Ciekawi mnie bardzo jak i was zapewne jak się skończy ten serial, który wzbudził wielkie zainteresowanie bardzo dużej ilości odbiorców.
Ja widzę tylko DWA możliwe zakończenia tego serialu.
Jeden poruszany już na forum to ten że Dexter pozbędzie się syna Vogel i wraz z Hannah i synem wyjadą do tej Argentyny o której tyle mówią i ciągle planują aby uciec z Miami.
Lecz pozostaję pytanie czy takie zakończenie zasługuję na "Dexter'a" ? (według mojej opinii zdecydowanie NIE!)
Jeżeli maci swoje propozycję zakończenia piszczcie śmiało,
ale według mnie serial z taką tematyką nie powinien skończyć się happy endem, lecz (i tu poruszam drugą opcję zakończenia) prawdziwą krwawą jatką i wszystkie brudy powinny wyjść na jaw w "Miami Metro" o Dexterze i Debrze i mrocznej historii tej rodziny.
Jeżeli scenarzyści raczą nas bajkowym finałem lub zostawią niewyjaśnione sprawy to naprawdę ten serial straci w moich oczach i 7 lat oglądania z wielką fascynacją pójdzie się je**ć!
Zamiast ucieczki Dextera do Argentyny wolałbym zobaczyć jego śmierć. Ale nie na krześle elektrycznym tylko np. poświęcając się i ratując życie
Debrze, samemu przy tym ginąc. Np. w wyniku jakiejś szamotaniny z Saxonem ( oboje przy tym umierają) Psychopata, który dotąd skracał życie innym na końcu oddaje swoje dla siostry. Jeśli spojlery się potwierdzą a wszystko wskazuje na to, że tak właśnie będzie to szkoda mi Debry. Na początku sezonu była wkur... ale teraz się wyrobiła.
Ciekawa wizja końca. Przekonamy się o wszystkim za 3 tygodnie, ale koniec powinien być epicki! Inaczej Ja chcę 9 sezon hehehe :D
Mój pomysł - Policja Miami Metro poszukuje podejrzanego Zacha. Przeszukując jego mieszkanie znajdują coś w rodzaju dziennika pamiętnika a w nim szczegółowe opisy.Najpierw o jego problemach wewnętrznych odnośnie zabijania,potem dokładny opis otarcia się o śmierć leżąc na stole Dextera a na końcu jego fascynacja Dexterem i szczegółowy opis jego lekcji- kodeks,folia,noże itp Gdyby policja znalazła takie coś napisane czarno na białym to może wreszcie wpadliby że to Rzeźnik z Zatoki i nasz bohater wylądowałby na krześle elektrycznym.
wszyscy mówią o nawiązaniach. Coś mi mówi że ostatnia scena będzie taka, że Harisson stoi w kałuży krwi po swoim ojcu i ciotce, po czym znajduje go Quinn/Batista - dla mnie to byłoby zakończenie godne Dextera. I oczywiście Miami Metro wie o wszystkim.
Taaa to by był najlepszy koniec aczkolwiek ostatnimi czasy coś podejrzanie zbyt dużo Vogel mówi o tym, że Dexter ma jednak wiele głębokich uczuć. Począwszy od Debry aż do Hanny także coś mi mówi, że jednak będzie to swojego rodzaju happy end.
tego nie będzie na pewno,bo raz już Harrison siedział w kałuży krwi.Według mnie najlepszym zakończeniem była by śmierć Dextera w jakiejś walce,ale co najważniejsze,żeby wszyscy się dowiedzieli kim on jest
dla mnie jedyne sluszne zakonczennie to takie ze wszyscy sie dowiaduja, innej opcji nie widze,
Też o tym myślałam,że taki powinien być koniec.Również wcześniej podejrzewałam,że być może już w trakcie 8go sezonu Harrison zacznie przejawiać zainteresowanie krwią i mordowaniem zwierzątek.Tak się nie stało jednak.
Dexter powinien zostać schwytany i dożywotnio osadzony w zakładzie psychiatrycznym. Takie zakończenie byłoby najlepsze - bo nie uśmiercaliby Naszego ulubionego bohatera a jednocześnie serial miałby jakiś morał.
Jeżeli jednak uraczą Nas finałem typu "i żyli długo i szczęśliwie", będzie to katastrofa... Ostatecznie rozłożą ten i tak coraz słabszy serial na łopatki.
Oby tak nie było, oby te spoilery chociaż częściowo okazały się nieprawdziwe i oby twórcy jeszcze Nas czymś zaskoczyli!
Naturalnie że nie jest chory psychicznie. Ale też nie jest w pełni poczytalny więc nie sądzę by trafił do zwyklego więzienia. Raczej do zakładu zamkniętego dla nietypowych przypadków... W USA i w Europie są takie miejsca. Poza tym są okolicznosci łagodzące - Dexter zabijał wyłącznie ludzi złych i okrutnych... Na pewno nie dostał by takiego wyroku dożywocia jak np. Dennis Rader czy Jeffrey Dahmer... O to Mi chodziło.
O czym ty w ogóle mówisz? Niepoczytalność wynika albo z choroby psychicznej, albo upośledzenia umysłowego. Dexter natomiast ani nie jest chory, ani upośledzony. On ma po prostu pewne cechy psychopatii, zaburzenia osobowości i niedostatki w zakresie uczuć a tego żaden lekarz nie uznaje za chorobę i dlatego wszyscy tego typu ludzie trafiają do pierdla lub na krzesło a nie do szpitali. Niepoczytalny to z postaci filmowych był np. Norman Bates, który miał ewidentne schizy.
Dexter jest jak najbardziej poczytalny, bo zabija w pełni świadomie, nawet wie, że robi źle, ale po prostu trudno mu się przed tym powstrzymać. Można go porównać np. z nałogowym palaczem, który jest świadomy tego, że palenie to rak, ale i tak sięga po fajki.
I oczywiście, że Dexter nie dostałby dożywocia. On dostałby krzesło elektryczne, przynajmniej w Miami.
Na Florydzie (gdzie znajduje się Miami) nie stosuje się krzesła elektrycznego. Wyrok śmierci wykonuje się tam przez zastrzyk fenolu. Ale Dexter na 100% nie dostał by wyroku śmierci poniewaz zabijał tylko zwyrodnialców. Ma ludzkie uczucie, potrafi kochać a tu u psychopaty niemozliwe więc on nim nie jest... Dlatego powinni go trzymać w zamknieciu i leczyć z manii zabijania, bo w jego przypadku jest to możliwe... To tylko Moja opinia. Postać Dextera jest glupim wymysłem scenarzysty, tacy ludzie jak on po prostu nie istnieją, więc trudno go analizowac naukowo... Masz rację że seryjni zabójcy trafiają do normslnych więzień i prawie zawsze skazują ich na czape, ale przyznasz że Deksio to zgoła odmienna sprawa...
Jakie to ma znaczenie kim były ofiary przy takiej liczbie zabójstw? Za zabicie jednego gangstera/bandyty ludzie dostają np. 25 lat (w praktycznie każdym kraju np. w Polsce za morderstwo Pershinga), Dexter tych bandytów zabił 100.
Zresztą Dex przecież zabił kilka niewinnych osób, za każdą z nich miałby co najmniej dożywocie, więc za kilka na pewno krzesło (którego rzeczywiście na Florydzie nie ma, ale w serialu trochę nagięli rzeczywistość, bo było wspomniane, że taka kara jest).
Co do psychopatii to nie pisałem, że jest on nim w 100%, tylko, że ma cechy psychopaty, posiada ich sporo więcej niż przeciętny człowiek.
Nie powiedzialem niepoczytalny tylko że ma ograniczona poczytalnosc - to ogromna różnica.
Ograniczona poczytalność to z reguły po prostu mniej zaawansowana choroba psychiczna/upośledzenie umysłowe, a Dexter tego nie ma w ogóle.
Mój typ zakończenia: Vogel, Saxon, Debra i Dex obudzą się na hakach w chłodni i przywita ich Masuka ubrany w skórę zdjętą ze swojej córki.
Niestety poziom tego sezonu wskazuje, że pewnie Dex, Harrison, Hannah i duch ojca będą popijać rum na argentyńskiej plaży.
Naprawdę chciałabym to zobaczyć. Tzn, to pierwsze;) Argentyna zaś powinna pozostać tylko ich marzeniem... mrzonką, która nie powinna zostać spełniona.
Dexter pozbyl sie Zach'a ale pamietajmy, ze Miami Metro o tym nie wie. Quinn dalej jest na jego tropie. Wszyscy wiemy, ze Zach robil zdjecia ze scen zbrodni, ma rowniez pare zdjec, ktore przeslal mu Dex. Mlody byl raczej slaby w zacieraniu sladow itp, mysle, ze jak tylko policjanci dostana nakaz przeszukania jego "biura" to znajdzie sie jeszcze wiecej dowodow. Jak sie skonczy dexter? Zobaczymy. Mi wizja happy endu wcale jakos nie przeszkadza:) Pamietajmy, ze Dexter to na swoj pokrecony sposob sympatyczny serial ale panstwo Morganowie maja do tej pory przesrane zycie (przynajmniej te milosne). Nie zdziwilbym sie gdyby scenarzysci porzegnali nas ultra sielanka typu Dexter ucieka z Hannah i Harrisonem i zabieraja jeszcze Deb, ktora zas bierze ze soba Quinna :D I zyja dlugo i szczesliwie juz nigdy nie powracajac do swojej ciemnej przeszlosci :D
Nie zgadzam się :) Nie ma bata,żeby serial skończył się happy endem.To byłaby totalna porażka
Co oni mają z tą Argentyną? Koniecznie chcą, żeby każdy Latynos zwrócił uwagę, zapamiętał i w razie czego opisał policji parę rudo-blond, niekumających po hiszpańsku Gringos? :))
Nawet nie śmiem przewidywać, jakież to Zaskakujące Zwroty Akcji szykują geniusze z Showtime na finał, ale jedno jest pewne: będzie bekowo :D
BTW ktoś powinien im przypomnieć, że ten dzieciak ma przyrodnie rodzeństwo i dziadków, którzy będą go szukać... och, a zresztą. Whatever.
W Argentynie ponad 70% ludności stanowią biali Argentyńczycy.Mają jasną karnację,nie rzadko piegi na twarzach oraz również jasne włosy,także Dexter z Hannah idealnie by się tam wpasowali.Ludność czarna czy kreolska to raptem kilka %
Czyli to tak naprawdę kropla racjonalizmu w morzu idiotyzmów? No proszę, co za niespodzianka ;))
Nie bójcie się happy endu. Twórcy nie raz "nakręcali" publikę na pewne rozwiązania: sceny gdzie Quinn mówi w preview, że wie co robi Dexter, zrzucenie podejrzeń w sprawie wycinania mózgów na Vogel, a także i z całym cukierkowym wyjazdem do Argentyny pewnie będzie dokładnie tak samo. Czytałem w necie spoilery, które niestety dotychczas sprawdzają się w 100% i o ile zupełnie nie spotykają się z moją wersją zakończenia serialu, to mogę zagwarantować, że nie będą także happy endem. Czego ja bym oczekiwał od serialu? Po pierwsze, Hannah must die. Od początku podchodziła pod code oraz, nie ma co ukrywać, psuje klimat serialu familijno/miłosnym motywem. Po drugie, bardzo chciałbym zobaczyć Debrę jako "dobrą dziewczynkę", która w pewien sposób przyczyni się do upadku Dextera. Jej postać co by nei mówić trzyma poziom od początku serialu. Miała swoje słabe momenty, ale w 8 sezonie, to ona nie wpada w ten rodzinkowy szał, w którym znajduje się Dexter i to ona najbardziej zasługuje na happy end w całej tej sytuacji. Po trzecie: dlaczego Saxon jest tak warzywnym villainem?..... Nie jest to ani Brian, ani tym bardziej Trinity. Losowa postać decyduje o losie głównego bohatera, ma zakończyć całą serię i w dodatku jest zupełnie bez wyrazu? Trochę nie takiego rozwiązania się spodziewałem, zwłaszcza, że to syn Vogel, która jest jedną z lepiej zagranych/wyreżyserowanych postaci w całym serialu ;)
Dexter musi skończyć w celi śmierci. Jak wy to inaczej widzicie ?!. Wyjadą sobie do tej Argentyny zbierać banany ?! ja pier&* przecież to w ogóle nie trzyma się kupy i zalatuje jakąś kolumbijską telenowelą. DEXTER MA BYĆ ZŁAPANY I JUŻ ,BO JA TAK CHCE !!!
Moim zdaniem ukaranie Dextera szpitalem psychiatrycznym lub więzieniem,karą śmierci itp.przeczy w ogóle konwencji serialu.Przecież to nie jest film dokumentalny czy inny dramat z morałem mający na celu pokazać,że Dexter jak zabójca jest zły oraz że tak kończy każdy psychopata bawiący się w unicestwianie.Również nie jestem za happy endem,w którym Dexter i Hannah wyjeżdżają razem z Harrisonem do Argentyny.Oby finał był zaskakujący.