PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jestem strasznie zawiedziona, do 6tego sezonu bardzo przyjemnie oglądało mi się ten serial,
6ty zaczął męczyć, a 7my jest całkowitą klapą. Całkowicie zniszczyli dla mnie postać Dextera,
która była bardzo dobrze skonstruowana: żądny zemsty, w pewnym sensie upośledzony
emocjonalnie seryjny morderca, który przez traumatyczne przeżycie z dzieciństwa stał się tą
osobą, a nie inną. Jego miłość do Rity była bardziej przywiązaniem i bezpieczną przystanią, niż
prawdziwym uczuciem, ale było to w pewnym sensie urocze, to, jak bardzo się starał, ale nie,
trzeba nagle wszystko zmienić. W cholerę z 'Mrocznym Pasażerem', w sumie to jednak nie ma
niczego takiego, a Dexter, to po prostu psychol, który zabija, bo lubi to robić i zakochuje się w
seryjnej morderczyni, tworzą szczęśliwą parkę i jest wspaniale. Boli mnie także to, że Debra,
która miała bardzo silne zasady moralne dała się wciągnąć w zbrodnie... Za dużo, po prostu za
dużo, 'trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść niepokonanym'

ocenił(a) serial na 10
OhNoYouDidnt

No do 6tego sezonu było ok, ale 7 tak zje.. że lol -,-
7 sezon to gniot.. dexter w 7 sezonie w porównianiu z pierwszymi to już nie ta sama postać tylko jakiś idiota...
W pierwszych sezonach trzymał w wielkiej tajemnicy że jest killerem, a teraz o tym rozpowiada.. zal

ocenił(a) serial na 7
OhNoYouDidnt

Dobrze, że tu zajrzałam, własnie kończę oglądać 7 sezon i twoje słowa dokładnie oddają moje uczucia. Nie mogę pojąć co scenarzyści zrobili z postacią Dextera i dlaczego tak spie.przyli ten niesamowity serial. Po prostu fuj... Po obejrzeniu pierwszego sezony dałam temu serialowi wysoką ocenę, potem jeszcze podwyższyłam, teraz obniżyłam i zastanawiam się czy jeszcze nie obniżyć... Myślałam, że nie będę się mogłam doczekać ósemki, ale teraz mam mieszane uczucia. Wcześniej trzymałam stronę Dextera, to co robił było w pewnym sensie szlachetne, poza tym nigdy wprost nie kłamał, mówił prawdę ale nie do końca. W 7 sezonie co drugie jego zdanie to bezczelne kłamstwo. Jego zabójstwa nie mają już znamion szlachetności, są morderstwami ze strachu, że prawda wyjdzie na jaw, i to niewinnych ludzi. Pod koniec siódemki mam nadzieję, że złapią Dexa i kilka osób będzie mogło normalnie żyć (Debra i LaGuerta). Chociaż nie wróci to życia np. Doaksowi, którego Dexter wrobił, zeby ukryć własne morderstwa. Eeee, bez sensu...

ocenił(a) serial na 8
koNinka

Szczerze mówiąc, to chyba nawet nie obejrzę 8mki, boję się, że będzie jeszcze gorzej i całkowicie zmienię swoje zdanie. Odpuszczam, a jeżeli kiedykolwiek będę chciała wrócić do Dextera, to będę oglądać do 6tego sezonu. Bądźmy szczerzy, tego już się nie da naprawić, za dużo zmienili. Będzie gorzej i gorzej. Mam dziwne przeczucie, że nawet Harrisona zostanie jakoś w to wszystko wplątany, że zrobią z niego kolejnego seryjnego mordercę, który, tak jak Dexter, widział śmierć matki i to zaszczepiło w nim szaleństwo.

ocenił(a) serial na 8
OhNoYouDidnt

Literówka się wdarła, 'Harrison'