PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Odcinek 9

ocenił(a) serial na 9

No a myślałam już że scenarzyści bardziej mnie nie zaskoczą. Intrygująco szokująca końcówka 9tego odcinka. Wiadomo już kto postrzelił Deb, ktoś ma pomysły jak to się może wszystko poukładać :] ?

ocenił(a) serial na 6
in_

Świetny odcinek. Chyba najlepszy w całej serii (tak nawet od tego z
zastrzeleniem franka)
W końcu miałem okazje zobaczyć prawdziwe życie w rodzinie Arthura. Robi
wrażenie. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że oni wszyscy (świadomie)
są jego przykrywkami, bo przecież wiedzą, że Arthur to morderca.
tylko trochę szkoda, że Dexter go nie zabił, ale wytrzymam. :)
Romans Rity z tym sąsiadem, (zapomniałem imie) pomimo tego, że wszystkie
wątki tego serialu jakoś mi nie pasują, bardzo mi się spodobał .
no i zakończenie wgniotło mnie w fotel.. :O
spodziewałem się, że będzie chciał ją zabić za ten artykuł albo coś... a tu
zonk. hey daad..

do następnego poniedziałku

zamaskowany_2

proszę o spoiler 9 odcinka....kto postrzelil Debre?

ocenił(a) serial na 8
m_m30

Odcinek według mnie świetny, szczególnie scena ostatnia w domu Artura no miodzio. No i ta koncowka...ciekawe co bedzie dalej

ocenił(a) serial na 9
m_m30

Wiadomo jedno Artur zginie z rąk Dextera albo swojego syna. Możliwe , że Trójkowy dowie się o Ricie i dzieciach. Postanowi zabić Ritę bo jako tako wpisuję się w schemat. Wtedy Dexter go zabiję przy swojej rodzinie zarazem pokazując kim jest naprawdę.

ocenił(a) serial na 9
alekgub

http://www.spoilertv.com/2009/11/dexter-episode-4x10-lost-boys-synopsis.html

Tu jest trailer 10 odcinku.
Ten sezon jest zdecydowanie lepszy niż 3!

ocenił(a) serial na 9
alekgub

serial zaczyna sie rokrecac, koncowka rzeczywiscie niespodziewana, ale wladnie dlatego lubie ten serial

ocenił(a) serial na 9
zamaskowany_2

Trzeba przyznać że faktycznie sezon 4 jest na bardzo dobrym poziomie, jeżeli chodzi o se3 to udaję że go nie było ;)
Rodzinka Trinity jest patologiczna do granic możliwości. Niby T. jest tyranem i terroryzuje wszystkich ale gdy Dex chciał się z nim rozliczyć żona i córka osłoniły go swoim ciałem. jego syn już chyba by się tak nie poświęcił xD
No i poza poszerzeniem rodzinki trójcy na końcu odcinka rozbroiły mnie słowa Cody'ego że "Dziękuje za Dextera"
Sezon 4 kładzie nacisk na odpowiednie wątki w odpowiednim czasie i w tym roku czekam na każdy odcinek jak na gwiazdkę :) Oby za tydzień też się działo... oj żeby się działo ;)
Do miłego

ocenił(a) serial na 6
zamaskowany_2

Naprawdę niesamowita akcja. Było pare scen, które cofałem i oglądałem po 2-3 razy. Tak jak bójka w domu Arthura lub gdy Cody mówi "I'm thankful for Dexter" (aż się szeroko uśmiechnąłem) :) czy oczywiście... ostatnia scena, która chyba obok sceny z 1 serii, gdy okazuje się, że Rudy jest bratem Dex'a zaskoczyła mnie najbardziej ze wszystkich. Naprawdę niesamowicie to wymyślili. Z jednej strony może trochę przesadzone, ale z drugiej kompletnie zaskakujące. Przeanalizowałem 150 możliwości i na coś takiego nie wpadłem. A gdy widziałem w trailerze, że Arthur idzie odwiedzić tą dziennikareczkę byłem pewien, że zamierza ją zabić... Jedynm słowem miazga, jeszcze lepiej niż zazwyczaj, nie pomyślałbym, że to możliwe.

