PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203562
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Może mi się wydaje, ale jestem pewna na 99%, że w 4 odcinku I serii Dextera na drzwiach lodówki Debry widać czerwone serduszko Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Można go dostrzec pod koniec epizodu: 00:42:28

Olka_pl

wydaje mi sie, ze masz racje. Wczesniej nie zwrocilem na to uwagi, ale gdy teraz spojrzalem, to wyglada to na serce WOSP. Jesli tak, to bardzo fajny akcent ;)

Olka_pl

tyle ze to nie jest lodówka Deb ale byłej żony czy tam żony tego policjanta zapomniałem jak on się nazywał. Hmm kształtem wygląda jak serce wosp ale nie da sie przeczytac tam nic bo jakosc za słaba. :)

Olka_pl

Niezapomnijcie jeszcze o Chopinie:D Lundy go czesto słuchał i zaraził także tym Debre

Olka_pl

Pewna nie jestem, ale niepodobny układ wyrazów i liter na tym sercu jest inny. Pierwszy wyraz jest dłuższy od drugiego, czyli odwrotnie niż na WOŚP. Po drugie są trzy linijki, a w WOŚP cztery...choć mogę się mylić.

kasia043_2

wielka orkiestra
świątecznej
pomocy

Taki układ występuje na serduszkach

Olka_pl

sprawdzilam serduszko i niestety nie jest WOSPu. Za duzo linijek i za dlugie wyrazy. zreszta samo w sobie jest troche za duze.
szkoda...
ale niezle oko masz :D

Olka_pl

nie wiem skąd w ogole przyszło ci do głowy ze to moze byc zwiazane z WOSP..

FisherN

"nie wiem skąd w ogole przyszło ci do głowy ze to moze byc zwiazane z WOSP"

Hmm, może dlatego, że kilka dni temu wszystkim mieniły się te serduszka przed oczami, gdziekolwiek szło się ulicą. Nadal wydaje mi się, że to może być serduszko WOŚP. Właśnie na nie patrzę (mam przyklejone na obudowie monitora) i wszystko się zgadza: 3 linijki - górna najdłuższa, bo ma dwa wyrazy obok siebie, a pod "wielka orkiestra" jest "świątecznej", najniżej zaś "pomocy". Tym bardziej, że takie serduszko jeszcze kilka lat temu miało zwykłą czcionkę, która bardziej przypomina tą na lodówce.

Ale to w sumie nie jest takie ważne, czy to serduszko WOŚP, czy nie. A wypatrzyła je moja przyjaciółka, ja tylko podaję informację dalej :)

Olka_pl

to oczywiscie nie zaden zarzut, tylko mi by to w zyciu do głowy nie przyszło. tym bardziej ze akurat kto jak kto ale amerykanie duzo maja serc typu 'i love NY' i innych;) a nie wiem czy tam ktos w wielkim swicie sie polska przejmuje;)