Lila? Nie dosyc, ze malo urodziwa to jeszcze ze strasznym brytyjskim akcentem (aczkolwiek gusta sa rozne).
Dla mnie zdecydowanie najseksowniejsza jest Hannah.
Ja tam uwielbiam brytyjski akcent i uważam że dzięki niemu postać Lily była całkiem seksowna. Nie zmienia to faktu, że to Hannah jest zdecydowania najbardziej pociągającą postacią kobiecą w tym serialu ever :D No jest po prostu piękna aktorka, która ma fajnie napisaną rolę i która potrafi oddać to wszystko na ekranie. Scena jak uwalniała się z tej folii... no to było coś :-)
Mi generalnie brytyjski akcent jakos szczegolnie nie przeszkadza. Ale w jej wykonaniu dzialalo mi to na nerwy. Chociaz szczerze mowiac to wydaje mi sie, ze Lila miala lepiej napisana role niz Hannah (poki co przynajmniej) - duzo wniosla i duzo namieszala w zyciu Deksia:p
Pani Strzechowska ma sliczna twarz, ale jej figura pozostawia sporo do zyczenia. Widac to szczegolnie przy ujeciach z tylu. Ma niezwykle szerokie ramiona jak na kobiete. Nie znaczy to, ze jest mocno zbudowana, wprost przeciwnie, Strzechowska jest bardzo delikatnej budowy. Rzuca sie ta asymetria w oczy. Nie wiem czy to kwestia niewlasciwych cwiczen na silowni, wady postawy czy ogolnie nieproporcjonalnej sylwetki.
Moim zdaniem jej figura nie pozostawia nic do zyczenia:) Na popracie tej tezy krotki filmik (moze Ciebie tez przekona co do walorow p. Strahovski):
http://www.youtube.com/watch?v=7COrOdy-f3Y
Iwonka nawet nieźle mówi po polsku:
https://www.youtube.com/watch?v=ikiOZcvg4d0
Hannah all the way.
Potem ciut niżej Lumen, a na trzecim mimo, że nie przepadam za ta postacią to Rita, ale tylko z pierwszych dwóch sezonów. Plus pewnie to nie stricte partnerka, ale dla mnie osobiście mniej więcej na trzecim na równi z Rita była by Deb.
1. Masuka
2. Miguel Prado
3. Angel (czyt. anhel) Batista
Jeżeli już bierzemy pod uwagę facetów (tak wiem - Dexter i Miguel razem zabijali, ale Miguel to nadal facet :))
Masuka dostaje pierwsze miejsce z wielu powodów, a jednym z nich jest fakt, że w pierwszym odcinku siódmego sezonu "wyznaje" Dexterowi, że był bliski zrobieniu mu loda ;)
Najseksowniejsza bez dwóch zdań Hannah.
Lila była średnio urodziwa, wulgarna i irytująca.
Ritę z kolei ciężko nazwać seksowną, ale lubiłam ją bardzo, podobało mi się, jak "uczłowieczyła" Dextera.
Nie rozumiem dlaczego tak się wszyscy zachwycają ta Hannah. Jasne, jest bardzo urodziwa kobietą, ale nie przesadzając, to na co dzień spotykam piękniejsze dziewczyny. Lila za to miała oryginalną urodę, seksowny akcent , a do tego nosiła fajne ciuchy.
Za to Lumen to totalna porażka...
Drogi Kamilu, zakładając powyższy temat powinieneś się liczyć z tym, że ilu ludzi, tyle różnych opinii i każdy ma prawo wyrazić własne zdanie w tej kwestii. Nie wydaje mi się, żebyś zakładał, iż każdy odwiedzający ten topic osobnik/osobnicza będzie wypisywał peany zachwytu na cześć Lili.
"Nie rozumiem dlaczego tak się wszyscy zachwycają ta Hannah" - bo mają do tego prawo? :)))
Zauważ, że Hannah ma inne atuty poza urodą; jest intrygująca, urocza, bardzo kobieca i ma niesamowity wdzięk, a wdzięk to bardzo, bardzo dużo.
"Lila za to miała oryginalną urodę, seksowny akcent , a do tego nosiła fajne ciuchy. " - najmocniejszy argument, to chyba te ciuchy, bo faktycznie, ubierała się bardzo fajnie. Ale... była przy tym egoistyczną i narcystyczną psychopatką. Imho, na przykład, jej sposób bycia był na tyle wnerwiający, żeby jej wiele seksowności ująć, a fakt, że była piromanką czynił ją nieco groteskową postać (co do samej aktorki - jest dosyć urodziwa i utalentowana - zagrała świetnie i chwała jej za to - po prostu dostała się jej rola antypatycznej postać). Lila pozornie i intrygowała, a tak naprawdę była nudna i , a do tego dosyć prostacka ( "pardon my tist" xd) i chociaż nieobliczalna, to w żenujący sposób przewidywalna w tej nieobliczalności. To postać dosyć tragiczna, ale ze względu na wybujały narcyzm i egoizm nie wywołująca żadnej empatii widza (przyjemniej jeśli chodzi o mnie).
"Lument o totalna porażka..". według Ciebie, zapomniałeś dodać.