Podusmowując odcinek oceniam na 9/10 ze względu na trochę gorszy początek i wątki Angelowo-Laguertowe. Pozdro i czekam na wasze opinie ;)

A polskie napisy z tego co wiem mają być dostępne gdzieś koło 23:00.

zamaskowany_2

A po czym wywnioskowałeś, że rodzina Arthura wie o jego zabójstwach? Bo ja nic takiego nie zauważyłem. Jego syn nazwał go mordercą, ale za chwilę powiedział coś o wysysaniu życia z rodziny i chyba o to chodziło.
A co do zabicia Trinity'ego to IMO zanim się to stanie, zginie ktoś z otoczenia Dextera (bo w końcu jest Christine czyli mają przewagę liczebną nad Dexem). Ja obstawiałbym sąsiada, który osłoni Ritę przed wystrzałem dziennikarki. O! :)

ocenił(a) serial na 10
in_

Orientuję się ktoś z Was czy są już napisy dostępne?

in_

czyli Deb została postrzelona przez dziennikarkę , która nieoczekiwanie okazała się córką Trójkowego? wzrost by się zgadzał , bo jest niższa od Deb .

in_

A nie ciekawi was kim jest Rebeca? Bo po zachowaniu żony trójkowego nie sądze żeby była jej prawdziwą córką. Albo jeżeli jest to co z nią nie tak, że kompletnie nie obchodzi matki? Odcinek super, ale nie zmienia faktu że seria 4 (lepsza od 3) dalej nie dorównuje pierwszej ani drugiej. No ale wszystko idzie w dobrym kierunku i mam nadzieje na niezły finał ;>

ocenił(a) serial na 9
adimadi2

jak dla mnie możliwa jest podmiana tej dziewczyny na córkę dziennikarkę, a raczej w sumie odwrotnie, córki dziennikarki na tamtą dziewczynę, w celach jakby innych - patologicznych - rebecca może być nałożnicą artura, na którą zezwala zastraszona żona.

ocenił(a) serial na 7
in_

Zajebisty odcinek, na pewno najlepszy 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
justdanek

nie wiem czy najlepszy - przewidywalny już jak ta dziennikarka powiedziała o tym debrze już o wszystkiego się domyśliłem, ale scena w domu Trinitiego - mistrzostwo, brawo! 9,5/10

ocenił(a) serial na 7
Allor1994

Pogratulować spostrzegawczości, pewnie oglądasz CSI, or something like that :)

ocenił(a) serial na 7
justdanek

Haha , no pewnie słowa dziennikarki puszczone od końca w tej scenie brzmią tak "I'M TRINITY'S DAUGHTER".

ocenił(a) serial na 8
Allor1994

Widzialam, ze kiedys to nastapi. WiedZIalam. Zaczyna sie robic "Moda na sukces". Dziennikarka jest corka trojkowego. To poczatek konca jednego z najlepszych seriqali jakie widzilam w zyciu. I bardzo chce sie mylic.

ocenił(a) serial na 10
in_

W sumie było do przewidzenia, że ekipa nie zostawi widzów bez zaskoczenia.
Świetnie uśpili nas paroma mało-sensacyjnymi odcinkami i... bah!
Ja przeżyłem istny kryzys nerwowy podczas walki Trinity z rodzina i Dexterem. No i news na koniec odcinka. Szok.

Imo najlepszy odcinek sezonu i jeden z lepszych w całej Dexterowej historii.

