Wczoraj 23.30, przypadkiem włączyłem tv i akurat zaczynał się Dexter(oczywiście opatrzony czerwonym znaczkiem), więc postanowiłem oglądnąć i zwrócić uwagę na ilość drastycznych scen czy przekleństw. Znalazłem 1 (słownie jedną!) taką scenę: Dex wbił nóż w serce mordercy-sprzedawcy.
Czy to tak dużo żeby emitować film późno w nocy? Może i tak, ale skoro tego samego dnia o 20.00 w Polsacie leciał Transporter(w którym już w pierwszej scenie pasażer dostał kulkę, a jego mózg rozlał się na tylnej szybie), to coś tutaj nie gra. Ciekawe jakimi kryteriami kierują się "eksperci" w KRRiT? Uważam, że 21.30 to bardziej odpowiednia pora. Nie każdemu chce się czekać do późna, przez co serial nie ma takiej oglądalności/popularności(patrz średni, ale bardzo popularny House).
TVN sobie strzelił samobója.
Pozdro
Wydaje mi się, że kierują się w kwestii Dexa i czerwonego znaczka tym, że jest seryjnym mordercą. Bo chyba ze względu na drastyczne sceny nie, biorąc pod uwagę, że praktycznie ich nie ma (bo co to jest, że Dex wbija komuś nóż w aortę? Są w tv gorsze rzeczy), a chyba tym bardziej nie ze względu na seks, którego prawie nie ma (poza paroma scenami w 2 sezonie, których jeszcze nie było w tvn-ie).
A co do pory emisji samej w sobie, to wydaje mi się, że puszczają Dextera i inne seriale zagraniczne w sezonie o późnej porze, żeby wcześniej puszczać własne produkcje.
No i paranoją dopiero jest puszczanie chociażby NCIS ok. północy, kiedy serial ma znaczek żółty, od 12 roku życia.
mimo wszystko za późno leci...
mój chłopak zawsze zasypia a mamy oglądać razem ;D
ja też zawsze prześpię ok 5 min serialu niestety nie w trakcie reklam:D
po czym budzę się i mówię nie nie nie muszę oglądać ;D
Niby racja, tylko jaki jest sens oglądania Dextera na tvnie? To jest za dobry serial żeby go oglądać na tvnie. Lektor psuje klimat, teksty ocenzurowane i te przydługie reklamy, ogólnie masakra - nie polecam. Co do samego serialu to coż... Dla mnie coś wspaniałego, najlepszy jaki do tej pory widziałem Kolejny sezon lepszy od poprzedniego, a i mam nadzieję że następne będą trzymały poziom.
Masz rację pisząc, że w tv serial wypada gorzej[nie słychać tej muzyczki w tle;], ale tutaj chodzi o możliwość wyboru. Nie każdy ma internet, nie każdy lubi ściągać odcinki, czytać napisy. I właśnie takie osoby omija możliwość oglądania fenomenalnego Dextera. Zamiast tego TVN raczy nas tasiemcami i innymi reality show. Żal.pl