Wg mnie (i zapewne wielu innych osób) Lumen to świetna postać, do tego ładna i seksowna. Chyba mi pozwolisz tak myśleć? :)
"uczynił Z NIEJ nieco groteskową postać" oczywiście :)
jak zwykle nie można edytować i poprawić drobnych błędów.
Hannah jest ciekawą i bardzo dobrze zagraną postacią. A to że ma polskie korzenie (przynajmniej jeśli o mnie chodzi) nie ma wpływu na moją ocenę. Od siódmego odcinaka przestałam Hannah lubić, co nie zmiania faktu, że kreację uważam za udaną. I nadal uważam, że ma dużo wdzięku i urok osobisty. Zupełnie jak syrena.
niestety odrazu przeczuwałem jaką postacią będzie Hannah. całą jej gre uważam za jakąś taką "prostą" i nie potrzebną. duzo ciekawszy jest watek z Ukraińską mafią . Mam nadzieje że Dex się jej pozbedzie...
a i tak uważam że wiekszość podnieca sie bo to prawie że polka. :) Już w serialu Chuck było to samo ( ta sama aktorka gra ...) :)
uh, ja uwazam, ze rola fajna, ale o Dextera jestem zazdrosna, hehe ;*)
coś czuję, że będzie chciałą załątwić debrę i dexter w końcu ją zabije.
1. Hannah
2. Lumen
3. Rita (może nie była zbytnio seksowna, do tego dosyć irytująca i upierdliwa, ale przy tym delikatna i słodka, dlatego nie potrafiłam jej nie lubić)
4. Lila
5. Miguel Prado ;*
Być może rola kury domowej pozbawiała Ritę w oczach widzów seksualności, ale mi się ona wizualnie bardzo podobała, w 4 sezonie, to nawet robiłam print screeny jej fryzur :) Pewnie scenarzyści jej zapewnili najlepszych stylistów na odchodne, tak żeby nam było jeszcze bardziej jej żal - wiadomo, widzom bardziej szkoda tych ładnych ;)
A co do mojej opinii, to zdecydowanie Hannah oraz Rita, chociaż nie pamiętam już, czy Rita miała ładny kształt biustu, więc pewnie zaraz jakiś facet dopowie, że była ładna z twarzy i szczupła, ale za to miała kiepskie cycki ;)
Zdecydowanie Hannah jest najlepsza z nich wszystkich, chociaż muszę stwierdzić, że Rita też była ładna (oczywiście w 3 i 4 sezonie, bo w 1 była strasznym paszczurem)
Czyli Rita zaczela ci sie podobac po operacjach biustu i bodajze ust!? Lubisz taki plastik fantastik? Mi tam ona nigdy sie nie podobala. Dla mnie Hannah i Lumen najseksowniejsze. Zona Miquela tez byla seksi:)
To co powiesz na tą "lodziarkę" z liceum Dextera, która pojawiła się w V sezonie w odcinku, w którym Dex wybrał się na zlot absolwentów :)
Bez dwóch zdań,ale nie dla mnie...no o gustach się nie dyskutuje,dla mnie Hannah.
1. Hannah wymiata, może nie jest perfekcyjna ale zakochałem się ;d
2. Rita
3. lodziarka
Rita była pusta i tępa
Lila - małe cycki, tylko seks
Hannah- to jest coś, niedostępność, no i te ciało..
Mam odmienne zdanie na temat Rity, chociaż tak jak mówię, Dexter powinien być samotnikiem
Więc wygląda na to że jesteś jak Rita bez urazy :P
W życiu nie da się być samotnikiem, więc w filmie nie mogą to ukrywać, każdy ma potrzeby w tym wieku, hormony itd.
Życie to nie film, a ludzie to nie seryjni mordercy, więc samotnikami być nie muszą. I dzięki, bo wolę porównanie do Rity niż do Lily czy Hannah
Rita zagrała kobita kolo 40 Lil i Hanna kobity kolo 30 dodatkowo Rita MUSIAŁA wyglądać jak wypłoch bo była bita poniżana poświęcała się dzieciakom . nie miała czasu dla siebie . poprostu dobra charakteryzacja .
Po za tym Julie Benz ( Rita) kolo 30 jak ją pamietam chociazby z serialu "Taken" to urodą biła jak dla mnie dwie wyżej wymienione panie.
Hannah najladniejsza, zdecydowanie, Lila byla trochę kurefką, a Hannah to anioł! (w srodku diabel ;d)
Wiem, że żadna nie była laską Dexa, ale obydwie, pomimo iż zagrały epizodyczne role, zapadły mi w pamięć:
1) Christine Hill grana przez Courtney Ford - ( reporterka, kochanka Quinn'a i jednocześnie córeczka Arthura Mitchella AKA "Triniy Killer" ) - fajna buźka, niezła figura, kształtna i jędrna dupa oraz mega super fajne cycki - wielkość, kształt i rozmiar 100% w moim guście.
2) Funkcjonariuszka Zoey Kruger grana przez Christinę Cox - "zła pani policjant", co zamordowała swoją rodzinę i wylądowała u Dexa na stole (a potem w oceanie poniesiona przez Golfsztrom daleko, daleko ...) - Też fajna laska - zgrabna, niebezpiecznie-sekaowna, ostra samica i fajnie wyrobiona - widać, że uprawia fitness.