PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203200
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

POlecam Wam książki "Demony Dobrego Dextera" i "Dekalog Dobrego Dextera", są naprawdę zajebiste i nie mają w ogóle porównania z filmem :) szczególnie warta przeczytania jest druga część gdyż nic co w niej przeczytałam nie pojawilo się w filmie oprócz motywu z Doekasem który śledził Dex'a :) jeśli chodzi o pierwszą część kończy sie zupełnie inaczej niż film, a niektóre postaci są zupełnie inaczej prezedstawione :) dowcipy Dextera są o niebo śmieśniejsze :) naprawdę polecam :)

ocenił(a) serial na 10
kinga_dziubek

Czytałem 1 , rzeczywiście zdziwiłem sie zakończenie całkiem inne ale myślę ze w serialu zakończenie 1 sezonu bylo lepsze niż książkowe.
To polecasz 2 cześć książki :) będzie trzeba się rozejrzeć;)

kinga_dziubek

Czytałem "Demony dobrego Dextera" czyli pierwszą część i moim zdaniem, co bardzo ale to bardzo rzadko się zdarza, serial był ciekawszy od książki. Powieść jak dla mnie była trochę za krótka, chociaż bardziej podobał mi się motyw z pretekstem dzięki, któremu Doekas tak śledził Dexa. Natomiast w serialu nie podobał mi się wątek romansu Rudiego z Deborą, trochę zbytnio naciągane to było.

ocenił(a) serial na 6
kamil_aleksander

Zgadzam się. Czytałem drugą część ale serial według mnie jest lepszy. Nie doczytałem do końca. Nie twierdzę, że książka jest zła ale serial ma rewelacyjny klimat, wyraziste postaci. Mimo faktu, że to już 3 seria wciąż atrakcyjna fabuła. Mam tylko nadzieję, że nie zepsują tego serialu idąc w stronę absurdów.

ocenił(a) serial na 10
kinga_dziubek

Tyle, że w książce Deborah była zupełnie inną kobietą, piękną i stanowczą, pewną siebie i nie dająca za wygraną, a nie uganiającą się za męskimi tyłkami - to mi się bardzo nie spodobało w serialu, taki mi jakoś do niej nie pasowało. Co do reszty, tytuł pierwszego odcinka 2 sezonu dał mi nadzieję, że będzie oparty na 2 części książki jednak się rozczarowałam, a szkoda, bo fabuła 2 części bardziej trzyma w napięciu niż Jaime Murray wymachująca cyckami, fanatycznie zakochana i powtarzająca wciąż z tym upiornym akcentem "Dekszta, Dekszta" :))