See u next monday.

ocenił(a) serial na 10
krecik013

niesamowity odcinek, trochę sennie sie rozkręcał, ale jak już to poszło na całego, kapitalna scena przy stole u Arthura i wczesniejsze w jego domu - wszystkie mity upadły, a końcówka to już totalna miazga, oj będzie ciekawie

Kaczu

Mogł zajebać tego skurwysyna kilka razy.....Czekam na ten moment z niecierpliwościa

Odc kapitalny!

ocenił(a) serial na 9
in_

LOLOLOL puscilem srake na koniec odcinka O.O ja juz chce nastepny poniedzialek ; (

ocenił(a) serial na 10
rokidu93

ciekawe jak pokarzą śmierc trójkowego i czy rzeczywiście zabije go dex, jeśli wyląduje a stole dextera - będzie to wydarzenie niemal mistyczne i co z tą dziennikarką ? Deb chyba powoli trafia na jej trop, od poczatku było widac że wykorzystuje Quinna instrumentalnie, ale myślałem że tylko do pracy i nie roztrząsałem tego watku, teraz okazuje się , że chroni własnej dupy, scenarzyści nas niexle uśpili i chyba każdemu po tym odcinku opadła kopara ;]

ocenił(a) serial na 10
in_

Poprostu... mistrzostwo :) Brak mi słow...

ocenił(a) serial na 6
in_

Debra też już sie domyśliła i ciekaw jestem jak wyjawi wszystko Quinnowi ;] Cała sytuacja jest dosyć zawiła i ciekaw jestem jak Dexter zabije trójkowego. W końcu dowie się chyba, że ta dziennikarka jest jego córką i nie tak łatwo będzie spowodować zniknięcie trójkowego przy takim zainteresowaniu nim ;)

in_

Szczerze to ja rozpatrywałam o możliwości postrzelenia Debry przez tą cała Christine, pasował mi jej wzrost(ponieważ Mousuk'a nigdy by do Debry nie strzelał, nie byłoby to logiczne), tylko nie widziałam u dziennikarki żadnego celu, aż do dzisiejszego odcinka.
Wgniatający w fotel odcinek. Najlepszy z 4 sezonu, a pewnie czekają nas jeszcze jakieś fatality ;]

ocenił(a) serial na 7
mozaiko

" Szczerze to ja rozpatrywałam o możliwości postrzelenia Debry przez tą cała Christine, pasował mi jej wzrost(ponieważ Mousuk'a nigdy by do Debry nie strzelał, nie byłoby to logiczne), tylko nie widziałam u dziennikarki żadnego celu, aż do dzisiejszego odcinka."

serio ?? motyw jest jasny , zastrzeliła go dla historii a nie dla jej ojca. Pewnie nie wie że jest mordercą , "hey Dad " nie pasuje mi na powitanie dla kogoś kto jest seryjnym mordercą.
Co do postrzału DEbry przez kogoś to w sumie teraz pasuje tylko dziennikarka. I jak wyżej , nie sądze żeby wiedziała że jej tatuś zabija ludzi bo nie pisała by tych historii. No ale kto wie ..

Oy oy oy , a ja nie chce żeby się działo w następnym odcinku za dużo. I pewnie nie będzie , bo dowiemy się co i jak z tym ojcostwem Trinitego wobec tej dziennikarki. Nie chciałym tez żeby 11 odcinek był jakiś szokujący. Chce za to żeby 12 odcinek rozdupczył mi umysł.

MoRRs_Z_LaSu

Ale przyznam szczerze, że ładna jest ta córka "trójkowego" ... i wie, co lubią faceci ;-)

Ciekawi mnie co Masuka zrobi z tym co widział przez okno i co DEx zrobi z sąsiadem.

ocenił(a) serial na 9
7791keram

Hehehehehe... No ja muszę przyznać również że jak na swój wiek jest nawet, nawet...
A scena kiedy matka przeprasza za jej zachowanie i oznajmia że nie obchodzi ją co Dex z nią robił lub dopiero będzie robił byle tylko nic nie powiedział Trójkowemu Zabójcy powaliła mnie na kolana...

damien_3

W rzeczywistości ma 17 a nie 15 lat.

