no to na bank będzie i film. Chyba jeden z niewielu przypadków, kiedy film bije na głowę swój literacki pierwowzór. GENIALNY!!! 10/10
Po 1 - Trzecia książka już jest od jakiegoś czasu i podobno jest bardzo słaba.
Po 2 - Trzeci sezon, podobnie jak drugi, nie ma nic wspólnego z kontynuacjami "Demonów dobrego Dextera".
No to Albertino zmatrtwiłeś mnie informacją na temat 3 książki. "Dekalog..." był moim zdaniem dużo lepszy od pierwszej książki i liczyłem, że i tym razem będzie podobnie. A tu takie informacje. Skąd je w ogóle masz? pzdr
Druga seria faktycznie ma niewiele wspólnego z książką, choć najważniejszy wątek z Doakesem jednak jest, choć też zmieniony (czytałem i widziałem). Gdzieś wyczytałem w sieci, że Showtime jeszcze gdy puszczali drugi sezon, zamówili trzeci, powiedzmy "na motywach" tego, co napisze Jeff Lindsay i ma być emitowany od jesieni. Trzecia część książki faktycznie już wyszła, sorry, mój błąd, ale na polski jeszcze nie przetłumaczono. Zresztą może i dobrze, że nie trzymali się słowa pisanego, bo już drugi tom był słabiutki...
Co do trzeciej książki, to przeczytałem kilka opinii i przede wszystkim pewne rozwiązanie fabularne tam zastosowane nie cieszy się dużą popularnością... Co do trzeciego sezonu, to ja wyczytałem tylko tyle, że nie będzie miała z książkami nic wspólnego. Z kolei wcześniej pojawiła się gdzieś informacja, że sam Jeff Lindsay dołączył do scenarzystów trzeciego sezonu, ale to chyba nie jest prawda. Na jakieś informacje chyba trzeba będzie poczekać jeszcze dwa miesiące minimum. W internecie pojawiła się chyba na razie jedyna oficjalna informacja od twórców mówiąca o tym, że "fabuła trzeciego sezonu ma być mroczniejsza". Więcej tutaj: http://blog.filmrot.com/tower/tv/details-emerge-about-season-3-of-showtimes-dext er
Twórcy twierdzą, że trzeci sezon będzie utrzymany w klimacie komiksu "Sandman" Gaimana i filmu "Suspect Zero". Właściwie to obu pozycji nie widziałem/czytałem, ale pamiętam grę "Sandman" ;)