PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202952
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jaki jest wasz ulubiony cytat Dextera?

Ja wciąż myle dwa cytaty
Today is the day
i tonight is the night

Nie wiem w końcu który został wypowiedziany od Dextera

forii

"Tonight is the night" na 100% z dextera, chyba nawet z 1 odcinka 1 sezonu. Co do "today is the day" nie jestem pewny...

ocenił(a) serial na 9
Dorek182

Z Breaking Bad c:

ocenił(a) serial na 9
forii

Ten wypowiedziany w ostatniej scenie 4 sezonu po znalezieniu martwej Rity:

"it doesn’t matter what I do, what I choose. I’m what’s wrong"

Swoją drogą ciekawostka - dokładnie te same słowa wypowiada Debra na parkingu, na którym zginął Lundy. Dopiero kilka miesięcy temu jak odświerzyłem sobie 4 sezon zauważyłem, że ten sam cytat pojawia się w 2 kluczowych momentach sezonu. Ciekawe zagranie ze strony scenarzystów.

ocenił(a) serial na 10
forii

Dexter: 'Camouflage is nature's craftiest trick' s4 Dirty Harry

ocenił(a) serial na 10
tigerlou

A jest ktoś pewny czy today is the day tez pochodzi z dextera? bo to bardziej mi pasuje

forii

http://www.youtube.com/watch?v=AmY8NStxBqc

"Today is the day" nie pasuje kompletnie :}

forii

"Today is the day" Też pochodzi z Dextera. Słowa te zostały wypowiedziane przez Travisa Marshalla na początku ostatniego odcinka 6 sezonu.

forii

"FUC K! FU CK! FU UUUUUCK!!!!" do Speltzera na stole

forii

Masuka w 6 sezonie do Louisa :

"W sprawach sercowych zawsze podążaj za głosem ku.tasa" :D

ocenił(a) serial na 10
forii

Mój ulubiony to: 06, 02 po oświadczynach Quinna, jak rozmawia z Dexem, on mnie uszczęśliwia, Dex: naprawdę? Bo żyła wyszła ci na czole :)

ocenił(a) serial na 10
forii

"I suppose I should be upset, even feel violated, but I'm not. No, in fact I think this is a friendly message, like "Hey, wanna play?" And yes, I want to play. I really, really do." No I oczywiście "Some people might call me a fraud. I prefer to think of myself as a master of disguise." A także cytat z rozmowy Dexa z Debrą "-You believe that? You believe that some people deserve to die? -I believe that some people don't deserve to live."

forii

" Poszedłem do Lily po odpowiedzi a wyszedłem z nowymi pytaniami. Kim jestem? Czego mi trzeba?.. - Na pewno kawy."

" That's it! No more donuts for Masuka" :)

ocenił(a) serial na 7
forii

http://www.youtube.com/watch?v=suE0h3ywSeE - to w jaki sposób mówi "everything is in my conrol" jest genialne.

Nakomi

niezłe, widać mrocznego pasażera..

tutaj z kolei zabawnie zmienia akcent: http://www.youtube.com/watch?v=qOH9OAS8x1E&feature=related

ocenił(a) serial na 9
forii

"I really need to kill someone."

forii

"Gdybym miał czułe serce, pewnie by mi pękło."
"Niektórych drzwi lepiej nie otwierać, przez otwarte zbyt łatwo jest wyjść drugi raz."
"Rozmyślne odbieranie życia wyłącza cię z grona ludzi, stajesz się obcym, wiecznie poszukującym kogoś bliskiego."
"Widzę ich ból, nawet potrafię go zrozumieć, nie umiem go tylko odczuć."
" Większość ludzi wierzy, że mamy wolną wolę. Że wszyscy sami wybieramy własną ścieżkę. Czasami ta ścieżka jest prosta... a czasami wręcz przeciwnie. Każdy zakręt może zburzyć nasze wyczucie kierunku. Ale to wybory dokonane na rozstajach określają, kim jesteśmy."
I wiele innych.

ocenił(a) serial na 10
forii

Ja zapamiętałam cytat z przedostatniego odcinka: "I would give everything to feel nothing again"/"Oddałbym wszystko, by znowu nic nie czuć".

