W jakim celu Dex chciał zabić La Guertę i co mu dała jej śmierć?
Chciał ją zabić bo znalazł u niej w domu nakaz na sprawdzenie gpsem gdzie przemieszczała się Debra w dniu śmierci Travisa.
Czyli sam sobie zaprzeczyłeś: skoro znalazł nakaz, to musiała ona otrzymać na niego zgodę od sądu, więc to jej szukanie gps'ów łatwo przecież zostanie kontynuowane przez policję. Nic więc ta śmierć mu nie dała, przeciwnie, gpsy i tak zostaną sprawdzone i Dexter będzie tym bardziej podejrzany.
Nie wiem jakie są dokładnie procedury w policji ale może to była dopiero prosba o nakaz (nie pamietam do konca a nie chce mi sie ogladac jeszcze raz) a moze sad wydal juz nakaz ale bez La Guerty nie bedzie mial kto go zrealizowac. A może masz sarcję i to zwyczajnie bez sensu. Nie wiem ludzie o co wam chodzi i po co na siłe staracie sie znalezc błędy w serialu. Wiadomo, że znajdą się rzeczy nielogiczne i nierealne ale to jest serial rozrywkowy. Jesli uwazacie, że nie spełnia swojej roli i nie czujecie się "dostatecznie rozerwani" to przestancie ogladac. Harry_A nie bierz tego do siebie ten post kieruje do wszystkich co to się bulwersują jakie to wszystko nie realne. Ok mają prawo tak uważać. Mało tego MAJĄ RACJĘ! Tylko po co wytykac to na każdym kroku.... przecież każdy kto ogląda widzi co ogląda i sam potrafi to ocenić.
Bez La Guerty ta prośba nie zostanie zrealizowana. Po prostu nikt już tego nie będzie sprawdzał. Wydaje mi się też, że tylko sąd znał zamiary La guerty dotyczące tego GPS-u wiec nikt wiecej nie będzie tego sprawdzał.
No tak, tylko powiedzcie mi, czy nie jest to podejrzane, że:
1) Dextera i LaGuerty nie ma na imprezce u Batisty (Niby, że nie chcą spedzać razem czasu) . Dexter wraca, a Maria nie.
2) Deb dzwoni na komisariat z prośbą o namierzenie samochodu LaGuerty (Dostała namiar w 3 sekundy - LOL)
3) Deb strzela z broni policyjnej do LaGuerty (choć nie wiadomo do końca co zrobili z jej ciałem)
??
No, ale jeszcze nie wiemy czy to zostanie pominięte, więc to nie jest jeszcze nielogiczność. Wiadomo tylko na pewno, że uwzględnione zostanie to, że Deb użyła własnej broni.