PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Czy 90% oglądających ten serial, robi to tylko po to, aby zaraz po zakończeniu odpalić filmweb i wyliczać po kolei "absurdy"?

Jaki jest sens?

Zerkam tu, aby poczytać sensowne wypowiedzi, opinie oraz domysły jak może wyglądać kolejny sezon. Zamiast tego dostaję stek znafcuf, którzy przebijają się kolejnymi niedociągnięciami.

Każdy serial ma wady. To samo jest z Dexterem. Ale jednocześnie jest to jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Nie możemy tego po prostu docenić i przetrawiać co nam twórcy serwują?

(Ja też widzę parę błędów, też mnie one irytują. To nie jest tak, że moim zdaniem nie można krytykować. Jednak zdecydowana większość tylko temu poświęca swój czas po obejrzeniu odcinka. A ja np. w scenie, gdy LaGuerta pokazała Deb taśmę ze stacji, miałem serce w przełyku).

Uwielbiam ten serial za postać Dextera. Jest niesamowity, niepowtarzalny. Genialny. Gra aktorska Jennifer Carpenter w mojej opinii jest znakomita. Ofiary Dextera zawsze mają coś do powiedzenia, jest to bardzo ciekawie przedstawione.
Ilość nagród, pochlebnych opinii, klimat serialu.

Pamiętajcie, że lista pozytywnych aspektów tego serialu jest znacznie dłuższa, niż tych negatywnych. Szkoda mi, że tyle osób o tym zapomina.

ocenił(a) serial na 10
Gunnersthebest

Masz zupełną racje, każdy tylko stara sie pokazać jakim wielkim znawcą i degustatorem dobrych seriali są...
Dexter to moim zdaniem najlepszy serial, oglądam sezony po kilka razy i nawet jeśli wiem że ten sezon jest troszeczkę inny niż pozostałe nie zmienia to faktu że po obejrzeniu nowego odcinka nie mogę zasnąć tak przeżywam to co się dzieje w głowie Dextera.
Nie raz lepiej nie pisać nic drodzy użytkownicy ;)

ocenił(a) serial na 10
blizzu

Macie rację, ale tak swoją drogą nie uważacie, że w tym odcinku finałowym już trochę przegięli?

SPOILER niżej!!!

Już za dużo ciał się wokół Dexa robi, jak La Guerta zniknie, to będzie już mega dziwne jeśli nie powiążą sytuacji z Dexterem, no nie? Jak coś, to nie jest żadna prowokacja z mojej strony, tak serio pytam co sądzicie ;)

ocenił(a) serial na 10
RyczPie

i tak dexter nie zginie

ocenił(a) serial na 9
RyczPie

Napewno będzie to dziwne, teraz jeszcze Debra ją zastrzeliła, więc pewnie motyw zabicia przez estradę przepadł. Tylko kto tam będzie popierał LaGuerte? Chyba tylko Matthews a i w to wątpie, Batista odchodzi na emeryture.

Gunnersthebest

Dexter to najlepszy serial jaki oglądałem, choć przyznam, iż mam skromny dorobek ;) Mimo wszystko fascynuje się tym serialem, tzn nie aż tak, że po nocach nie śpię, ale cholernie mi się to spodobało. Czuję, że tak jakby utożsamiam się z tymi bohaterami. Ja żadnych negatywnych rzeczy w serialu nie widzę, a wręcz przeciwnie! :D Pozdrawiam fanów Dex'a ;)

Gunnersthebest

Serial stał się jaki stał, zmienił się bardzo od pierwszych dwóch sezonów - pomimo wielu błędów i dziwacznych rozwiązań fabularnych nadal jest jednym z moich ulubionych show :) Czekam na ostatni sezon!

ocenił(a) serial na 9
Gunnersthebest

Zgadzam się. Serial świetny, jeden z najlepszych ostatnich lat.
Ale nie ma co ukrywać, że pierwszy sezon to było mistrzostwo pod każdym względem.

A to co zirytowało mnie najbardziej w s7e12 to dwa fakty :
1. Debra jak podporucznik dzwoni do centrali i dostajee informacje o miejscu przebywania La Guerty, która jest kapitanem... WTF?!
2. La Guerta, która po otrzymaniu telefonu od Emaneza ( czy jakoś tak) nie wzywa żadnych jednostek, żadnego wsparcia, kompletnie nic... WTF?!
3. La Guerta ma nakazy na sprawdzenie GPS-u Debry i Dextera z dnia zabójstwa Travisa Marshalla, a mimo to nie poczeka aż przyjdą wyniki i aresztuje Dexa oraz wzywa na rozmowę Debre przed sprawdzeniem GPS-u.... WTF?!
4. Hannah, która ucieka ze szpitala pod nadzorem policjantów....WTF?!

To by było na tyle, szczerze liczyłem na lepsze zakończenie :)

ocenił(a) serial na 9
elocienias

no 4 fakty :)

ocenił(a) serial na 9
Gunnersthebest

No ciekawe jak potoczy się nowy sezon. Mam nadzieje, że nie będzie przegięcia i naciągania typu ukryli (utopili) zwłoki LaGuerty i Estrady. Z kolei jeśli będą tłumaczyć, że Debra miała przeczucie, że coś jest podejrzanego skoro Dextera i Laguerty nie ma na imprezie, więc znając obsesję Laguerty wobec Dextera, wyśledziła jej auto i zastała sytuacje gdzie LaGuerta próbuje wrobić Dextera w morderstwo, więc ją postrzeliła - dlatego jej pocisk w ciele Marii, a Estrada został postrzelony z broni właśnie Laguerty; tylko jeśli ta wersja zostanie przedstawiona to po co oboje wrócili na imprezę, zamiast wezwać policji?

ocenił(a) serial na 10
daruuunia

Lol serio?
Wiadomo że pozbyli się ciał a ten moment przechodzenia przez impreze dexa z debra byl zalamaniem wlasnie na ten temat, o tym jak ciezkie zycie maja i czy moga jeszcze glepiej wpasc .

ocenił(a) serial na 9
forii

Jeśli pozbyliby się ciał, to bardzo skomplikują sobie sytuację. Będą szukać Laguerty i wiązać to z Dexterem, skoro były podejrzenia, że jest Rzeźnikiem z Zatoki, zwłaszcza, że Debra jako ostatnia widziała się z Laguertą (zadzwoniła sprawdzić gdzie jest jej auto).

ocenił(a) serial na 8
daruuunia

Nie sposób nie zgodzić się z autorką tematu. Ludzie którzy cały odcinek siedzę i wyłapują błędy nie raz na siłę są żenujący. Każdy serial je ma, a mimo tego ten dalej jest na poziomie na którym jest tylko kilka obecnych produkcji. Ponadto nie trawię również ludzi którzy po zakończeniu odcinka od razu oglądają promo następnego (w którym zazwyczaj jest wiele spoilerów) a później wchodzą na Filmweb i jako wielcy znafcy płaczą o przewidywalność i błędy. Śmiech

ocenił(a) serial na 8
Godfather99

Jeśli mówisz o mnie, to autorem! ;p