Do dziś też pamiętam rozmowę Batisty z Dexterem z 6 sezonu na temat wiary. Generalnie chodziło o to, że Batista z całych sił próbował Dexowi wytłumaczyć jak to jest z tą wiarą, a Dex nie zrozumiał z tego ani słowa. Ja zresztą też nie bardzo:D Dla zainteresowanych link z tą sceną: http://www.youtube.com/watch?v=9iS8Nhx6Gvo .

ocenił(a) serial na 8
forii

"Donut?"

ocenił(a) serial na 10
forii

Dobre było to jak Miguel Prado leżąc na stole Dexa mówi coś w stylu: Przecież jesteśmy jak bracia, a Dexter: zabiłem swojego brata a po chwili namysłu: twojego z resztą też :)

ocenił(a) serial na 10
dragon_33

Aż mi wstyd się śmiać z takich rzeczy, ale.... to naprawdę jest dobre :D:D:D Dzięki za przypomnienie tej sceny :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

a tą scene kojarzysz? 3 sezon odcinek 12 .Dex myśli nad przysięgą małżenską
Byłaś moim marzeniem a teraz nasza przyszłość jest jasna jak słońce odbijające się w porannej rosie
(chwila zastanowienie)
Brzmi jakbym się żenił z jednorożcem

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Nie, tego akurat kompletnie nie pamiętam :P Każdy odcinek oglądałam tylko raz, ale wkrótce mam zamiar obejrzeć Dextera ponownie :) Pewnie za drugim razem wyłapię więcej jego słownych perełek ;)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Dex ma świetne teksty :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

dzięki za przypomnienie tego jednorożca, zupełnie o tym zapomniałam, przecież oplułam się herbatą podczas seansu; teraz też pokwikuję radośnie

dexter zoofilem, o losie :D

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

ja po seansie musiałem sprzątać mleko z podłogi (piłem z kartonu) dlaczego zacząłem pić na momencie myślenia nad przysięgą....

ocenił(a) serial na 10
dragon_33

"I killed my brother... I killed yours too" :)

ocenił(a) serial na 10
dragon_33

to szło tak chyba
I know,I'm monster
And I accepted you Dexter,like a brother
I killed my brother ,and I killed yours :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

No chyba tak. Nie pamiętam już tego tak dokładnie. 3 sezon oglądałem dosyć dawno. Natomiast ta odpowiedź Dextera była zabawna chociaż sytuacja, w której się znaleźli już nie.

ocenił(a) serial na 10
dragon_33

ta sytuacja sprawiała że było mi żal Dexa-myślał że znalazł prawdziwego przyjaciela a przyjaciel okazał się gnojkiem który od początku z nim pogrywał

ocenił(a) serial na 10
forii

"tick, tick, tick, that's the sound of your life running out"

ocenił(a) serial na 10
forii

Everything is in my control
Wanna play?
I am a father, a son and a serial killer
It's over when i say it is
Tonight's the night

ocenił(a) serial na 10
Sheilad

do I see sheet of plastic in your future ?
i podobał mi się przebieg rozmowy Masuki i Batisty w 3 sezonie:
(Masuka wyciąga coś z lodówki)
B:Mam nadzieje że nie przechowujesz tam spermy
M:Tu jest zaledwie -40 ,do mrożenia spermy trzeba -200
M:Jestem dawcą,odwdzięczam się światu
B:panie boże dopomóż tym dzieciom

ocenił(a) serial na 9
forii

Jestem ojcem,synem i seryjnym mordercą

ocenił(a) serial na 10
forii

Odcinek 7x12 i retrospekcja z Doaksem, który znakomicie opisuje Dextera i jako jedyny dostrzega to, jak sztuczny jest Dex.

http://www.youtube.com/watch?v=cxyOXC6lymk

zaczyna się na filmiku od 1:00 :)

ocenił(a) serial na 7
forii

Surprise Motherf*ucker!!;-)

ocenił(a) serial na 10
forii

Apropo cytatów.Dexter w sezonie 5 mówi do Debry coś w stylu- dobrze że nie wyjdziesz za Quinna bo byś miała inicjały DQ a wiesz co to oznacza...

