PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Najwiekszy kozak

ocenił(a) serial na 10

kto waszym zdaniem byl najmroczniejszym , najniebezpieczniejszym , najlepiej zagranym ,
najlepiej stworzonym antybohaterem , z ktorym Dex musial sie zmierzyc ?

Elf007

Komar, którego Dexter zabija na początku pierwszego odcinka pierwszej serii, a on w każdym odcinku się odradza. Kawał skur... Pozdrawiam ( ;

Elf007

Buahahaha, komar :D

Moim ulubionym bohaterem W OGÓLE w całym serialu był i będzie Brian Moser. Niesamowicie fascynująca postać z hipnotyzującym wpływem na postrzeganie świata przez Dextera. Śmierć Briana to dla mnie najsmutniejsza scena w całej tej historii zwanej "Dexter".

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Postać Saxona w nowym sezonie wydaje się być najinteligentniejszym nemezis z jakim spotkał się Dexter. No i oczywiście braciszek - Brian.

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

u mn był Trójkowy ale zahipnotyzował mnie Brian Moser ,szkoda że skończył tak jak skończył.ale przyznaję też że nieźle dał pokaz Isaak Sirko

Elf007

Arthur mitchel

ocenił(a) serial na 8
dark12345

Brian Moser i James Doakes.

ocenił(a) serial na 10
zuras456

A James Doakes to w którym momencie był antybohaterem?;)

ocenił(a) serial na 8
ghostwriter87

w 2 sezonie? ;)

ocenił(a) serial na 10
zuras456

No ok, ale gdzie on był antybohaterem? To, że rozgryzł Dexa jest na jego korzyść - nie przeciwnie;)

ocenił(a) serial na 10
Elf007

Brat Dexa świetnie zagrany, to fakt, ale moim zdaniem największym sukinkotem był Trinity - w końcu to on jako jedyny zranił Dexa najbardziej - zabił jego żonę. Osobiście też mnie wkurzył nietęgo, bo Julie Benz to mój MILF wszechczasów;D Wiele bym w serialu zmienił, byleby tylko Julie grała do ostatniego odcinka;)

ocenił(a) serial na 10
ghostwriter87

mnie trójkowy wkurzył ale tym że zabijał dzieci i tym jak traktował swoją rodzinę.ale Rita to trochę tak przynudzała ,jakoś taka zbyt spokojna była

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

No fakt, Trinity skrupułów nie miał - zabijał według schematu i kawał z niego sukinkota, to prawda. A czy Rita przynudzała? No wiesz - patrząc na jej historię (Dexter opowiada co ją spotkało) sądzę, ze taka właśnie powinna być. Poza tym nawet jeśli byłaby kawałkiem drewna przerzucanym od sceny do sceny to i tak była HOT;D

ocenił(a) serial na 10
ghostwriter87

hot to była nie ma co :) dziwi mnie dlaczego Trójkowy zrobił coś czego nie udało się zrobić Brianowi(wiem że planowali różne osoby zabić i różnie działali )

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Z tego co pamiętam to zabił Ritę dlatego, że Dexter zaczął ingerować w jego własną rodzinę - Dex próbował ratować syna i żonę Trójkowego (nie pamiętam czy był tam ktoś jeszcze, córka czy ktoś inny). W każdym razie Trinity zadecydował, że skoro Dex miesza się w jego family-affairs, to on dorwie jego żonę. Pamiętam ten odcinek - jak mi źle było oglądać Julie Benz w takiej scenerii i ta świadomość, że już więcej jej nie zobaczymy w tym serialu;) Niestety pozostałe produkcje, w których grała to gnioty do kwadratu, ale cóż - niektóre produkcje ogląda się dla wartości tzw. artystycznych, inne dla jednej ładnej buźki tu i ówdzie;)

ocenił(a) serial na 10
ghostwriter87

nie,mi się wydawało że on zabił Ritę bo Dex z nim pogrywał - przedstawia się jako Kyle Butler ,potem go powstrzymuje w chacie,wie dużo o jego życiu a na koniec okazuje się że jego "przyjaciel" nawet nie nazywał się Kyle -zabił go w akcie zemsty :)

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

No mniej więcej o to chodziło. A nie było tam motywu, w którym Dexter stara się przekonać rodzinę Trinitiego, żeby od niego odeszli, bo jest tyranem? Coś kojarzy mi się motyw z synem, ale to tak dawno było, że pamiętam to jak przez mgłę...

ocenił(a) serial na 10
ghostwriter87

ale Trinity zostawił po sobie i tak wiele zza grobu-najpierw jego żoneczka która obwinia o stan męża dzieci ,z tego powodu córka trójkowego popełnia samobójstwo a potem Jonah zabija matkę:)

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

No to ładnie - tego nie pamiętałem, trzeba będzie odświeżyć sobie te odcinki;D

ocenił(a) serial na 10
ghostwriter87

to nie było pokazane,w 6 serii policja myśli że trójkowy powrócił :D

ocenił(a) serial na 9
Elf007

Brian Moser ,ale apokaliptyczny też był dobry. A ten Saxon to jakiś smieszny gostek po prostu Dexter jest coraz gorszy i rozkojarzony w tym co robi. Wypala się krótko mówiąc.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Skinner był dobry

ocenił(a) serial na 9
dawid10809

Skinner który to był sezon ?

