Jaki jest wasz ulubiony cytat Dextera?
Ja wciąż myle dwa cytaty
Today is the day
i tonight is the night
Nie wiem w końcu który został wypowiedziany od Dextera
"Tonight is the night" na 100% z dextera, chyba nawet z 1 odcinka 1 sezonu. Co do "today is the day" nie jestem pewny...
Ten wypowiedziany w ostatniej scenie 4 sezonu po znalezieniu martwej Rity:
"it doesn’t matter what I do, what I choose. I’m what’s wrong"
Swoją drogą ciekawostka - dokładnie te same słowa wypowiada Debra na parkingu, na którym zginął Lundy. Dopiero kilka miesięcy temu jak odświerzyłem sobie 4 sezon zauważyłem, że ten sam cytat pojawia się w 2 kluczowych momentach sezonu. Ciekawe zagranie ze strony scenarzystów.
A jest ktoś pewny czy today is the day tez pochodzi z dextera? bo to bardziej mi pasuje
"Today is the day" Też pochodzi z Dextera. Słowa te zostały wypowiedziane przez Travisa Marshalla na początku ostatniego odcinka 6 sezonu.
Mój ulubiony to: 06, 02 po oświadczynach Quinna, jak rozmawia z Dexem, on mnie uszczęśliwia, Dex: naprawdę? Bo żyła wyszła ci na czole :)
"I suppose I should be upset, even feel violated, but I'm not. No, in fact I think this is a friendly message, like "Hey, wanna play?" And yes, I want to play. I really, really do." No I oczywiście "Some people might call me a fraud. I prefer to think of myself as a master of disguise." A także cytat z rozmowy Dexa z Debrą "-You believe that? You believe that some people deserve to die? -I believe that some people don't deserve to live."
" Poszedłem do Lily po odpowiedzi a wyszedłem z nowymi pytaniami. Kim jestem? Czego mi trzeba?.. - Na pewno kawy."
" That's it! No more donuts for Masuka" :)
http://www.youtube.com/watch?v=suE0h3ywSeE - to w jaki sposób mówi "everything is in my conrol" jest genialne.
niezłe, widać mrocznego pasażera..
tutaj z kolei zabawnie zmienia akcent: http://www.youtube.com/watch?v=qOH9OAS8x1E&feature=related
"Gdybym miał czułe serce, pewnie by mi pękło."
"Niektórych drzwi lepiej nie otwierać, przez otwarte zbyt łatwo jest wyjść drugi raz."
"Rozmyślne odbieranie życia wyłącza cię z grona ludzi, stajesz się obcym, wiecznie poszukującym kogoś bliskiego."
"Widzę ich ból, nawet potrafię go zrozumieć, nie umiem go tylko odczuć."
" Większość ludzi wierzy, że mamy wolną wolę. Że wszyscy sami wybieramy własną ścieżkę. Czasami ta ścieżka jest prosta... a czasami wręcz przeciwnie. Każdy zakręt może zburzyć nasze wyczucie kierunku. Ale to wybory dokonane na rozstajach określają, kim jesteśmy."
I wiele innych.
Ja zapamiętałam cytat z przedostatniego odcinka: "I would give everything to feel nothing again"/"Oddałbym wszystko, by znowu nic nie czuć".
Do dziś też pamiętam rozmowę Batisty z Dexterem z 6 sezonu na temat wiary. Generalnie chodziło o to, że Batista z całych sił próbował Dexowi wytłumaczyć jak to jest z tą wiarą, a Dex nie zrozumiał z tego ani słowa. Ja zresztą też nie bardzo:D Dla zainteresowanych link z tą sceną: http://www.youtube.com/watch?v=9iS8Nhx6Gvo .
Dobre było to jak Miguel Prado leżąc na stole Dexa mówi coś w stylu: Przecież jesteśmy jak bracia, a Dexter: zabiłem swojego brata a po chwili namysłu: twojego z resztą też :)
Aż mi wstyd się śmiać z takich rzeczy, ale.... to naprawdę jest dobre :D:D:D Dzięki za przypomnienie tej sceny :)
a tą scene kojarzysz? 3 sezon odcinek 12 .Dex myśli nad przysięgą małżenską
Byłaś moim marzeniem a teraz nasza przyszłość jest jasna jak słońce odbijające się w porannej rosie
(chwila zastanowienie)
Brzmi jakbym się żenił z jednorożcem
Nie, tego akurat kompletnie nie pamiętam :P Każdy odcinek oglądałam tylko raz, ale wkrótce mam zamiar obejrzeć Dextera ponownie :) Pewnie za drugim razem wyłapię więcej jego słownych perełek ;)
dzięki za przypomnienie tego jednorożca, zupełnie o tym zapomniałam, przecież oplułam się herbatą podczas seansu; teraz też pokwikuję radośnie
dexter zoofilem, o losie :D
ja po seansie musiałem sprzątać mleko z podłogi (piłem z kartonu) dlaczego zacząłem pić na momencie myślenia nad przysięgą....
to szło tak chyba
I know,I'm monster
And I accepted you Dexter,like a brother
I killed my brother ,and I killed yours :D
No chyba tak. Nie pamiętam już tego tak dokładnie. 3 sezon oglądałem dosyć dawno. Natomiast ta odpowiedź Dextera była zabawna chociaż sytuacja, w której się znaleźli już nie.
ta sytuacja sprawiała że było mi żal Dexa-myślał że znalazł prawdziwego przyjaciela a przyjaciel okazał się gnojkiem który od początku z nim pogrywał
Everything is in my control
Wanna play?
