można o wszechświecie itp sprawach rzecz indywidualna.Myślę że to fachowo jakoś się psychologi nazwa.Ale cóż nie jestem nim wiec wam nie odpowiem. :)

Pozdrawiam serdecznie świrów i białe myszki :D

surdut100

Przyznam, że to pytanie mnie rozbawiło.
Myślenie werbalne jest naturalnym procesem, który zachodzi w psychice każdego. Nie musisz być socjopatą. Normalnie trudne jest zaprzestanie myślenia na dłuższy czas. Chyba, że w stanie relaksu i pokrewnych.
To, że "podsłuchując" myśli głównego bohatera, słyszymy krytyczne opinie o ludziach i wydarzeniach jest jak najbardziej normalne. Gdy ktoś mówi, musi filtrować informacje, nie może się całkowicie uzewnętrznić. A myśleć można o wszystkim (i zresztą jest to dla nas konieczne, żeby analizować otaczający świat). Spróbuj sobie wyobrazić co myślą o tobie ludzie, znajomi i nie, których spotykasz. A gdybyś mógł czytać w ich myślach? Zdziwiłbyś się pewnie jak bardzo uzewnętrznione słowa mogą różnić się od tych zatrzymanych wewnątrz.
Fascynować może jedynie cyniczny, skrajnie krytyczny tok rozumowania Dextera.
Przyznam, że mi samemu często zdarza się krytycznie oceniać rzeczywistość. Ale ja nie jestem seryjnym mordercą, wierzcie mi.

ocenił(a) serial na 9
missingo

No dokładnie jak może być seryjnym morderca myśli :D , zresztą co się z tym fw dzieje ! wszędzie myszy ? :).Moja myszka tez ogląda zemną dextera ale jakoś woli pić kawę mi z kubka niżeli , sam serial.No tak myślenie werbalne kiedyś o tym słyszałem, dzięki teraz będę mogoł się lepiej wysłowić :)

ocenił(a) serial na 8
surdut100

schizofrenia.

ocenił(a) serial na 9
Eco

moja mam na to choruje to na pewno nie to :)