PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Naprawde "Dexter" jest taki dobry? Oglądnęłem trzy pierwsze odcinki i mnie nie powaliły, więc zastanawiam się czy nie odłożyć go na później bo powoli zabierałem się za "Deadwood". Jak dotąd każda produkcja HBO wgniatała mnie w fotel od pierwszego epizodu i teraz mam dylemat co oglądać.

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

I co ja mam Ci odpisać jako fanka tego serialu? Przecież o gustach się nie dyskutuje.
Ja akurat poczułam klimat tego serialu od początku, gdy obejrzałam pierwszy odcinek w mojej głowie kłębiło się mnóstwo pytań. Dlaczego "Chłodniarz" wybrał akurat prostytutki, dlaczego pozbawiał ciała krwi, dlaczego tak samo jak Dex ciął je na kawałeczki, dlaczego Harry pytał małego Dex'a czy pamięta coś z czasu zanim go przygarnęli, co łaczy Dextera z "Chłodniarzem"? a gdy odtrzymuje się odpowiedzi na jedne pytania pojawiają się kolejne. Jeśli poświęca się trochę czasu dostrzega się kunszt tego serialu, jak fantastycznie połączony jest każdy odcinek z następnym, jak świetnie wplecione są retrospekcje.

To chyba po prostu trzeba poczuć od razu.

użytkownik usunięty
Don_Corleone_4

Spokojnie, ja po dokładnei też 3 miałem wątpliwości, "czemu go tak chwalą". Daj temu serialowi szansę.

ocenił(a) serial na 8

Don mnie uprzedził też miałem o to zapytać;]

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

Ja od początku też nie zaskoczyłam, podobnie jak mój brat, ja się przekonałam i on też.

ocenił(a) serial na 9
Don_Corleone_4

Ja zupełnie nie wiedziałem o czym ten serial jest kiedy zacząłem oglądać, obiły mi się o uszy reklamy na TVN w nocy ale myślałem że to jakiś horroro podobny serial, ściągnąłem, fabuła i całokształt pierwszego odc. wbił mnie w fotel..

" (...) to przyjazna wiadomość.
Coś w stylu, "Chcesz się pobawić?"
I ja chcę się pobawić.
Naprawdę bardzo chcę.

użytkownik usunięty
SHOGUN_

Ja się dowiedziałem o nim na forum innego serialu i w ciemno pobrałem kilka pierwszych odcinków - nie żałuję.

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

ja oglądnolem 2 sezony i wg mnie bez rewelacji. plus ma za to, ze szybko
przy nim zasypiałem:D

Don_Corleone_4

No i jestem po pierwszym sezonie. Serial dobry, nawet bardzo. Ciężko mi było przejść przez pierwsze odcinki ale potem się wkręciłem i leciałem epizod za epizodem. Fabuła dobra, zaskakująca z wieloma zwrotami akcji.

A jak drugi sezon? Trzyma poziom pierwszej serii?

A jakie jeszcze dobre seriale wydało Showtime? Jest jakiś godny polecenia?

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

Hm Dexter to serial, który wciąż trzyma w napięciu. Pierwszy i drugi sezon obejrzałam hurtem, odcinek za odcinkiem- nie mogłam się doczekać co będzie dalej. Choć przyznam, że drugi sezon nie był tak dobry jak 1. Dexter nie był już ten sam, poza tym Rita stała się nieco ważniejszą postacią, a ja straszliwie jej nie lubię. Wam tez wydaje się tak bardzo przesłodzona?

ocenił(a) serial na 10
xlaviex

Zgadzam się. Rita ma w sobie coś wkurzająco słodkiego...

użytkownik usunięty
Don_Corleone_4

DObrze to słyszeć - też przy pierwszym niedowierzałem dlaczego go tak
chwalą, ale później to zrozumiałem, pozdrawiam :D

ocenił(a) serial na 9
Don_Corleone_4

SHOWTIME jest już chyba znane z tego, że robi wiele wspaniałych seriali. Pod tym względem dorównuje jej jedynie HBO. Szczególnie polecam komedie Weeds i Californication - obie są genialne, chociaż Weeds jest dość specyficzne i nie każdemu przypada do gustu ale jak dla mnie to zdecydowanie pierwsza liga. Inne ciekawe produkcje to np. The Tudors, The L Word albo Brotherhood.

użytkownik usunięty
banchoo

"Californication" oglądałem i przyznam, że nawet niezłe. Taki serial do pooglądania dla relaksu.

