PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202968
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Uwaga! Jeżeli nie oglądałeś jeszcze 3 sezonu i 1 odcinka 4 nie czytaj dalej, bo tylko popsujesz sobie zabawę.

Wydaje mi się, że Trójkowy Morderca okaże się prawdziwym ojcem Dexa. Czemu tak uważam?

1. Wiek. Jest on wystarczająco stary na ojca kogoś w wieku Dexa.

2. Skrupulatność i higiena pracy(:)) na równie wysokim poziomie co Dexa. Tak samo nie zostawia żadnych śladów na miejscu zbrodni mogących mu zaszkodzić. Poza tym swoista cykliczność morderstw jakoś dziwnie kojarzy mi się z rytuałami Dexa.

3. Zadawanie sobie bólu gorącą wodą po dokonaniu morderstwa. Moim zdaniem zadaje sobie ból, ponieważ chce przestać zabijać, ale jego Mroczny Pasażer nie daje za wygraną.

Ta teoria pasuje idealnie do fabuły tego sezonu, bo Dexter sam został ojcem. Pewnie napotka swojego ojca, zapozna się z nim i w finale sezonu zabije go z ciężkim sercem. I potem będzie monolog wewnętrzny na temat czy jego syn również zabije jego.

Co do prywatnego śledztwa Debry podejrzewam, że odkryje z kim miał romans jej ojciec, a następnie odkryje związek Laury Moser z mężczyzną będącym Trójkowym Mordercą.

Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 9
wojto16

Biologicznym ojcem Dexa jest Joe Driscoll. Dowiedzieliśmy się tego w 9 odcinku 1 sezonu, tak więc z dużą dozą pewności mogę założyć, że się mylisz. Zgadzam się z Tobą jednak w kwestii, że Dexter zabije Trójkowego Mordercę. ;) Śledztwo Debry zaś prędzej doprowadzi ją do pokrewieństwa Dextera z Laurą i Brianem.

ocenił(a) serial na 8
Kukowsky

Cóż, zawsze to z Joe Driscollem może okazać się kłamstwem. Wciąż uważam, że moja teoria ma jakąś tam niewielką rację bytu.

ocenił(a) serial na 9
wojto16

Dexter badał krew Joe'a, by potwierdzić to, iż był on jego ojcem.

Krew nie kłamie.

ocenił(a) serial na 8
truegod

raczej DNA:)

ocenił(a) serial na 8
Christopher_Moltisanti

Raczej się mylisz... No chyba, że Joe z 1x09 sfałszował swoje DNA :D

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

problem w tym że biologiczny ojciec dextera nie żyje

ocenił(a) serial na 9
drabcio

Pewnie Trinity zwęszył co się dzieje i kazał Masuce okłamać Dextera co do wyników badań! Ta teoria ma sens! ;]

Kukowsky

Mam takie pytanie, jakim cudem ogladaliscie 4x01 skoro premiera jest 27 wrzesnia???

ocenił(a) serial na 10
katia2424

Bo pierwszy odcinek czwartej serii jest już w sieci od jakiegoś czasu.

ocenił(a) serial na 9
ufo577

Tak, ale na tej stronie nie można o tym wspominać, bo cenzura nie pozwala!

ocenił(a) serial na 9
katia2424

@katia2424:
zapraszam:
http://dexter-morgan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=2&Itemid=2

ocenił(a) serial na 8
Divine

Ciekawa teoria, ale mam nadzieje, że się nie spełni, za dużo by było kombinowania, najpierw brat seryjny, potem ojciec...
1 odc 4 sez zaczął się nieźle już się boję o Dexa, że policja znajdzie zwłoki.

Dla tych co nie wiedzieli a lubią oglądać online w oryginale
http://www.watchonlinetvseries.com/category/dexter

wojto16

Ad.1 Wiek - wg. pierwszego sezonu trójkowy morderca mógł by być rodzonym bratem Joe Dricoll -biologicznego ojca Dexa (co dawało by częściową zgodność dna z dna obu starszych panów, ale jak wiemy 100% pewności jest co do Joe)

Ad.2 Wszystko co opisane to po prostu przemyślane działanie każdego seryjnego moredercy.

Ad.3 Tu się zgadzam w pełni

I dopiero teraz ta opcja pasuje. Tak jak piszesz, może poznać wujka, może go ścigać aż na końcu sezonu go zabije z owym ciężkim sercem.
Co do Debry ciekawa opcja biorąc pod uwagę że t.m. może być bratem Joe Driscoll

Pozdr.

vaylaar

ponadto, wiemy już że zabija młode kobiety. Jako że Debra może się kapnąć co i jak to może próbować zabić Debrę

vaylaar

Dla mnie premierowy odcinek 4 sezonu byl zajebisty, oby cały był taki. A największa pompa oczywiście z Masuki hehe

ocenił(a) serial na 7
wojto16

co to punktu 3. to może to glupie ale mi sie wydaje ze wrzatkiem chcial zmyc slady krwi po swoim kliencie w ramach swojego bezpieczenstwa. powtarzam, ze to pewnei jest glupie ;d

Co do serialu, to nie podoba mi sie to ze juz widzimy tego finałowego gościa, jako morderce. Może zostanie tu włożona fragmentaryczność akcji i ten gość zostanie zabity w 6-7 epizodzie, a zostanie zwiazany z nim jakis prawdziwy killer. chce juz 2 episooode :)

ocenił(a) serial na 9
wojto16

Mnie po 1 odcinku 4 sezonu zastanawia, czy wypadek miał po pozbyciu się worków, czy przed. Bo jeśli rozbił się z rozczłonkowanym trupem w bagażniku to może być ostro :)

NameLess_One

Po pierwsze bardzo możliwe że wypadek jest tylko opcją którą przemyśla Dexter. A jeśli faktycznie nie było to snem, to pewnie pozbył się wszystkiego. W ostatniej scenie było widać otwarty bagażnik z którego nic nie wyleciało. Pomijam już fakt że tak jakby drzwi bagażnika który zamykał po "robocie" były inne niż te w samochodzie którym się rozpieprzył. Może Dex ma teraz dwie karawany? :D