I am a father, a son and a serial killer
It's over when i say it is
Tonight's the night
do I see sheet of plastic in your future ?
i podobał mi się przebieg rozmowy Masuki i Batisty w 3 sezonie:
(Masuka wyciąga coś z lodówki)
B:Mam nadzieje że nie przechowujesz tam spermy
M:Tu jest zaledwie -40 ,do mrożenia spermy trzeba -200
M:Jestem dawcą,odwdzięczam się światu
B:panie boże dopomóż tym dzieciom
Odcinek 7x12 i retrospekcja z Doaksem, który znakomicie opisuje Dextera i jako jedyny dostrzega to, jak sztuczny jest Dex.
http://www.youtube.com/watch?v=cxyOXC6lymk
zaczyna się na filmiku od 1:00 :)
Apropo cytatów.Dexter w sezonie 5 mówi do Debry coś w stylu- dobrze że nie wyjdziesz za Quinna bo byś miała inicjały DQ a wiesz co to oznacza...
O co chodziło?
najlepszą sceną dla mnie była rozmowa Dextera z Rita, kiedy ta znalazła buta swojego byłego męża. But leży na stole, w pewnym momencie Rita pyta:
- Are you addicted?
A dexter po dłuższym zastanowieniu z genialną intonacją:
-Yes, I have an addiction. (swoją droga zwróćcie uwagę, że powiedział to w taki sposób, iż Rita w ułamku sekundy parsknęła śmiechem, ale od razu "wróciła" do swojej kwestii)
trochę naciągane, bo skoro bada ślady krwi i pracuje w laboratorium policyjnym, to łatwo może się dowiedzieć o tym, jaką dawkę podać i nawet Rita powinna na to wpaść - ale trzeba było jakoś wprowadzić Lelię, której nie cierpiałam strasznie, tak samo zresztą jak Hanny Montany obecnie :D
Jeśli chodzi o głównego bohatera to takie cytaty można mnożyć, ale widzę w temacie ciekawe wzmianki o Masuce i przypomniała mi się taka scena z siódmego sezonu. Dexter zwracał dowód rzeczowy do magazynu, co uratowało skórę Vincentowi. Masuka wyznał, że jest gotowy za to zrobić Dexterowi loda. Morgan zrobił taką śmieszną, nieco przestraszoną minę i grzecznie odmówił. Myślałam, że padnę :D
Masuka : w kwestiach miłości zawsze podążaj za głosem k*tasa
Masuka (nad martwą Ritą): zawsze chciałem zobaczyć ją nago
Masuka(w scenie w której Quinn przegląda wersje do portretu Kyle'a Butlera) Justin Bieber (zażenowane spojrzenie Quinna )
Nie żebym wiedział kto to jest
albo taka scena : Masuka był zdenerwowany bo nikt nie chciał iść na jego wykład .usłyszał od Quinna że to przez jego osobę-jest śmieszny ale czasami bezczelny .
po tym mówi do Deb: Deb zostawiłem dla ciebie pączka z kremem na biurku
Deb :ty świnio
Sceny po tym jak Quinn żeby się podlizać Dexowi kupił mu bilety na hokej
Masuka widząc bilety :kogo mam zerżnąć za te bilety
Dex:masz za darmo.. bez rżnięcia :D
hehehe, nie pamiętałam tej sceny z biletami, dzięki za przypomnienie, ależ zbok :D
podejrzewam, że Dexter wolałby już tego loda, niż być zerżniętym przez Masukę XD
albo ta scena (Masuka dostał w pysk od Dexa bo myślał że został porwany)
po wieczorze kawalerskim Deb podchodzi daje mukę Masuce
Masuka :Stałem się workiem trenignowym Morganów ?
Deb:Dzięki że mnie nie zaprosiłeś
Masuka : To wieczór kawalerski,nie masz odpowiedniego sprzętu.ale mogłabyś wystąpić w innej roli
Deb:To mój brat
Masuka :ale nie rodzony :D
odcinek w którym był wieczór kawalerski
(Masuka wyciąga coś z lodówki)
B:Mam nadzieje że nie przechowujesz tam spermy
M:Tu jest zaledwie -40 ,do mrożenia spermy trzeba -200
M:Jestem dawcą,odwdzięczam się światu
B:panie boże dopomóż tym dzieciom
i scena z tego samego odcinka : Batista do Masuki
Sprawdziłem twoją panienkę,przykro mi -była karana . wpadła w szał po stłuczce
Czyli ma wady-coś jednak nas łączy
scena przed hotelem Marina View