ocenił(a) serial na 9
in_

Rewelacja!! Moim zdaniem najlepszy odcinek 4 sezonu :) Nie podoba mi się ta 15 letnia córka, ciekawe czy ona jest w ogóle biologiczna córką Trinity ;0 Kolacja i napięcie jej towarzyszące było świetne. Zakończenie też super, wiedziałam, że ta denerwująca reporterka wniesie coś więcej do serialu niz tylko romans z Quinnem i gołe cycki :P Rita i sąsiad uuuuu, tak jak pisałam wcześniej, że ona i dzieci mnie denerwują, wole Dexa z pierwszych 2 sezonów, więc w sumie mogłaby mieć jakiś romans. Strasznie jestem ciekawa o co w tym wszystkim chodzi i czekam z niecierpliwością na następny odcinek. Aha Dex świetnie wyglądał w tej różowej koszuli na początku, lol ;P

ocenił(a) serial na 10
doroti

powiem krótko..... rewelacja!!!!!!!!! Najpierw akcja na kolacji, a potem to zakończenie... cóż tu dużo pisać po prostu mistrzostwo :D
już się nie mogę doczekać na kolejny epizod :D

ocenił(a) serial na 5
in_

Ciekawy ten sezon, wg mnie jeśli chodzi o logiczność najlepszy, niestety aż do 9 odcinka. Oczywiście zakładam, że wątek ten przeglądają osoby, które już go oglądały, mimo wszystko na wszelki wypadek SPOILER.

Trzeba przyznać, że 9 część jest ostra, ale pod wieloma względami kretyńsko rozwiązana. Dexter w szale rzucający się na Trinitiego, grożący mu śmiercią. Ten drugi powinien to zgłosić, ale... Pewnie tego nie zrobi, bo sam się wymiaru sprawiedliwości obawia - można przymknąć oko.

Natomiast wątek, że dziennikarka to jego córka po prostu zwalił mnie z nóg - w negatywnym znaczeniu... Myślałem, że tym razem będzie w miarę realistycznie, niestety scenarzyści ponownie chcieli zrobić jakiś niesamowity splot wydarzeń, nie wiem, chyba tylko po to aby odrealnić jeszcze bardziej ten serial.

Co do dziennikarki, to nie wykarzęś się tutaj zdolnościami CSI i nie napiszę, że od zawsze tak uważałem, jednak kiedy po 8 odcinku ktoś wspomniał, że może to być ona, byłem na 90%, że tak. Ktoś napsiał, że zdawało mu się to nierealne dopóki nie dowiedział się, że jest curka Mitchela. No niestety było to realne, ba nawet logiczne. Bo można by pomyśleć, że zrobiła to dla kariery, żeby coś "ruszyć". A kiedy otworzyła drzwi i zobaczyła Trinitiego, myślałem, że ją sprzątnie... Niestety zesrało się.

Pewnie Dexter ukatrupi ją za Lundiego i Arthura, w jednym pomieszczeniu dokonując double kill...

ocenił(a) serial na 9
Mofi

HMMM co do tego jak DEX uśmierci Trójkowego to myślę jednak że nie bedzie to stół i ćwiartowanie. Wróćmy do poprzednich seoznów:
1. Ruddy ginie swoim wlasnym sposobem dla niepoznaki
2. Doakes wysadzony w powietrze a Lila wbicie noża w klatkę piersiową i niewiem co z ciałem, ale brak poćwiartowania.
3. miguel Prado również dla nie poznaki uduszenie żyłką i wywalenei ciała na polu golfowym.
Tak więc według mojej gownianej teorii to Trójkowy również zostanie zabity nie sposobem Dexterka lecz jakimś innym dla niepoznaki bo przecierz policja siedzi mu na dalekim ogonie a w następnych 3 odcinkach napewno ten zasięg znacznie się zmneijszy, wiec na 99% myślę że Trujkowy nie popłynie zwiedzać świata dzięki prądom morskim :)

