Na przykładzie Debry (a wcześniej również ojca) zobaczył, że każda bliska mu osoba cierpi.
Tylko, że sam przyznał że nie odczuwa już potrzeby zabijania. Dlatego zniknął Harry z jego życia. Jeżeli w Argentynie by nie zabijał to jego rodzina by nie cierpiał ponieważ wiódłby normalne życie.
A ja myślę, że zostawili sobie otwarte drzwi do nowego sezonu. I jeśli do tego dojdzie to dexter nie będzie rozmawiał już z ojcem, który w ostatnim czasie powiedział, że już go więcej nie potrzebuje. Myślę, że w jego miejscu może pojawić się Deb.
zakończenie słabe, właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek... serial - jeden z moich ulubionych, pierwsze sezony - mistrzostwo. W późniejszych sezonach wkradło się trochę nudy ale i tak za całokształt daje "10". 8 sezon słabiutki jedynie ostatnie 2/3 odcinki trzymały troche w napięciu. Spodziewałem się że to Dexter zginie a nie Debra. Zakończenie słabe lecz nie bardzo słabe.
No ja muszę przyznać, że zakończenie bardzo mi się podobało, a to głównie dlatego, że się go nie spodziewałam. Obstawiałam, że Dex albo zginie, albo zostanie złapany, ewentualnie uda mu się zbiec do Argentyny. Tak więc zakończenie to była pełna niespodzianka. No i śmierć Deb zupełnie nie przyszłą mi do głowy. A chyba o to chodzi, żeby serial był nieprzewidywalny i zaskakiwał.
Śmierć Deb to był cios poniżej pasa. Chciałem wyłączyć w tym momencie serial i nigdy do niego nie wracać.
Mi ta końcówka zepsuła cały serial... Nie mówię, że mieli dać happy-end, ale już nawet takie rozwiązanie dało się inaczej przedstawić... Wpłynięcie w sztorm łodzią i nagle wielkie ocalenie i... tartak? czy cokolwiek to było, bez przesady.. Nie twierdzę, może to niektórym się podoba, no ale takie forum jest po to, żeby wyrazić własną opinię, a więc wg mnie beznadzieja.
A mnie sie tam zakonczenie podobalo (dolujace takie). I nie zgadzam sie z tym ze pierwsze sezony byly cacy a pozniej tylko gorzej, poprostu lepsze sezony przeplataly sie z troche slabszymi (np sez 3) . Pozdrawiam
moim zdanie serial pownien sie skonczyc wraz z 4 sezonem i smiercia Rity. Scenarzysci od 5 sezonu strasznie obnizyli loty. A sezon 8 zamiast byc swietnym i mocnym zakonczeniem zrobili po najmniejszej lini oporu i poprostu smialem sie ogladajac ta szmire. A zakonczenie jak dla mnie tragiczne.
A w czym sezon 3 lepszy jest od 6 ? Moim zdaniem sezon z panem Miguelem Prado najwyzszych lotow tez nie byl, i ciekaw jestem jak Ty bys zakonczyl serial. Pozdrawiam
Mi sie 3 sezon podobal. Moze byl ciut slabszy od 1 i 2 ale byl bardzo dobry.
Ja bym zakonczyl serial starciem Dexa z Trojkowym w ktorym Dexter ginie:) Ewentualnie 5 sezon jako jedna wielka oblawa na Dextera z jakims mocnym akcentem na koniec (smierc Debry i/lub Dexa).
Wtedy ludzie pisaliby (Ze to takie przewidywalne bylo) bo jakies 90% ludzi liczylo na to ze albo dex zginie albo go zlapia :P
wiadomo, ze nigdy wszystkim nie dogodzisz ale moim zdaniem lepiej skonczyc wczesnie, z klasa niz ciagnac na sile i rozmieniac sie na drobne! Pozdro
Też uważam że 3 sezon był chyba najsłabszy ze wszystkich, początek 4 też bez szału. Np 5 już dużo bardziej przypadł mi do gustu;>
moim zdaniem był bardzo dobry i niestety smutny, jako że przywiązałem się do Debry nie mogłem patrzeć na jej śmierć. Szkoda, że tak się to zakończyło