Ja tego nie wiem. Jak na razie trzeci sezon Dextera emituje Universal Channel w poniedzialki o 22.00. Mozliwe ze tvn wyemituje go na wiosne. Chociaz nie jest to pewne. Ja i tak uwazam ze tvn zmarnowal ten serial beznadziejnym lektorem i emitowaniem w poznych godzinach nocnych ( we wtorki ok. 23.30). Polecam obejrzenie tego serialu z napisami. Lektor psuje caly klimat filmu.
Pozdrawiam :)
A na TVNie już nie skończyli 3. sezonu? Szczerze mówiąc nie wiem, ale tak mi się zdaje. Nie oglądam Dextera w telewizji (no, czasami na VOD), ponieważ znacznie lepiej ogląda się w oryginalnym języku z napisami. Widziałem fragment odcinka z TVNu, to po prostu się załamałem... lektor czyta tekst bez entuzjazmu podczas gdy postacie w filmie wrzeszczą na siebie, ponadto ledwo słychać ich kłótnie, bo jest strasznie wyciszona.
Na pewno na TVNie nie bylo jeszcze 3 sezonu. W marcu wyemitowali 2 sezon Dextera i do tej pory jak na razie nic. TVN 7 emituje tylko powtorki. Zreszta Universal zawsze wczesniej emitowal Dextera niz TVN. Wiec mozliwe ze na wiosne zostanie emitowany.
Dokładnie, ogladanie tego serialu z lektorem to jest jakas masakra...
caly klimat filmu wpizdu...
moze lepiej zeby nie dawali tego w ogóle jak maja dac z lektorem.
Z lektorem to jest śmiechu wartę:) Z resztą ja tam nie wyobrażam sobie oglądać Dextera nawet z dobrym lektorem, takim który tłumaczył by wszystko jak idzie, monologi Dextera są dla mnie po prostu fenomenalne i jak sobie pomyślę, że by mi je lektor miał czytać i przeszkadzać to cały klimat serialu by uciekł. Nigdy nie obejrzę Dextera z lektorem. Gdzieś czytałem, że ten lektor czyta na przykład kwestie Debry: What the fuck?! Lektor -> Co się stało? :) Tragedia na maxa. Ale tak swoją drogą to moim zdaniem niezła porażka TVN-u. Mieć prawa do takiego serialu i tak je spierdolić za przeproszeniem? Założę się, że jest wielu ludzi, którzy z różnych powodów nie wiedzą nawet, że jest taki serial jak "Dexter", ale gdyby wiedzieli to by obejrzeli z chęcią. Zrobić dobrą reklamę (jak reklamują jakieś "MEGA hity" z Seagalem czy innym Van Dammem to reklamują po 20 razy w dniu jak nie lepiej, a reklamy Dextera powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie widziałem...) do tego zrobić dobrą porę emisji, typu 21 i byłby sukces murowany, jeszcze lektor z prawdziwego zdarzenia. No, ale nam łatwo mówić. TVN tłumaczy się, że Dexter ma taką porę emisji bo jest zbyt wulgarny i brutalny. Niby coś w tym jest, ale czy w dzisiejszych czasach dostęp do jakichkolwiek złych środków masowego przekazu jest utrudniony? Nie sądzę. Na necie każdy może wejść gdzie chcę, (chyba, że rodzice pomyślą i zablokują specjalnymi programami dostęp do niektórych stron), w TV każdy może sobie włączyć kanał jaki chcę. Moim zdaniem mogli by puszczać Dextera "normalnie", z czerwonym znaczkiem jeśli ich to uszczęśliwi i nawet nie chodzi, żeby dla mnie był on puszczany w TV (i tak mam wszystkie 4 sezony skompletowane) tylko niech oni go puszczą dla tych wszystkich ludzi co jeszcze go nie widzieli.
nic dodać nic ująć. Widziałem chyba dwa odcinki na TVN. Powiem szczerze: Tragedia. Tłumaczenie "złagodzone"[emitowany o 23 a i tak mamy texty w stylu: fuck you/terefere fuck you too/ty też terefere]. Muzyka wyciszona, no i te jeb%#e reklamy.
Wszystkie te minusy można przełknąć bo dobry serial broni się sam. Mimo wszystko szkoda, że przeciętny polak nie ma możliwości poznania Dexa.
Dezertx napisałeś fajne zdanie:
"Mimo wszystko szkoda, że przeciętny polak nie ma możliwości poznania Dexa."
O to właśnie mi chodziło. Przeciętny czyli taki, który nie ściąga filmów z internetu, który nie czatuję na różnego rodzaju stronach/forach poświęconych filmom i nie ma jak się dowiedzieć o takim Dexterze. Ja na przykład dowiedziałem się o Dexterze właśnie z FilmWeba. Jakieś 3 lata temu przeglądałem sobie seriale i trafiłem właśnie na Dexa. Moim zdaniem to wiele zależy od reklamy. Zapytajcie znajomych czy znają Skazanego na Śmierć, a zapytajcie ich czy znają Dextera... "Frekwencja" będzie przerażająca. A przecież nie jest to tylko wina późnych godzin emitowania serialu, ale przede wszystkim braku odpowiedniej reklamy. Ja czasami mam coś takiego, mówię do kolegi/koleżanki:
-"Oglądasz Dextera?"
-"Co oglądam? Co to jest?"
Bardzo często tak jest w moim środowisku. Nie wiem jak tam u Was, ale u mnie zdecydowanie mniej osób zna ten serial.
W moim przypadku nikt ze znajomych nie obejrzał przynajmniej jednego, całego sezonu Dextera. Głównie dlatego zarejestrowałem się na FilmWeb : ) czułem niemałą potrzebę wyrażenia opinii na temat tego serialu. Powoli się przymierzam żeby zgrać koledze całą kolekcję, ale nie mam pełnej, głównie oglądałem Dexa w internecie, a kolega niestety go nie posiada... reszty nie mogę przekonać do serialu, nie wiedzą co tracą :D
Ja ostatnio właśnie tak robię "małe podchody", żeby namówić swojego kumpla do obejrzenia tego serialu, ale łatwo nie jest:) Zwłaszcza, że on jest fanem Sc-Fi, wiecie Matrix i te sprawy:) Rzadko sięga po te "ambitniejsze", że się tak wyrażę filmy. Co do tej potrzeby to mam to samo:) Z tym, że ja już byłem tutaj dawno zarejestrowany, ale co do wyrażania opinii o filmie to też chciałem poznać zdanie innych, i w ogóle jakoś pogadać z kimś o tym serialu, bo w okół mnie to nikt go nie ogląda... No, ale masz rację: nie wiedzą co tracą:)