Może wyda się wam to dziwne ale jestem zauroczona mieszkaniem filmowego Dextera. O takim właśnie zawsze marzyłam. Nie wie ktoś gdzie ono leży? Tzn czy to po prostu w jakimś studiu jest w Miami czy rzeczywiście jakieś prawdziwie mieszkanie używane do tego serialu. A może ono wcale nie w Miami leży tylko w innym mieście gdzie kręcony był serial?
tutaj jest trochę informacji na ten temat:
http://www.seeing-stars.com/dexter/DextersApartment.shtml
Szczerze mówiąc, to nie wiem czym tutaj się "uroczyć"... To chyba nawet nie standard w Miami, a sama prosta i luźna budowa wynika z faktu, że tam jest ciągle ciepło i śniegu brak.
Jedyne co mi się tam podoba to prostota i porządek, bo to lubię.
Mnie też mieszkanie Dex'a nie zauroczyło, ale przecież nie powinno się krytykować czyjegoś gustu prawda? Z pewnością można docenić, że scenografia w serialu jest bardzo dopracowana, szczegółowa i realistyczna, mieszkanie wygląda jakby naprawdę ktoś tam mieszkał od lat.
Uzupełnienie tematu, wnętrze mieszkania Dex'a zaprojektowała Brandy Alexander projektantka wnętrz z Los Angeles. Projektowała także wnętrza innych pomieszczeń, które widzimy w serialu, m.in. dom Rity, komisariat Miami Metro police, a także... chłodnię w mieszkaniu Rudy'ego/Briana. To dzięki niej wnętrza w serialu wyglądają tak realistycznie, ponieważ są dopracowane co do najmniejszego szczegółu.