PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Pojawily sie dosyc duze spoiley dot. nowego sezonu.

Expect Dexter‘s premiere to pick up six months after the finale, when Debra, an
ultra-ethical police lieutenant, made the soul-shattering decision to kill her boss
Maria LaGuerta.

Debra has quit Miami Metro and works for a private eye (Sean Patrick Flanery)
while spurning Dexter’s attempts to rekindle their relationship.

Enter Dr. Evelyn Vogel , a psychiatrist with a secret: Decades ago she helped
Dexter’s father write the Code that he’s used to manage his psychotic impulses.
Now she’s being stalked by a mysterious killer and wants Dex’s help.

Plus there’s a new Big Bad for Miami Metro to hunt, a serial killer who leaves
victims with tiny pieces of their brains removed (dubbed, of course, The Brain
Surgeon), and the return of Dex’s poisonous love interest Hannah McKay.

Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
Mateoski

Całkiem przewidywalne, w tym sezonie interesuje mnie tylko ostatni odcinek, jestem bardzo ciekaw jak się serial skończy.

ocenił(a) serial na 10
Mateoski

no widać że będzie sprawa z nowym seryjnym mordercą, więc pewnie Dexter wpadnie w jego ręce :(

Mateoski

Wraca Hannah czyli kiepsko, modlę się tylko żeby nie zrobili happy endu bo to będzie tragedia.

ocenił(a) serial na 10
Mateoski

O nie, Hannah, ze wszystkich kobiet Dextera akurat Hannah... Kupuję motyw kogoś, kto pomagał Harry'emu w tworzeniu kodeksu, świetny pomysł i otwiera miliony nowych rozwiązań. I to prawdopodobnie okaże się postać kluczowa przy zakończeniu sezonu.

Dam sobie jednak rękę uciąć, że Dex nie zginie, a obie - że nie zginie z rąk wymiaru sprawiedliwości, chociaż jego ewentualny przedśmiertny monolog mógłby być serialową sceną wszechczasów, jednak to chyba zostało już przerobione na wszelkie możliwe sposoby na forach.

I taki mały OT: gdzie będzie można obejrzeć Dextera na żywo w internecie? Są jakieś streamy jak np. z meczów? Bo nie mogę się doczekać, a kiedyś próbowałam znaleźć coś takiego i nie bardzo mi wyszło.

ocenił(a) serial na 8
latte

Litości... Odcinek dosłownie chwilę po emisji jest na necie.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

Okej, nie musisz się nade mną litować, naprawdę. Przyznaję, że 'chwilę' po emisji nie szukałam, szukałam jedynie w jej trakcie, bo myślałam, że coś takiego istnieje jak 'live stream', a jak nie znalazłam, to poszłam spać. Tak więc dziękuję za informację.

ocenił(a) serial na 8
latte

"Litowałem" się na twoją niecierpliwością. Mam nadzieję, że nie uraziłem. Ale odcinek można na spokojnie dzień później pobrać i nie widzę sensu zarywać nocki, żeby parę godzin wcześniej obejrzeć. A live streamów chyba nie ma. Może płatne na oficjalnych stronach.

ocenił(a) serial na 9
Mateoski

Czyli wiadomo czemu zmienili aktora grającego Harrisona.

Ciekawe czy logicznie wyjaśnią zmianę pracy przez Debrę. Oczywiście my wiemy, że to przez Dextera i sprawę z LaGuertą odejdzie z policji, ale ludzie z Miami Metro powinni się zdziwić, że od prestiżowej pracy porucznika Policji woli fuchę u jakiegoś detektywa.

Wątek śledztwa ws. LaGuerty chyba w ogóle nie będzie poruszony, bo niby kiedy? Nowe seryjny morderca w mieście, pani psychiatra, Debra i jej nowy kolega z pracy, do tego powrót Hanny... Wygląda więc na to, że o LaGuercie będzie tylko krótka wzmianka w 1 odcinku i nikt jej śmierci nie powiąże z Dexterem i Deb, chociaż oboje przybyli na sylwester tuż po morderstwie, strzał padł z broni Debry a sama LaGuerta dzień wcześniej oskarżyła Dextera o bycie BHB. No, ale skoro zniknięcie Louisa nikogo nie zainteresowało, to i okoliczności śmierci LaGuerty nie muszą wydać się podejrzane. ;)

ocenił(a) serial na 8
delh

Powie pewnie, że śmierć jej "mentorki" ją załamała i że nie może pracować już w tym biurze, może jeszcze ta psycholog wyda jej taką opinie.
Dex tam ułożył ciała, że wygląda na to, że sami się pozabijali (pewnie zamieni jeszcze kulę z ciała, bo Debra strzeliła przecież z broni służbowej a tamten od narkotyków miał rewolwer) + jak pisałeś, fakt, że chwilę wcześniej LaGuerta oskarżała Dexa o bycie butcherem, więc pewnie powiedzą, że zabiła typa z zemsty czy coś. Możliwe, że Angel będzie coś podejrzewać, bo on zawsze więcej "widział" niż inni, jednak skoro jest na emeryturze to pewnie odpuści.

ocenił(a) serial na 10
Apiseq

O ile dobrze pamiętam, w internecie krążyło zdjęcie dotyczące 8 sezonu, na którym było widać odznakę Angela i nie pamiętam za dobrze, ale wynikało z tego, że on zajmie miejsce Debry. Zatem istnieje prawdopodobieństwo, że Batista nie odpuści :)

ocenił(a) serial na 10
blackalie

O, nie spodziewałam się, że wróci, z jednej strony dobrze, bo kto by niby miał zająć miejsce Deb - Quinn? Średnio zabawne. Ale jeśli wróci i zacznie coś podejrzewać, to nie wiem, czy w serialu nie będzie zbyt dużego natłoku wątków i scenarzyści nie przedobrzą.

Dexter jest profesjonalistą w zacieraniu śladów, LaGuerta przeżywała coś na kształt rozstrojenia nerwowego, przynajmniej tak to wyglądało z perspektywy kolegów z pracy. Ta jej śmierć jest do wytłumaczenia takiego nie budzącego wątpliwości, z tym, że podejrzewam, że żadne, choćby najbardziej wiarygodne tłumaczenie nie zadowoli widzów i jeśli scenarzyści nie pociągną tego wątku, to będzie główny zarzut wobec nowego sezonu na forach. A scenarzyści są po to, żeby zadowalać widzów.

I czemu wiadomo, dlaczego zmienili aktora grającego Harrisona?