Ale z tego co widziałem nie zapełnił żadnego. Jedno przechwyciła policja, kolejne mu upadło i szkiełka mu się pomieszały, więc chyba zbierał od nowa, a ostatnio (jestem w połowie 7. sezonu) spalił razem z jednym gościem, choć już mu mało brakowało. Chyba nie będzie już zbierał tych szkiełek.
Myślałem, że gdyby wypełnił to pudełko, osiągnął by jakiś cel, przez co żądza zabijania by osłabła, tak jak u Lumen. Ale najwidoczniej się myliłem, a szkiełka były jedynie trofeami.
Chociaż w sumie jeśli tak się zastanowić to pewnie zapełnił szkiełkami więcej niż jedno pudełko. Jeszcze przed akcją filmu zabijał już od kilku lat. A na koniec serii pierwszej miał prawie całe wypełnione, a na początku w połowie. Wniosek z tego taki, że te szkiełka były jedynie trofeami, a nie celem samym w sobie ;P Dziwię się też, że w 2. serii znaleziono tak mało ciał, a Dexter spokojnie zabił tak ze 100 osób. Chyba, że zmieniał miejsce wyrzucania zwłok.
Chociaż w sumie jeśli tak się zastanowić to pewnie zapełnił szkiełkami więcej niż jedno pudełko. Jeszcze przed akcją serialu zabijał już od kilku lat. Na koniec serii pierwszej miał prawie całe wypełnione, a na początku drugiej w połowie. Wniosek z tego taki, że te szkiełka były jedynie trofeami, a nie celem samym w sobie ;P Dziwię się też, że w 2. serii znaleziono tak mało ciał, chociaż Dexter spokojnie zabił tak ze 100 osób. Chyba, że zmieniał miejsce wyrzucania zwłok.
te kropelki krwi to trofea -dla zwykłego mordercy trofeum może być pierścionek ofiary,dla Dexa trofea to krew :) a co do ilości ciał-może wyrzucał w tym samym miejscu ale za słabo niektóre worki obciążył
Kończę 7 sezon i myślę że gdyby nie Deb, to by nadal zapełniał tą szkatułkę i miałby ich wiele, sam mówił chyba w 1 sezonie oglądając je ,, To są moi przyjaciele / moi przyjaciele pewnie by się ze mną nie zgodzili itp". To pokazuje że szkatułka z próbkami krwi jest czymś więcej niż tylko trofeum, ale czymś co prócz zabijani nadaje sens jego egzystencji, jest uzależniony od krwi i bez niej (czyli czyjejś) nie czuje się... kompletny.