7x10 Dexter is unnerved when Hannah's father pays him a surprise visit; the Phantom Arsonist's crimes become more vicious; and Quinn defends Nadia's honor and finds himself in a volatile situation. Meanwhile; LaGuerta asks a former superior for help on the Bay Harbor Butcher case.
7x11 It's Christmastime, and Debra learns it may be better to receive when she gets a tip from Hannah's father ... one that could lead to incriminating Dexter in a crime. Meanwhile, Dexter discovers that the man behind his mother's death has been released from prison!
Moja konkluzja: Izaak wyciągnie nogi w 09 odcinku.
Albo zginie albo wyjedzie.
Bardziej mnie martwi w 7x11 co Debra wykombinuje i co mają na myśli przez "incriminating Dexter in a crime" .
Gdzieś przeczytałam niezłą teorię, że LaGuerta powiąże właściciela chatki w której zginął Doakes z mordercą matki Dextera+ akurat teraz wyjdzie z więzienia jej drugi zabójca więc po jego śmierci już na 100% potwierdzą winę Dextera. + wyszły zdjęcia chyba z 11 odcinka - szykuje się zwykłe, rytualne morderstwo z folią. W końcu :D - http://darklydexter.com/gallery/dexter-season-7-episode-11-do-you-see-what-i-see -stills/
Od siebie dodam, że w 12 odcinku zginie jedna osoba, znaczy tak ... Dexter zostanie złapany, nie wiem czy mowa o Isaaku czy ktoś inny go złapie. Do zabicia Dexa wykorzysta jego własny sprzet (noże itp) okaże się jednak, że są one zaczarowane i słuchają się swojego właściciela, więc gdy próbuje wbić nóż Dexowi, nóż się łamie, Dexter nogowym chwytem obali Isaaka i za pomocą tajnik jiujitsu itp. założy isaakowi dźwignie, ten natychmiast odklepie, co oznacza, że się poddaje. Od tej pory Isaak da spokój dexterowi.