Co do najnowszego odcinka Tekst Arthura do "żonki" "Milcz cipo" mnie rozjebał to było mistrzostwo i to genialne zaciągnięcie do kuchni i tekst "Mogłem cię, kurwa zabic kiedy miałem okazję"- chyba sie wtedy zesrałem z wrażenia :P

ocenił(a) serial na 10
Mofi

kretyńskie to są Twoje wypowiedzi z dwóch względów: pierwszy - słownik ortograficzny się kłania (po co się udzielasz skoro nie potrafisz się poprawnie wysławiać?), drugi - piszesz bzdury jakoby Artur miał zgłosić Dextera... przecież on go zna jako Kyle'a Butlera!! Poza tym co jest nierealistycznego w tym, że Christina jest córką Trójkowego? Motyw zaskoczenia genialny, nikt się nie spodziewał. A skoro taki, jak to napisałeś "odrealniony" (nie istnieje takie słowo) serial Ci się nie podoba, to nie oglądaj.... Bless!

ocenił(a) serial na 10
in_

niesamowity odcinek, zakłada że najpóźniej w 11 Trinity trafi na stół

in_

Ciekawie by było, gdyby Trinity dowiedział się (np. za pośrednictwem córeczki dziennikareczki), kim naprawdę jest Kyle, tzn. w każdym razie że pracuje w policji.
Jest jeszcze motyw zdjęcia mamusi Dexa w szufladzie na komisariacie - to zdjęcie mogłoby np. trafić w ręce tego idioty Quinna, a później do Trójkowego, co zepchnęłoby Dextera do defensywy, więc zaczęłoby się dziać...
Nie wiem tylko, czy czasu wystarczy na takie odwrócenie sytuacji (zostały 3 czy 4 odcinki).

ocenił(a) serial na 10
in_

Coś mi się wydaje, że serial pójdzie w kierunku, powolnej zamiany Dextera w tyrana na kształt trójkowego. A później w kolejnym sezonie jego upadku. A pod koniec następnego sezonu stwierdzi, że stał się takim samym potworem jak Artur i odda się władzom lub zniknie by oszczędzić innym cierpienia.
Na razie sporo na to wskazuje. Zabicie niewinnej ofiary, gubienie się, brak przestrzeni. Romansik Rity z tym durnym sąsiadem też może się przyczynić.
Dodatkowo Artur przypomina mi czasem takiego starego, zdziwaczałego Dextera. Chociaż ich metody działania i kodeks zasadniczo się różnią.

To taka jedna z moich teorii, ale mam nadzieję, że serial nie pójdzie w tym kierunku i klimat pozostanie taki jaki jest.

ocenił(a) serial na 10
weegee

weegee podobno sezon 5 ma zakończyć dextera wiec nie wiem czy scenarzyści zdecydują się na taki motyw. Odcinek naprawde niesamowity,przez całą scenę walki w domu trójkowego moja szczęka znajdowała się w pozycji leżącej na ziemi;D.No najbliższa niedzielna noc może być nieprzespana;D

silvergolden

Zamierzasz siedzieć całą noc, żeby czekać na linki, które pojawiają się najwcześniej o 8-9 rano? Świetny pomysł! A jak już ściągniesz to położysz się spać.

in_

Bardzo dobry odcinek.
Deb mówiła że jak dorwie Trójkowego to spyta kto do niej strzelał już to wie więc,jako że głupia nie jest,będzie się starała dowiedzieć od mordercy kim jest Trójkowy.Następne odcinki to jej śledztwo w tym temacie,a finał taki że podążając za Arthurem odkrywa...Mrocznego Pasażera!

BayHarborButcher

Ten odcinek przerósł moje najwiekesze oczekiwania!za to kocham ten serial!

ocenił(a) serial na 5
in_

memp najwyraźniej Ty masz problem z używaniem mózgu do czegoś innego niż rzucanie obelg. Po pierwsze przeczytałeś jeden mój wpis, więc na jakiej podstawie napisałeś "wypowiedzi", po drugie musisz zrozumieć, że ludzie mają różne zdania na dany temat. Tak samo jak pisać, mogę i oglądać ten serial. To, że pewne aspekty mi się nie podobają, a fakt, że Christina okazał się córką Arthura mnie zażenował nie oznacza, że nie mogę się na jego temat wypowiadać.

