PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203186
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Ten wpis dedykuję wszystkim fanom serialu 'dexter', otóż... mój wpis będzie dotyczył różnorodności charakerów w tym filmie. Uważam, że w kontekście tego zagadnienia, film ten jest znakomicie rozbudowany. Oczywiście jak w niemal każdym fimie można podzielić bohaterów na postacie złe i dobre. Tu właśnie zaczynają się moje dywagacje. Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to: czy dexter'a można zaliczyć do postaci dobrych? Przecież zabija i to w okrutny sposób. Z drugiej strony jest to człowiek pomocny i przyjazny otoczeniu (jeśli oczywiście w otoczeniu nie znajduję się seryjny morderca :) ) Liczę na Wasze opinie na ten temat. PISZCIE !

OOOO ! Poniosło mnie :P zawsze zaczynam od głównego bohatera :P ale przecież film zasługuje na uznanie nie tylko ze względu na wykreowanie głównej postaci. Film zawiera moim zdaniem prawie wszystkie postawy ludzkie (oczywiście te podstawowe).
Zacznijmy może od postaci Debb Mogran. Jest to kobieta energiczna, typ człowieka, który najpierw coś robi, później myśli nad tym czy zrobił to dobrze. Kobieta ufna , przecież wiemy, że poddała się uczuciom poznając wielu mężczyzn, głównie zabójcy z samochodu chłodni. Mało bystra (ciągle prosi o pomoc dexter'a) oraz szczera do bólu :) Debb jest kobietą silną psychicznie, nie załamuje się byle czym, nawet tym że jej chłopak był seryjnym mordercą. Chętnie pomaga ludziom, jest typem kobiety silnej. czy też tak uważacie?
Następne postacie będą szerzej opisane , liczę na dyskusje na temat charakterologi w tym filmie. jestem otwarty na rozmowy równiez o innych filmach, piszcie :)