PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203200
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Wpisujcie najlepsze sceny według Was z całego serialu.
Wg mnie: scena gdy Dexter zostaje wezwany a Lundy pokazuje mi pudło z próbkami krwi i pyta Dexa: - Co to jest Dexter? a on na to: - Trofea. Uważam tą scenę za najlepszą w historii seriali.

kissofdeath87

moim zdaniem najlepsza scena (czy może kilka scen) to w czwartym sezonie kiedy dexter jest w domu Trójkowego i z nimi je (obiad chyba czy coś tam, juz nie pamietam). Czuć było tą obłudę rodziny trójkowego, jak te czułe słówka są sztuczne oraz jak całe te wydarzenie wisiało na włosku i zaraz ma się stać coś złego. Zajebiście pokazana patologia oraz świetnie pokazana niepewność i nieprzewidywalność dalszych zdarzeń :P

ocenił(a) serial na 7
blablacz515

Najlepsza scena to ta z pierwszego odcinka, gdy Dexter opowiada o Miami, morderstwach i pierwszy raz słyszymy legendarne: "Tonight's the night"

merdevsky

eee tam, scena fajna ale nie najlepsza w serialu :P Z pierwszego odcinka to imo zdecydowanie lepsza była ostatnia scena gdy dexter wraca do domu i widzi na lodówcę głowę lalki a w środku jej rozczłonowane resztki zawinięte w kokardki jak prezent i ta zaskakująca reakcja (pierwszy odcinek więc nie znalismy go tak dokladnie), te podniecenie i jego tekst w połączeniu z tą tajemniczą mroczną muzyką. Coś wspaniałego

ocenił(a) serial na 10
blablacz515

Doakes i ,,Surprise Mother*****'' w finale 7 sezonu :)

ocenił(a) serial na 7
Degustator_filmaniak

bym zapomniał:
http://www.youtube.com/watch?v=tA7-3FKF-lE
niesamowita scena. take it!

użytkownik usunięty
kissofdeath87

Będzie lekki spoiler - no ale czego oczekiwać w temacie o takim tytule.
Najlepsza scena dla mnie to ta kiedy Debra postrzeliła LaGuertę.
Był to jedyny moment w tym serialu kiedy zrobiło mi się smutno i dziwnie niezręcznie.

ocenił(a) serial na 10
kissofdeath87

W tej chwili do głowy przychodzą mi tylko 3 sceny:
1. Przed włożeniem Spletzera do pieca YT "Dexter Fu*k!!!"
2. Epickie "Suprise motherf*cker"
3. Tej sceny nie mogę znaleźć na YT w każdym razie chodzi o sytuację gdy Debra przyłapuje Dextera i Lile. Cała akcja od przekroczenia przez Deb progu, do momentu gdy na widok setek zniczy rozpalonych dookoła łóżka w którym leżał Dexter, zadaje mu pytanie"Chcesz ją wyru*hać czy podpalić?".

ocenił(a) serial na 8
kissofdeath87

Hammer Time!
http://www.youtube.com/watch?v=UN-aavGz4UI Zawsze poprawia mi humor. Jakbym widział siebie. : )

ocenił(a) serial na 9
kissofdeath87

Zabójstwo Briana. Smutna scena, ale genialna

ocenił(a) serial na 8
kissofdeath87

Batista z Quinnem palą znalezionego w samochodzie jointa. Pięknie to odegrali. XD

kissofdeath87

Teksty z sezonu drugiego:
- "A teraz powiedz, panie glino, gdzie jest Mały Chino"
- "Za mordercą ludzi kupa, a morderca na zakupach"
Zawsze mnie rozbrajają. :D

ocenił(a) serial na 10
kissofdeath87

mnie ta scena rozbawiła https://www.youtube.com/watch?v=7X063gO7Tdg

ocenił(a) serial na 9
kissofdeath87

A jedna z najzabawniejszych scen to była ta, w której Masuka wyjaśniał jak doszło do morderstwa tych dwóch gości - jednego zabiła wtedy Lumen, a drugi latał na gołej dupie owinięty folią i zabił go Dexter, a potem upozorował to, że się nawzajem wybili. Nie mogłam się podnieść ze śmiechu po tej akcji chyba przez 10 minut. xD i to, co ktoś wcześniej już napisał, jak ta policjantka powiedziała do Dextera, że teraz ją pewnie zgwałci, a on: "co ty z tym gwałtem, nikt nikogo nie będzie gwałcił". :D

ocenił(a) serial na 8
kissofdeath87

https://www.youtube.com/watch?v=5CfNarCjSHM

użytkownik usunięty
kissofdeath87

Gdy Doekes mówi do Dexa w jego laboratorium, że dopadnie do, a Dexter "Zawsze będę o krok przed panem z jednego prostego względu" -"Jakiego?" - Mam pana w garści. I sadzi z dyńki mu, później wychodzi jak gdyby nic i Doekes rzuca się na niego.

Świetna jest również scena gdy potrójny wchodzi na komisariat "Hello Dexter Morgan".

ocenił(a) serial na 10

BEKA EHJEHEHHE.

ocenił(a) serial na 10
kissofdeath87

Najlepsza scena według mnie to ta z 11 odcinka 4 sezonu, gdy Artur Mitchell dowiedział się jak na prawdę nazywa się Dexter. To napięcie, muzyka i słowa Mitchella: "Hello, Dexter Morgan". Mocne.

ocenił(a) serial na 10
kissofdeath87

A najśmieszniejsza to ta gdy Dexter wyobrażał sobie reakcje Debry na jego wyznanie, że jest Rzeźnikiem z Zatoki. :)

ocenił(a) serial na 9
kissofdeath87

Scena jak przyjechali na miejsce zbrodni jednego z zabójstw trójkowego w którym zmusił dziewczyne do samobójczego skoku.Ktoś się wtedy zapytał ,,jaka jest przyczyna śmierci?" a Masuka odpowiedział ,,Grawitacja" xD inne sceny z Masuką są równie dobre,ale ta mnie najbardziej rozbawiła.

ocenił(a) serial na 9
danii20

Edit.
Auto-Erotic mummification jednak najlepsze xD

ocenił(a) serial na 9
danii20

Scena w której Dex wykręca się dzieckiem z pracy z Masuką, na co Vince odpowiada: "Jak już kiedyś znajdę któreś ze swoich dzieci, to role się odwrócą!". To chyba 8 sezonie było. Generalnie łysy i jego teksty jest kozak. Pamiętam też jak Rita narzekała na męża i powiedziała przytulając Dexa: "Chciałabym, aby zniknął!", na co Dex odpowiedział sam sobie, uśmiechając się złowieszczo do widzów: "To akurat da się załatwić!". Zapamiętałem też, jak Dexter rozprawiał się z jakimś łysym typem w krematorium, gdzie zbir krzyczał "Faaaaaak!", na co Dexter odpowiedział tym samym, prześmiewczo naśladując zbrodniarza. Ubaw po pachy :D Tutaj link do sceny https://www.youtube.com/watch?v=4mWRkg4C6ek

ocenił(a) serial na 9