Prędzej Ciebie skierował bym na jakieś specjalistyczne forum, gdzie zbiera się podobni fanatycy, którzy skłonni są pochłonąć każdą papkę jaką zgotują im scenarzyści.

"Zgłosić Dextera" - zgłosić Kayla, bo to oczywiste, że zna go pod tym imieniem. Wow, to było oczywiste, ale jak widać nie dla wszystkich.

ocenił(a) serial na 5
Mofi

Sorrki za post pod postem.

weegee, uważam, że postać Arhura została przywołana po to aby pokazać jacy są ludzie pokroju Dextera naprawdę. Troszkę zbyt różowo przedstawili seryjnego mordercę, jako głównego bohatera i Triniti miał być takim swoistym kontrastem. W końcu Dexter także zabija, mimo iż robi to w imię kodeksu, eliminując ludzi, którzy niewinni na pewno nie byli, to jednak wciąż jest zabójcą.

Cały romans rity i problemy "uwielbieńca kobiet" pokazują tylko, że życie w kamuflażu nie jest takie proste, że żyje się na pozór, jednak rodzina prędzej czy później dowie się i zaakceptuje lub nie (albo zostanie zmuszona)to całe dziwaczne zachowanie (Dexter, jego szopa, częsta nieobecność w domu itp.).

ocenił(a) serial na 8
Mofi

Widzialam, ze kiedys to nastapi. WiedZIalam. Zaczyna sie robic "Moda na sukces". Dziennikarka jest corka trojkowego. To poczatek konca jednego z najlepszych seriqali jakie widzilam w zyciu. I bardzo chce sie mylic.

ocenił(a) serial na 9
cat_soup

Nie przesadzajmy :) ja liczę na to, że odpowiednio to wyjaśnią i wcale nie zrobi się z tego telenowela. Moim zdaniem pod Twój opis bardziej podchodzi teraz 6 sezon House'a ;/

cat_soup

A jak w pierwszym sezonie okazało się, że ITK to brat Dexa, a Harry miał romans z jego biologiczną matką to ci nie przeszkadzało?

ocenił(a) serial na 9
randle

bardziej by mi przeszkadzało gdyby okazało się, że trójkowy albo dziennikarka jest powiązana bezpośrednio z Dexterem. A to że morderca z chłodni był jego bratem to akurat uważam za plus.

ocenił(a) serial na 9
in_

Mnie natomiast zastanawiają dwie rzeczy:
1. Dla kogo trinity zrobił tą trumnę?
2. Czy on tak naprawdę do chwili akcji w dniu dziękczynienia nie wiedział kim jest Dexter?w końcu córeczka dość blisko Dextera się kręci. Wiadomo, że mogli nie rozmawiać o tym ale w końcu nie tylko Dexter tam "gra". Ciekawa jest także wizyta Trinity u córki w wieczór po ataku Dextera.Dlaczego akurat wtedy do niej poszedł, czy nie jest to przypadkiem wskazówka, że on już wiedział wcześniej kim jest Dexter?Tzn gdzie pracuje i jak się nazywa.
Jestem bardzo ciekaw waszych opinii w tej kwestii
Pzdr dla wszystkich fanów serialu.

ocenił(a) serial na 9
skuzi77

Mnie jakoś nie wydaje się, że Trinity wiedział kim jest Dexter. W ogóle jak podniósł gazetę i zobaczył artykuł córki to dopiero wtedy przyszedł ją odwiedzić, a tak mam wrażenie, że nie widywali się zbyt często. poza tym kiedy otwierała mu drzwi jej mina raczej zdradzała zaskoczenie, że go widzi.