PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Być może zwykły przypadek, ale jeśli tak, to dosyć duży :). Czy ktoś jeszcze to zauważył?

Muzyka z chyba 2. odcinka "Dextera": http://www.youtube.com/watch?v=yu__3po8O-k
Muzyka z 5. odcinka "Dextera": http://www.youtube.com/watch?v=DgsNjTyGsRk

EDIT. Oczywiście mówię o ósmym sezonie.

Yanuary

Dokończyłem teraz scenę z 5. odc. "Dextera" i wybicie szyby następuje tuż przed refrenem, tak jak wybuch w "Lost" :D. To już by musiał być ogromny zbieg okoliczności. Dla mnie, jako fana "Zagubionych" fajny gest twórców, jeśli oczywiście nim był :).

Yanuary

Boże tak napisałeś ten post, że w ogóle nie zaczaiłem o które momenty Ci konkretnie chodzi. Faktycznie. Dobre spostrzeżenie. Myślę, że masz rację. W stronę takiego Arcydzieła jak LOST fajne są takie nawiązania. Można próbować też doszukiwać się odbicia wnętrza Vogel i tej blondyny. Pamiętasz? Ta blondyna(nie pamiętam jej imienia) była uznawana za tą złą, za tamtą. A tak naprawdę była niewinna i wykorzystana przez kogoś innego. Ciekawe, czy twórcy Dextera zaserwują nam taki szok i wybielą działania Vogel.

Yanuary

Boże w którym miejscu? :D Muzyka w Dexie to taki gniot, że do Lostów bym się nawet nie odnosił. Weź podaj konkretnie jakieś przybliżone czasy obu przypadków.

ocenił(a) serial na 5
Yanuary

Nawiązanie mieliśmy też w najnowszym (5) odcinku, gdy Quinn udziela Masuce rad odnośnie nagle pojawiających się krewnych: "Czasami po prostu czegoś chcą, pieniędzy, miejsca aby się zatrzymać, piep**onej nerki". :) Tak to właśnie ojciec Locke'a zajumał mu nerkę. ;)

ocenił(a) serial na 7
Yanuary

To, że jakiś utwór pojawił się też w Lost, wcale nie znaczy, że twórcy nawiązywali do tego serialu. Make your own kind of music to dość popularny utwór poza Dexterem i Lostem pojawił się też
w serialu dokumentalnym I en annan del av Köping z 2007r.
w reklamie Snickersa z 2006r.
w teatrze podczas sztuki w latach 90tych
w muzycznej karcie stacji hallmark (taka jakby pocztówka co się otwiera i gra melodyjka)
w reklamie mebli Ikea z 2009r
w reklamie francuskiej sieci komórkowej w listopadzie 2010r.

ocenił(a) serial na 10
Zetnakatel

Dexter 6x03- ,, Smokey and the Bandit "

jeden z soundtracków LOST ma taki sam tytuł