Dla mnie pierwszy, drugi i czwarty stoją na jednym wysokim poziomie, reszta to już nie to samo, a
7 i 8 sezon to już są żarty.
1 sezon najlepszy ze wszystkich.. po prostu fenomenalny ;D ocena 10/10... Sezon 2 i 4 bardzo wysoki poziom, jednak ustępują moim zdaniem pierwszemu.. w przypadku tych dwóch sezonów moja ocena to 9/10 ;D
Może dlatego, że tylko pierwszy jest na podstawie książki, ale fakt pierwszy sezon był jednym z najlepszych.
Pierwszy był po prostu kosmiczny, obejrzałem wszystkie odcinki jeden po drugim, bo trzymał takie napięcie.. jeszcze fenomenalna postać Rudiego.. idealnie pasował.. po prostu miazga ;D Drugi już mniej mnie wciągał ale był również świetny.. później nudny sezon 3 .. i znowu fantastyczny 4
100% zgody z VictoR__'em :) Pierwszy Sezon do dziś najlepszy. I to się już raczej nie zmieni.
Klimat, fabuła, muzyka, postać Rudy'ego (NAJLEPSZY Big Bad - i znów się zastanawiam, jak to możliwe,
że aktor grający Trójkowego dostał za tę postać Złoty Glob, a Christian Camargo za postać Rudy'ego nie.)
Każdy odcinek pierwszej serii trzyma w napięciu od początku do końca, a do tego niezwykle emocjonujący
odcinek finałowy Born Free, który dosłownie wgniata w fotel.
Kolejny plus, że Sezon Pierwszy dość mocno trzyma się książki, (świetnej!) przy czym ma od niej o wiele lepsze zakończenie.
Ogólnie mogę o pierwszej i drugiej serii DEXTERA mówić w samych superlatywach. :)