PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jak myślicie - czy Michael C. Hall po Dexterze będzie potrzebował jakiejś terapii czy coś? W końcu już od 4 lat wczuwa się w seryjnego morderce, który tnie ludzi na kawałki ;)
Właściwie to nie chodzi mi nawet o całokształt postaci, ale o monologi Dextera, które sam musi czytać.. a większość z nich jest dosyć prawdziwa ;)
Piszę to, ponieważ po przeczytaniu książek i obejrzeniu serialu prawdę mówiąc trochę zmienił się mój światopogląd i nastawienie wobec innych ludzi... A byłem tylko biernym czytelnikiem/widzem.. ;)
Co myślicie?

Chlebakk

mysle ze do 5 sezonu wsadza go do wariatkowa i bedzie mu slina cieknac z ust

ocenił(a) serial na 6
Les_Grossman

A może by tak na poważnie? ;] Przykład: Marek Kondrat. Jego rola w Dniu Świra tak zmieniła jego światopogląd że dostał ciężkiej depresji ;]

Les_Grossman

Aktor takiej klasy Jak Michael C.Hall napewno znajduje sposoby na to aby fikcyjny mroczny pasażer nie przeniknoł do jego prywatnego życia.Pomaga mu w tym zapewne zyciowa partnerka Jenifer Carpenter......

Rrrr

bez przesady z ta klasa, gdyby nie Dexter, nikt by o nim nie uslyszal, no moze z wyjatkie 6 stop pod ziemia :)

Les_Grossman

a kto o tobie słyszał?
tylko twoja mamusia

backu

1. Ch*j ja mam k*rwa do tego, ja nie jestem aktorem, teksty w stylu "sam lepiej to zagraj" itd. to najwieksza glupota na filmwebie.
2. Ch*j wiesz kim jestem i kto mnie zna...

Chlebakk

Michael jak Michael, jest dorosły, gorzej z małym, co grał Harrisona,
kazali mu siedzieć we krwi (czerwonej farbie) ciekawe jak on z tego wybrnie

backu

Zostanie malarzem.

ocenił(a) serial na 6
backu

Oni mu nie kazali. Oni go poprostu tam posadzili ;p To przecież niemowle ;d

ocenił(a) serial na 10
Chlebakk

A ja odpowiem całkiem serio, myślę że to w jakiś sposób może mieć wpływ na jego życie. Wielu aktorów miało tak, że rola "Wzięła nad nimi górę" i poprzestawiało im się w głowie. Może w jego przypadku nie będzie aż tak drastycznie, ale jego światopogląd mógł ulec zmianie w jakimś stopniu. Może nie zacznie mordować ludzi, ale może mieć problem z odróżnieniem granicy. Nie mówię, że tak będzie ale myślę, że to możliwe.

ocenił(a) serial na 6
Narvinye

Właśnie na takim poziomie wypowiedzi oczekiwałem ;p
Nie chodzi mi tu raczej o chęć mordowania, ale w sumie może go to znieczulić na krzywdę innych etc...

ocenił(a) serial na 9
Chlebakk

Dajcie spokój, przecież po "Sześć stóp pod ziemią" nie został gejem...

Chlebakk

Jest to nie tyle możliwe ale nawet bardzo prawdopodobne, gdyż nawet u widza
mogą wystąpić zmiany w światopoglądzie jeżeli przesłanie jest inteligentne
i na czasie a co dopiero u człowieka, który się w taką postać wciela.
Sęk w tym, że w tym przypadku postać przedstawia bardzo normalną osobę z
jedynie kilkoma odchyleniami - możnaby spokojnie założyć, że większość z
nas ma większe lub mniejsze problemy - w tej kwestii są one po prostu
bardziej kontrowersyjne, ale ogólnie rzecz biorąc, Dexter robi to co robi
bardziej z przymusu niż przyjemności, i bez tych kilku dość unikalnych
"potrzeb" byłby najzwyklejszym w świecie szaraczkiem.

Moim zdaniem takie obawy reperkusji psychicznych byłyby możliwe gdyby pan
Hall odgrywał postać, która nie tylko akceptuje swoje żądze ale i darzy je
zamiłowaniem. Według mnie lepszym obiektem do takich rozmyśleń jest np.
Anthony Hopkins, chociaż z drugiej jego role były krótszoterminowe.

ocenił(a) serial na 9
Dartenius

Profesjonalizm aktora polega na tym że potrafi on odróżnić role które gra od prawdziwego życia. A Michael C. Hall na takiego aktora właśnie wygląda :)

ocenił(a) serial na 10
in_

jeśli dobrze pamiętam to w tym wywiadzie MC+JL oni mówili, że w czasie kręcenia odc. o święcie dziękczynienia cały czas mieli ubaw :))) a to był bardzo emocjonujący odcinek :)
Hall raczej ma dystans :)

ocenił(a) serial na 10
Chlebakk

Myślę, że będzie potrzebował terapii, po zakończeniu Dextera. Ale będzie to raczej terapia związana ze spadkiem popularności. Nie chcę prorokować ale ten serial jest raczej szczytem aktorskim Halla. A ciężko jest zejść z topu... Może wtedy kogoś zabije i potnie, żeby przypomnieć sobie stare, dobre czasy :)

Brynio79

tez uwazam ze stawianie Michaela na jakiejs wysokiej pozycji jest smieszne, bo procz dwoch seriali nie zagral w niczym ciekawym, wiec trudno ocenic jego zdolnosci aktorskie. Poza tym na samym poczatku, kiedy zaczal sie Dexter wszyscy na niego jechali, ze psuje caly serial, podobnie jak najezdzali na Millera z PB. Teraz nagle stal sie wielce swietnym aktorem, hehe zabawne