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

3 -to ten ogrodnik z bródką

ocenił(a) serial na 9
dawid10809

Już kojarzę.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

co prawda może nie był tak inteligentny jak Trinity i Ice Truck Killer ale jeśli chodzi o bycie pie**olniętym to przebija wszystko i wszystkich

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Saxon śmieszny? Moim zdaniem ma w oczach coś niepokojącego. Jakbym go spotkała na ulicy, to spieprzałabym gdzie pieprz rośnie ;P

A co do tematu to jako że 4 sezon najbardziej mi się podobał, wybieram Trinity ;)

ocenił(a) serial na 9
Zuzhet88

Serio ?. Właśnie on taki przyjazny się wydaje (Według mnie) Brian miał coś w sobie takiego ,że aż kupa nadchodzi.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Serio serio. Właśnie jestem po seansie 10. odcinka i jedyny pozytywny aspekt tego odcinka to właśnie sceny z Saxonem.

ocenił(a) serial na 9
Zuzhet88

Heh nie oglądałem jeszcze 10 odcinka więc dam znać jakbym zmienił zdanie hehe. Potrójny też był na swój sposób "straszny" i intrygujący za razem.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Uff, to dobrze że się nie rozpisałam o tym Saxonie, bo miałam napisać trochę więcej ;P Tak - aktor grający Trinitiego był genialny i dlatego też genialną postać wykreował.

To udanego seansu ;)

Elf007

Trójkowy był najgorszy ze wszystkich

ocenił(a) serial na 10
dark12345

dark, ty oszuście, wyżej pisałeś że był najlepszy :D Weź ty chłopie wymyśl sobie jedną wersję wydarzeń i się jej trzymaj, bo ci się przedstawienie knoci :P

ocenił(a) serial na 10
Elf007

Brian Moser i Trinity Killer :O ale wybieram jednak tego drugiego, bo:
1. Zakończenie sezonu z trójkowym było (dla mnie) najbardziej zaskakujące, chyba z 3 razy przewinęłam tę scenę, bo nie mogłam uwierzyć :P
2. Do dzisiaj jak widzę tego aktora w jakiejkolwiek innej produkcji, mam wrażenie, że zaraz "wyjdzie" z niego psychopata, przeraża mnie koleś :D

ocenił(a) serial na 7
Elf007

Numero uno to Trójkowy, drugi jest według mnie Skinner, miejsce trzecie dla Lili, pięknie niezrównoważonej :D

Elf007

Biney, Biney i daleko po nim cala reszta. Rozpoczynając na spektakularnych miejscach zbrodni nawiązujących do tych tytułowego bohatera (cięcie zwłok na kawałki), wkraczając w jego życie prywatne zarówno jako morderca (nawiązanie do niektórych ofiar i wspomnień Dextera) i przyjaciel (chłopak Debry) oraz samo odkrycie o nim prawdy... Niesamowita atmosfera, finał od którego nie mogłam się odciągnąć, Brian ciągnął za rączkę Dextera po kres sezonu, najlepszego w dorobku tego serialu.
Wyróżnię jeszcze Travisa Marshalla, najbardziej podobały mi się jego urojone motywy, pomysły na morderstwa a jego śmierć trwale namieszała w serialu. Odkrycie schizofrenii było dla mnie równie szokujące co pokrewieństwo Dextera z Ice Truck Killer.

ocenił(a) serial na 10
Azdie

Brian dał dobry pokaz -szkoda że skończył tak jak skończył .Ogólnie wytworzył przed widzami taką "osłonę" że większość widziała w nim uroczego,miłego faceta ,potem to zaskoczenie gdy się okazało że to Brian jest Ice Truck Killerem a mózg mi wywaliło gdy Dex powiedział "Mam Brata "
Trójkowy mimo że był bardziej wyrachowany nie dostarczał tylu emocji co Biney ale zanim zginął pozbawił Ritę życia ,po sobie zostawił też głupiutką żonę która za wszystko obwiniała dzieci...
Skinner -jeśli chodzi o wyrachowanie może się równać z Brianem ale intelektualnie jest daleko za nim