Debra i jej zabójstwo La Guerty- kiedy mogła po prostu zostawić broń na stole i wyjść i nikogo nie zabijać bezpośrednio. Scenarzyści popełnili tutaj niewątpliwie największy błąd w historii serialu.
A gdzie jakas odpowiedz kogokolwiek? czekam na wyjasnienie mi ze to nie wpadka
Było powiedziane, w którymś z odcinków 8 sezonu, chyba w czwartym, kiedy Debra rozmawiała z Vogel, że zabiła LaGuertę, ponieważ w ten sposób chciała jakby uchronić Dextera przed tym zabójstwem. Skoro ona zabiła LaGuertę, wzięła winę na siebie. Wychodzi więc na to, że Dexter nie zabił w ten sposób niewinnej osoby, dlatego Debra ma teraz szansę mu wybaczyć, że jest seryjnym mordercą, bo ma chociaż to usprawiedliwienie, że on zabija tylko przestępców.
Przynajmniej takie wnioski wyciągnąłem z tamtej sceny.
No to to jeszcze większa paranoja, hahahhah. To tak jakby żona alkoholika bijącego dzieci postanowiła go uchronić przed tym i sama zbiła dzieci buaahhahahahaha, totalna paranoja. Chyba powinna starać się odwieść Dextera od zabójstwa a nie zabijać "za niego" buahahha no tutaj miałem jednak rację. Jest to chyba najbardziej kretyńska scena tego bądź co bądź wspaniałego serialu
Debra sama nie wie czego chce.Ostatni odcinek tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu