PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

http://www.youtube.com/watch?v=3TAPYiDoybY

Niezle co ? :)

Niby ma być jakaś nowa część Dextera której się nie spodziewamy ..

ocenił(a) serial na 10
forii

nie chce mi sie tegt oglondac nie

ocenił(a) serial na 9
forii

Powinni wyj*bać Scotta Buck'a, beznadziejny producent czy kim on tam jest, pojawił się w 5 sezonie i od tego czasu poziom Dextera to równia pochyła :|.

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

lol
scott buck jest dobry, ma dobre pomysly przynajmniej

ocenił(a) serial na 9
forii

Taaa, to on był główną osobą odpowiedzialną za 6 sezon i jakie g*wno z tego wyszło.

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

ale w 7 mu sie udalo ;]

ocenił(a) serial na 9
forii

To czy mu się udało to pojęcie względne ;d. Dla mnie 7 jest minimalnie wyżej od 6 sezonu przez początkowe wątki z tym zabójcą-minotaurem i wątek z Isaakiem. Reszta przeciętna, a szkoda bo serial nadal ma potencjał. Jak myślisz, że 7 jest dobry to odśwież sobie i obejrzyj kilka odcinków 2 czy 4 sezonu, ja tak zrobiłam i różnica poziomu jest OGROMNA.

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

oj tam oj tam ale wiadomo ze nie moze byc ciagle to samo. Wprowadzili teraz watki milosne i dobrze bo w sezonie z rita to byla przesada jakas, zero uczuc a tutaj zmiana duza na + jak dla mnie

ocenił(a) serial na 9
forii

A dla mnie te wątki miłosne są akurat na minus. Ale jak wiadomo, każdy lubi co innego.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

Wg mnie 7 sezon jest do bani. 1-4 były najlepsze.

ocenił(a) serial na 10
Kassandra85

spoko twój gust ;p
wg mnie kazdy sezon dal jakies emocje wiec nie ma takiego czegos ktory lepszy ktory gorszy
Kazdy sezon ogladalem z taką samą niecierpliwością, podnietą, stresem itd.

ocenił(a) serial na 9
forii

Ja też każdy sezon oglądam z chęcią i wszelakimi emocjami, ale ten jakoś wyjątkowo mnie rozczarował. Co nie znaczy, że nie lubię Dextera, tylko taki "niedexterowski" był w tym sezonie. Czekam z niecierpliwością na 8 sezon i mam nadzieję, że zrobią go dobrze.

ocenił(a) serial na 9
forii

Mi też serial nadal się podoba, dlatego ma u mnie 10, świetny pomysł, kreacja głównego bohatera ALE uważam, że niestety z sezonu na sezon poziom się obniża. Doceniam chęć rozwoju emocjonalnego głównego bohatera ale jak bym miała wybierać to wolałabym koniec w 4 sezonie, gdzie Dexter był tym samym inteligentnym, przebiegłym zabójcą. Większości wątków nie dało się wtedy przewidzieć, scenariusz był baaardzo przemyślany i zaskakujący, dodatkowo istniało coś takiego jak czarny humor.
Teraz ciągną tę historie strasznie. Dodatkowo mam wrażenie, że chcą przyciągnąć jak najwięcej widzów, obniżają poziom serialu, kreują takie wątki by podobały się ludziom, że tak się wyrażę, z różnych warstw społecznych ;d. Mniej inteligencji, zaskoczenia, przebiegłości, a więcej telenoweli, uczuć, wątków miłosnopodobnych.

Przeczytałam przed chwilą wywiad z Buckiem i jednak 8 sezon może nie być ostatnim, wszystko zależy od stacji Showtime - LOL, dodatkowo kolejny sezon zaczną kręcić znacznie wcześniej, za jakiś miesiąc, 2 więc jeśli stacja zdecyduje to może wyjdzie wcześniej ;d. Co według mnie idzie na niekorzyść bo pewnie znowu pojawią się strasznie bezmyślne i nieprzemyślane wątki pisane na szybko.
Przepraszam, że tak się naprodukowałam ale musiałam wylać gdzieś swoje żale :D. Mimo wszystko serial nadal jest jednym z moich ulubionych ale to jednak nie to samo.

