PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

W barze dla gejów seryjny morderca (Isaak) mówi do innego seryjnego mordercy (Dextera), że bardzo kochał pewnego mordercę (Victora). Przy okazji pyta się też Dextera co on czuł, gdy inny seryjny morderca (Trinity) zabił mu żonę.

Ten sam Dexter obecnie jest teraz w związku z seryjną morderczynią (Hannah), która kiedyś była dziewczyną innego seryjnego mordercy czyli Wayne'a, Jednocześnie jednak w Dexterze jest zakochana jego przybrana siostra, która kiedyś była związana z rodzonym bratem Dexa (Rudy'm), który - a to niespodzianka! - był seryjnym mordercą.

Ciekawe czy jakby komuś, kto nigdy nie widział Dextera przedstawić taki opis
serialu to czy kogokolwiek by to zachęciło? ;)

Wszystko to zalatuje tak straszną groteską, a jednak nadal mam przyjemność z oglądania. To chyba tak jak z jakąś kiczowatą pioseneczką, od której ciężko się uwolnić choć człowiek dostrzega jej tandetę. ;)

ocenił(a) serial na 10
delh

issak nie jest seryjnym mordercom ani hannah

ocenił(a) serial na 9
10minut

Wydawaloby się, że seryjni mordercy zabijają w okreslony dla siebie sposób. Trzymają sie pewnego schematu. Po trzech zabójstwach 'oficjalnie' ma się doczynienia z seryjnym mordercą. Tak więc Isaak i Hannah by pasowali. Co do isaak'a motyw w barze, do którego wpędził go Dexter. Zabił tam dwie, albo i trzy osoby. Tych morderstw nie można zaliczyć jednak pod działanie seryjnego, lecz masowego mordercy. Są 3 typy wielokrotnych morderców. Seryjni, Masowi, Szaleni.

masowy morderca – osoba, która popełnia wielokrotne zabójstwa w pojedynczym wydarzeniu i w jednym miejscu.
Normalne działanie pod presją, bez wyjścia.

Z mojego punktu widzenia Isaak tak naprawdę nie podchodzi pod seryjniaka. Oni cechują się 'zwichniętą psychiką' zazwyczaj traumatyczne przezycia z dzieciństwa. A gansgter po prostu w swoich fachu musi robić takie rzeczy. Nie czerpie z tego przyjemności.

ocenił(a) serial na 8
delh

@delh
dokładnie takie same są moje odczucia, szczególnie po obejrzeniu ostatniego odcinka:)

ocenił(a) serial na 9
delh

Pięknie to ująłeś.