Że takiego nie ma to postanowiłem założyć temat o 4 odcinku :) Zapraszam do dyskusji.
Właśnie obejrzałem :) Nie było żadnego wielkiego zwrotu, o którym się mówiło u i ówdzie. Na razie Lila jest tylko bardzo, bardzo dziwna... Wszystko się będzie kręcić wokół niej zapewne. W 5 epizodzie ma się pojawić podobno naśladowca Dextera i jestem prawie pewny, że to będzie ona ;) Ale spodziewałem się, że Dexter jej powie czym się zajmuje... Może później się to stanie, zobaczymy.
Nawet o dziwo przestała mi przeszkadzać aktorka. Jest całkiem interesująca, wypadła lepiej niż w poprzednim epizodzie. No, no, niewykluczone, że będzie to najciekawsza postać drugiego sezonu, zaraz po Dexterze oczywiście.
Fak, porywających zwrotów akcji nie było, ale Dexter ze swoimi przemyśleniami nie zawiódł. Mam tu na myśli "Make up your mind" po tym jak żegna się z Ritą, która życzy mu dobrego dnia tuż po stwierdzeniu, że ma nadzieję na błyskawiczne złapanie "Baywatch Butchera". No i wspomniane w którymś z innych wątków "Perhaps I misjudged you, oh wise one" po rozmowie z matką Rity, która zresztą, jak wskazuje końcówka serialu zdecydowanie należy do "wise ones".
Bardzo spodobał mi się również flashback z Henrym, który uczył Dextera, w jaki sposób maskować mordercze skłonności chłopaka.
Odcinek nieco wolniejszy od wcześniejszych trzech, jedyne co mnie zaskoczył(o), to kochanek Lagłerty :0 Zaintrygowała mnie natomiast "wise one" - mamusia Rity - pewnie zasieje nieco wątpliwości w umyśle córki. Dalsza część odcinka to nic nadzwyczajnego. Mimo to, trzeba przyznać, że nawet średni odcinek Dextera jest ciekawszy od wielu innych seriali w ich punktach kulminacyjnych.
Ach, no i poznaliśmy lepiej Lilę, jak ja kocham jej akcent (ciałko też ma niczego sobie, zwłaszcza bez braa...a :P)
Na początku miało być "Fakt". Aczkolwiek, jak widzę fonetyczna interpretacja faktycznego zapisu też pasuje ;)
No ja się mogę zgodzić z tym, że odcinek 4 był jak na razie najsłabszym w drugiej serii. Ale widziałem już 2 sezony i zwiastun 5 epizodu na stronie sho.com i jestem przekonany, że będzie lepiej :) Rozbawił mnie fragment, w którym Dex ogląda tego jakiegoś bohatera komiksu na nim wzorowanego ;)
"Ale widziałem już 2 sezony i zwiastun 5 epizodu na stronie sho.com i jestem przekonany, że będzie lepiej"
Coś mi się tu pokićkało ;) Oczywiście dwóch sezonów nie widziałem ;) Chodziło mi o dwa clipy...