Znalazłem trochę wolnego czasu i chciałbym obejrzeć jakiś ciekawy serial. Lubię takie w podobie m.in. Sherlocka, Mentalisty ze sporą dawką akcji, ale także z nutą tajemnicy oraz z nietuzinkową i złożoną fabułą. Widzę, że serial ma 96 odcinków, czyli musiałbym poświęcić na niego sporo czasu. Dlatego chciałbym się od was dowiedzieć, czy ten serial mnie usatysfakcjonuje. No i co o nim możecie powiedzieć. Chciałbym usłyszeć zarówno plusy i minusy. ; )
Kiedy ja zaczęłam oglądać "Dextera" minusem wydawało mi się to, że od samego początku wiemy kim Dexter jest - za dnia pracuje jako analityk, a nocą zabija. Brakowało mi tajemnicy, ale tylko na początku. Przebrnęłam przez pierwsze 3-4 odcinki i wciągnęłam się na maxa :) Teraz kończę 7 sezon i już żałuję, że przede mną tych kilka odcinków i sezon finałowy. Serial ma wzloty i upadki (ale wg mnie i tak utrzymuje się na stałym, dość wysokim poziomie, no może obecnie oglądany 7 sezon ma więcej minusów niż poprzednie).
Mimo wszystko polecam. Tylko nie zrażaj się po kilku pierwszych odcinkach (3-4), dalej już napradę dałam się wciągnąć. Z drugiej strony jak zaczynam coś oglądać, to raczej staram się skończyć, jakoś tak się widz zżywa z bohaterami...