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

nie mam nic więcej do dodania;)

ocenił(a) serial na 10
awielogorska

nie mam nic więcej do dodania;)

No dobra może jednak skuszę się na kilka zdań odnośnie tej serii jak i całokształtu serialu.
Najlepszymi seriami bezapelacyjnie jest 1 i 2 to tam"zakochaliśmy" się w Dexterze,w nim jako postaci jak i całej otoczce mu towarzyszącej.Osobiście w pewien sposób utożsamiałem się z Dexterem pod kilkoma względami ale nie tylko dzięki temu uwielbiam ten serial.Plusami serialu są oczywiście wyraziste postacie takie jak
Debra,Batista,Doakes.Masuka,Rudy vel ice truck killer;),Miguel Prado(tutaj wiele osób mnie pewnie wyśmieje,ale ta postać była jedną z moich ulubionych)Arthur Mitchell,Lundy i na prawdę wiele innych.
Wewnętrzne monologi Dextera, czarny humor na najwyższym poziomie przynajmniej w pierwszych seriach,emocje i napięcie towarzyszące od pierwszego do ostatniego odcinka, wątki przewodnie czyli seryjni mordercy ahh..długo by pisać.
Tak czy inaczej po 4 serii wszystko zaczęło się sypać brakowało wątku przewodniego, a nawet jeśli takowy był nie przypadł mu zupełnie du gustu, może dlatego że Dexter zaczął za bardzo ewoluować?te wszystkie rozterki, emocje,kompletnie mi do niego nie pasowało to już nie był "mój morderca":P
No dobra trochę się rozpisałem,kończąc chce powiedzieć iż mimo słabszych 3 ostatnich sezonów Dexter nadal zostanie moim ulubionym serialem, co nie oznacza że nie mam prawa wieszać psów na sezonach ewidetnie słabszych:)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Dexter_1910

Nic dodać nic ująć :-).

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

ja bym wyłączył z tego sezon 3 (był najgorszy ze wszystkich dla mnie) i zamiast niego do tej 'złotej czwórki' wstawił właśnie 7.

ocenił(a) serial na 9
Okash

Racja. 3 nie był najlepszy, ale dla mnie lepszy niż 7, który uważam za najgorszy. Masło maslane :-).

forii

o, czyli jednak to jeszcze nie koniec.

ocenił(a) serial na 8
forii

będzie się działo szykują pewnie niezłą bombę ale to jeszcze potrwa oby w dobrym kierunku.

ocenił(a) serial na 10
FanHouse

Według mnie będzie nawet może więcej niż 8 sezonu, serial zdobywa coraz więcej widzów i troche by było szkoda żeby skończyli na 8 sezonie. Więc kto wie może i będzie więcej niż te 8 ;)

forii

Nikt nie zwrócił uwagi na to, że scena po zastrzeleniu LaGuerty była improwizowana? Tzn to jak Debra podbiegła do niej? Aktorzy naprawdę się wczuwają w swoje role, jestem pod wielkim wrażeniem!

ocenił(a) serial na 10
violusek

Pisałem już o tym i jest to w tym video jak scott buck opowiada o tym :P
http://www.youtube.com/watch?v=3TAPYiDoybY

Ale nie skapnalbym sie gdyby mi nie powiedzial

forii

Wiedziałam, że jest w tym video, ale nie wiedziałam, że ktoś o tym pisał :P
no ja też bym nie miała pojęcia, że aktorzy tak dali się ponieść tej scenie

ocenił(a) serial na 10
violusek

najlepsze ze potem w tej zakrwawionej bluzce poszla na tą wikse? :D

forii

Ja nie rozumiem angielskiego ;(( W dodatku taki on zaawansowany w tej recenzji, że głowa mała! Błagam, niech mi to ktoś przetłumaczy <3

_Madie_

ODCINEK ŻENADA

ocenił(a) serial na 10
Krzysiek filmaniak

TO WYPIER PAPER

forii

Hej, jesteś w trakcie..?

ocenił(a) serial na 10
_Madie_

czego?;p

forii

A jak myślisz? Nie chcę się aż tak narzucać, domyśl się sam :D:D

ocenił(a) serial na 8
_Madie_

za dużo żeby to wszystko tłumaczyć,a ten angielski jest wcale zaawansowany

LeftBrain

Dobra, może ktoś jednak się podejmie tego "wyzwania" xdd Potrafię się odwdzięczyć :D