O co chodziło?

ocenił(a) serial na 9
Marcin5800

DQ = dyskwalifikacja

forii

I am empty inside...

ocenił(a) serial na 9
forii

najlepszą sceną dla mnie była rozmowa Dextera z Rita, kiedy ta znalazła buta swojego byłego męża. But leży na stole, w pewnym momencie Rita pyta:
- Are you addicted?
A dexter po dłuższym zastanowieniu z genialną intonacją:
-Yes, I have an addiction. (swoją droga zwróćcie uwagę, że powiedział to w taki sposób, iż Rita w ułamku sekundy parsknęła śmiechem, ale od razu "wróciła" do swojej kwestii)

ocenił(a) serial na 10
adamsx777

trochę naciągane, bo skoro bada ślady krwi i pracuje w laboratorium policyjnym, to łatwo może się dowiedzieć o tym, jaką dawkę podać i nawet Rita powinna na to wpaść - ale trzeba było jakoś wprowadzić Lelię, której nie cierpiałam strasznie, tak samo zresztą jak Hanny Montany obecnie :D

ocenił(a) serial na 10
forii

Jeśli chodzi o głównego bohatera to takie cytaty można mnożyć, ale widzę w temacie ciekawe wzmianki o Masuce i przypomniała mi się taka scena z siódmego sezonu. Dexter zwracał dowód rzeczowy do magazynu, co uratowało skórę Vincentowi. Masuka wyznał, że jest gotowy za to zrobić Dexterowi loda. Morgan zrobił taką śmieszną, nieco przestraszoną minę i grzecznie odmówił. Myślałam, że padnę :D

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

Masuka : w kwestiach miłości zawsze podążaj za głosem k*tasa
Masuka (nad martwą Ritą): zawsze chciałem zobaczyć ją nago
Masuka(w scenie w której Quinn przegląda wersje do portretu Kyle'a Butlera) Justin Bieber (zażenowane spojrzenie Quinna )
Nie żebym wiedział kto to jest

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Wszystkie świetne, ale to z Ritą troszkę niesmaczne - ale to cały Masuka :D

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

albo taka scena : Masuka był zdenerwowany bo nikt nie chciał iść na jego wykład .usłyszał od Quinna że to przez jego osobę-jest śmieszny ale czasami bezczelny .
po tym mówi do Deb: Deb zostawiłem dla ciebie pączka z kremem na biurku
Deb :ty świnio

Sceny po tym jak Quinn żeby się podlizać Dexowi kupił mu bilety na hokej
Masuka widząc bilety :kogo mam zerżnąć za te bilety
Dex:masz za darmo.. bez rżnięcia :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

hehehe, nie pamiętałam tej sceny z biletami, dzięki za przypomnienie, ależ zbok :D
podejrzewam, że Dexter wolałby już tego loda, niż być zerżniętym przez Masukę XD

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

albo ta scena (Masuka dostał w pysk od Dexa bo myślał że został porwany)
po wieczorze kawalerskim Deb podchodzi daje mukę Masuce
Masuka :Stałem się workiem trenignowym Morganów ?
Deb:Dzięki że mnie nie zaprosiłeś
Masuka : To wieczór kawalerski,nie masz odpowiedniego sprzętu.ale mogłabyś wystąpić w innej roli
Deb:To mój brat
Masuka :ale nie rodzony :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

a jak proponował siostrze Dextera trochę ciepłego DNA? świnia ostatnia :)

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

odcinek w którym był wieczór kawalerski
(Masuka wyciąga coś z lodówki)
B:Mam nadzieje że nie przechowujesz tam spermy
M:Tu jest zaledwie -40 ,do mrożenia spermy trzeba -200
M:Jestem dawcą,odwdzięczam się światu
B:panie boże dopomóż tym dzieciom

i scena z tego samego odcinka : Batista do Masuki
Sprawdziłem twoją panienkę,przykro mi -była karana . wpadła w szał po stłuczce
Czyli ma wady-coś jednak nas łączy

ocenił(a) serial na 10