Co do "Weeds" już ściągam 3 odcinki i zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

Breaking Bad, Nurse Jackie

[[ ten post może być za krótki ]]

ocenił(a) serial na 4
Don_Corleone_4

Witam,

Dexter nie jest aż tak rewelacyjny (jak jego pozycja na portalu) - dobry serial, ale jeśli masz zamiar się wziąść za Deadwood, to polecam ! Fantastycznie zagrany, rewelacyjnie przedstawione realia dzikiego zachodu, naprawdę kawał serialu (zresztą jak każdy, który wyszedł z HBO)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 5
Don_Corleone_4

przebrnęłam przez pierwszy odcinek - o matko! masakra
ale skoro mówicie, że się rozkręci, to dam mu szansę :)

ocenił(a) serial na 9
Sharlene

Daj mu szansę, daj mu szansę!!!!!
JA właśnie skończyłem 3 sezon.
Film mnie obezwładnił :) Wszedłem na portal żeby się dowiedzieć kiedy będzie 4 sezon. i tak sobie z ciekawości czytam komentarze. Jeśli ma ktoś wątpliwości to wyrzućcie je do kosza. Serial jest (jak ktoś tu napisał) pierwszoligowy. I to wysoka pozycja.
Ja po pierwszych dwóch odcinkach dopiero zaskoczyłem.
Moja kochana Żonka również.
Jesteśmy fanami tego serialu.
A jesli chodzi o inne fajen to obejrzyjcie My name is Earl - awsome!!!!

ocenił(a) serial na 5
Sharlene

JEŻELI NIE OGLĄDAŁEŚ/AŚ, TO NIE CZYTAJ MOJEGO POSTA, GDYŻ ZDRADZA ZAKOŃCZENIE i SERII!

na wstępie przepraszam, że z dużych liter, ale nie chciałabym, aby ktoś miał do mnie pretensje, że wyjawiłam zakończenie

so... skończyłam pierwszy sezon - trochę mi to zajęło :D, ale nałożył się na to urlopik i obowiązki
tak na gorąco - ale żeby nie było, że nieprzemyślane (boję się zagorzałych fanów :P )
po pierwszym sezonie daję 5
wiem, że mało, ale...
+ za to, że zmyliła mnie fabuła, gdyż spodziewałam się, iż "chłodniarzem" jest ojciec Dexa, niestety wszystko prysło, jak z zza kotary wyłonił się doktor Tucci'ego
jak tylko go zobaczyłam, wiedziałam, że braciszek zabójca pojawił się na scenie, czekałam tylko z wyjaśnieniem why?
pozostałe odcinki poleciały szybko
tylko masakryczne przedstawienie pociętych zwłok - jak dla mnie nie tyle straszne, co śmieszne, ale co ja w końcu mogę wiedzieć :P
nie mam nic wspólnego z medycyną sądową

jestem zawzięta (albo niestety naiwna) i czekam, aż mnie zaskoczy czymś jeszcze, dlatego zasysam s2 by móc albo się utwierdzić w przekonaniu, że do 3 nie usiądę, albo właśnie móc bić się w pierś, pełną zawstydzenia, że tak późno się poznałam na prawdziwym brylancie

ocenił(a) serial na 5
Sharlene

zasysam drugi sezon :D
pierwszy odcinek bardzo mi się spodobał - jak dla mnie jest lepszy niż cała pierwsza seria :D

ocenił(a) serial na 10
Don_Corleone_4

Ja również miałem takie wrażenie ale oglądaj dalej aż zrozumiesz o co chodzi później nie da się oderwać naprawdę polecam!!!!

ocenił(a) serial na 9
patryk_koks_666

Aby obejrzec pierwsze 3 odcinki potrzebowalem ponad miesiaca!!!
Aby obejrzec kolejne 10 odcinkow 2 dni:]
to chyba mowi samo za siebie, zasysam 2 sezon, pozdro.

