W 5 sezonie Harry zaczął regularnie pojaiwać się w serialu jako "myśli dextera 'schizofrenia' "
Co o tym myślicie? w Pierwszych sezonach pokazywał się raz na parę odcinków a tu nagle pojawia się co parę scen, trochę to dziwne.
czy ja wiem czy co parę scen,moim zdaniem pojawia się w dobrej częstotliwości.Nie chcę Ci spojlerować,bo chyba nie oglądałeś jeszcze 7 sezonu,co?
Jaka znowu schizofronia? Czy wy wszystko musicie brać dosłownie?
Dexter rozważa sobie w głowie co by mu w jakiejś sytuacji radził Harry. A takie rozważania chyba lepiej jest pokazać jako dialog niż jako monolog (a przynajmniej twórcy uznali, że będzie to ciekawsze). Po prostu lepsze jest wprowadzenie postaci Harry'ego i "rozmów" z nim niż gdyby Dexter cały czas mówił z offu w stylu "według Harry'ego powinieniem zrobić teraz tak i siak, ale sam nie wiem czy to jest dobrze" itp.
Dexter jest przy tym świadomy, że Harry nie żyje, jest to więc zupełnie inny przypadek niż np. Travisa, który tak ześwirował, że był pewny, że rozmawia i pracuje razem z Gellarem.
Hmmm, w sumie masz rację ;) ale z drugiej strony popatrz: W głowie Dextera pojawiał się także Rudy/Brian, ale już całkiem inaczej niż Harry. Przez pewien okres czasu Brian "chodził" za Dexterem wszędzie, co lepsze - raz nawet jadł Hamburgera! :D To było już nieco dziwne...
Bo Dexter sobie wyobrażał, że jakby przeszedł na stronę Braina to by sobie wspólnie zabijali a w przerwach jedli hamburgery i popijali colą. Na tej zasadzie onanista z gimnazjum sobie wyobraża laskę zdejmującą przed nim koronkowe majteczki. ;)
Haha :DD dobre porównanie :DD nie wiem czy jest tak jak mówisz, ale możliwe... Cholera wie co twórcy serialu chcieli przez to powiedzieć :P
Dokładnie, dlatego mnie to dziwi... bo Braian pojawiał się w całkiem innej formie i raczej to co pisze @vcb716 jest trochę dziwne, ale jednak wszystko może być prawdą.
Dexter jest wyraźnie chory psychicznie, nie koniecznie schizofrenia ,ale w drugim sezonie Lila sprawiła że "głosy z głowy odeszły". Później jak sam zauważa wróciły.
Harry pojawia się w głowie Dexa od 3. sezonu. A skąd pomysł na takie przedstawienie myśli Dexa? Bo skończyły im się pomysły na retrospekcje, a chcieli a by Harry dalej się pojawiał w serialu. Myślę, że można powiedzieć, że Harry reprezentuje kodeks.