PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Kurczę. Tak sobie myślę że tworcy mogą nam zafundować jedno z najbardziej spektakularnych zakończeń serialu ever.
Kiedy wszystkim nam wydaje się że ten 8 sezon jest przed nami KTO WIE czy tytuł odcinka
nie zdradza nam tego, że poprostu dostaniemy niespodziankę w postaci zakończenia serialu!
A ploty, info o rzekomym 8 sezonie to była tylko zabawa z widzami.
Zresztą 8 sezon zniknął niedawno z listy filmweba.

Co o tym sądzicie? Wg mnie taki zabieg byłby szalenie interesujący aczkolwiek chyba
cieżko by było coś takiego utrzymać w tajemnicy ...
Wiem że na promo jest SEASON FINALE ale ....

użytkownik usunięty
PELE_2005

Po pierwsze to surprise, a po drugie tu nie chodzi o zaskoczenie widza, a o pieniążki. Nowy sezon powstanie, co mnie cieszy. :)

PELE_2005

Tak a umowy z obsadą i stacją podpisane na 8 sezon wyparują.
Pacta sunt servanda

ocenił(a) serial na 10
PELE_2005

Suprise Motherfu.cker to dlatego, że Dexter się obudzi i Harry mu tak powie na dzień dobry. Okaże się że to wszystko był sen.

ocenił(a) serial na 7
nillvo

Hahahah dawno nie widziałem takiego komentarza :)

nillvo

To byłoby dobre zakończenie serialu:)

ocenił(a) serial na 9
PELE_2005

Nie da się zamknąć całego serialu w 50 minut. Został jeszcze wątek z Hannah, on sporo odcinka zajmie, do tego prawdopodobnie Dexter będzie mieć jakieś pretensje do Deb (jeżeli się okaże, że to ona spowodowała wypadek i wrobiła Hannah), dodajmy do tego prawdopodobne zabójstwo Estrady przez Dextera (albo przynajmniej jego próbę).

Na resztę już do dużo czasu nie zostanie. LaGuerta nadal nie ma żadnego dowodu na Dextera, choć ona sama ma pewność i jej wystarczą te poszlaki, to z przekonaniem takiego Batisty byłby problem, już nie mówiąc o FBI, prokuratorze czy sądzie. Tak więc gdyby teraz chcieli to szybko zakończyć, to musieliby pokazać jakieś dowody na Dextera, potem nawiązanie do Doaksa i paru wcześniejszych spraw związanych z Dexterem, potem aresztowanie, pogadanki z wizją ojca (w końcu pod koniec życia Dex musiałby wdać się w jakiś dłuższy monolog z Harrym), reakcje wszystkich (Batista, Masuka, Quinn, Mathews, Jamie, Astor, Cody) i rozmowy o Dexterze, może np. Cody czy Batista chcieliby też sami z nim porozmawiać w 4 oczy, potem Dexter w więzieniu, jakaś scenka z sądu, reakcje prasy, potem Dexter na krześle, Debra bliższa załamania... I to wszystko musiałoby się rozegrać w jakieś 20 minut (bo wcześniejsze pół godziny to jak pisałem - dokończenie wątku z Hannah, wypadkiem Deb i Estradą). Jak dla mnie nierealne, żeby to zrobić tak ekspresowo, na odwal się.

ocenił(a) serial na 9
delh

Zdecydowanie masz rację ... 55 minut to za mało na te kilka jakże ważnych wątków ...
Wydaje się to mega nierealne ale nie powiedziałbym że niemożliwe ...

Dexa mogą zapuszkować ew żyli długo i szczęsliwie z Hannah;
Quenn do paki za machloje swoje; wydział w szoku + pozostaje Debra (deprecha?)
i ostatnia pożegnalna mowa z ojcem powiedzmy ...

Zaznaczam że chciałbym finałowy 8 sezon :)