Don_Corleone_4

Odłóż oglądanie tego serialu i to najlepiej na zawsze,nudny i przewidywalny.A już głupie miny <czyli gra aktorska>głownego bohatera po prostu żenujące.Zresztą jak cały serial.

ocenił(a) serial na 10
breton1

Wracaj do "Klanu", to nie jest żenujące.

ocenił(a) serial na 9
robpal

robpal haha:D
mialem to samo napisac tylko o modzie na sukces.

ocenił(a) serial na 10
josek

Jose miałam dokładnie tak samo.
Teraz jestem po obejrzeniu 3 sezonu i jestem zachwycona, o wiele lepszy niż 2. I choć wiedziałam jak się skoczy, do końca nie byłam pewna czy pozbędzie się on tego Prado.

Don_Corleone_4

jestem na drugim sezonie i póki co bardzo mi się podoba ten serial :)co jak co Rita na początku też mnie drażniła, ale jak tylko pokazała się u booku Dextera Lila to już mi nielubienie Rity przeszło :D nie wiem dlaczego ale Lila mnie tak strasznie denerwuje, że po prostu nie mogę na nią patrzeć. mam nadzieję, że niedługo zniknie z serialu :)

Don_Corleone_4

Idz do przodu. Jak dla mnie serial rozkrecil sie dopiero przy 6 odcinku. Warto!

ocenił(a) serial na 9
Don_Corleone_4

O Dexterze usłyszałam od kolegi. Bardzo mi go polecał i powiedziała a co mi tam, ściągne pare odc i zobacze co to. I pierwsze wrażenia były takie...że boje sie Dextera. I jestem nim totalnie zaciekawiona. i zaintrygowana. ;) pierwsze 4 odcinki były dla mnie dość ciężkie, też nie mogłam się przekonać, ale potem serial nabrał tempa i naprawde gorąco go polecam. Dextera pokochałam, większość z nich polubiłam: Doaksa, Angela, Deb.. Jedynie Rita doprowadza mnie do szewskiej pasji. Skończyłam przed chwilą sezon pierwszy, już zabieram się za drugi. :D

użytkownik usunięty
Don_Corleone_4

Najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałam, jest po prostu inny i zaskakuje. Choć jak to z serialami bywa pierwsza seria jest najlepsza, następne są gorsze, ale w przypadku "Dextera" oglądamy następne, bo bardzo chcemy zobaczyć co będzie dalej...

ja dopiero jestem w połowie drugiego sezonu, ale zgadzam się w zupełności - to jest serial inny niż wszytstkie. Zawsze byłam na 'nie' jeżeli chodzi o seriale, ale 'Dexter' pokazał polskim widzom, że 'serial' to nie tylko ckliwa telenowela o miłości czy ciągnący się od ostatniej epoki lodowcowej tasiemiec...

'Dex' to mój nr 1 ;]

użytkownik usunięty
BenQ

Bo "serial" a "tasiemiec" to różnica zasadnicza. Serial ma długość od 1-N sezonów po 1-25 odcinków. Jest wiele wspaniałych seriali, które są lepsze bądź gorsze od Dextera. Z tych lepszych to muszę bezwzględnie postawić "House MD" i "Heroes", ale to tylko mój punkt widzenia.

taki trochę offtopic, ale czemu wszyscy mówią, że House jest taki fajny? Ja obejrzałam kilka odcinków z ciekawości, bo wiele ludzi mówiło, że serial jets po prostu świetny. I szczerze? Nie wiem co w nim takiego fajnego - każdy odcinek to samo - choroba, diagnoza, house ratuje świat podczas gdy inni się mylą... 'Dexter' ma coś w sobie, a 'House' po prostu trąci monotonią...

użytkownik usunięty
BenQ

No właśnie, zawsze gorzej coś się ogląda, kiedy inni mówią, że fajne. Zawsze lepiej samemu odkryć wyjątkowość serialu. Specyfiką House'a jest sarkazm i cięta riposta tytułowego bohatera. Bez niego serial był by zwykłą operą mydlaną jak np "Chirurdzy".

Mnie "Dexter" wciągnął od pierwszego odcinka i w/g mnie najlepszym serialem jaki oglądałem, a numerem 2 jest wyżej wymieniony House a następnie Przyjaciele.

Don_Corleone_4

A mi ten serial wcale nie przypadł do gustu. Moim zdaniem szkoda czasu.