PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203076
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

czy będzie 2 seria??

ocenił(a) serial na 10

wie ktoś moze coś na ten temat,ja osobiscie nie oglądałem jeszcze 1 serii,ale juz mam wszystkie odcinki i tylko szukam jakiegoś wolnego dnia zeby to oglądnąc,ale czytając wszystki opinie wiem że mi sie spodoba

ocenił(a) serial na 10
spider0

"Stacja Showtime zdecydowała się nakręcić drugą część przygód Dextera więc warto czekać z niecierpliwością na kolejne odcinki."

Cytat z recenzji ;))

ocenił(a) serial na 10
spider0

Drugi sezon został zapowiedziany na październik 2007 roku.

ocenił(a) serial na 10
marcin_hoks

wielkie dzięki,jestem po 6 odcinkach i jestem pod ogromnym wrażeniem,wiedziałem że się na nim nie zawiodę :) ,mam wrażenie że ostatnie ze z odcinka na odcinek robi się coraz lepszy,zwławcza 2 ostatnie,genialne,możecie mi napisac czego mam sie spodziewac dalej,nie chodzi mi tu o ujawnienie fabuły tylko czy będzie jeszcze lepszy czy zwolni tempa??

ocenił(a) serial na 10
spider0

jestem po i powiem jedno WOW!!!!!serial jest genialny,już sie nie moge 2 serii doczekac!!!

ocenił(a) serial na 9
spider0

Czy druga seria będzie potrafiła zaskakiwać tak jak pierwsza? Mam pewne obawy, bo kolejne sezony to już wymyślanie na siłę.
A propo zaskakiwania: czy ktoś przewidział wcześniej zanim się to ujawniło kto jest tym The Ice-Truck Killer?

chojrak

Ja przewidziałem, ale tylko odcinek wcześniej bodajże jak mówił o tej swojej przejechanej matce... Ale i tak to zaraz ujawnili, więc chyba nie ma się co chwalić. Ale zakończenia serialu nie przewidziałem wcale ;) Nie wiem czy już obejrzałeś, więc nie będę bawił się spoilerami.

Albertino

Małe pytanko, czy w 2 serii wystąpi M. C. H.?, bo gdzieś na forum przeczytałem, że 2 seria będzie bez niego.

ocenił(a) serial na 9
bennyhillshow

Własnie czekam z niecierpliwością na ostatni odcinek , więc o spojlerach bez tajemnic potem :-)

chojrak

Oczywiście, że w drugim sezonie będzie Michael C. Hall! Reszta obsady również.

ocenił(a) serial na 9
chojrak

To skończyłem pierwszy sezon. Tak jak podejrzewałem tą postac że jest tym zabójcą tak w życiu nie domyślałem się końca ale trochę wymyślili, ale fajnie, skomplikowali :-) Zobaczę tą "Trawkę" którą polecasz a tymczasem będę oglądał miniserial "Zagubiony pokój", z drugim z głównych bohaterów z serialu "Sześć stóp pod ziemią"

ocenił(a) serial na 10
chojrak

akurat kim jest morderca wiedziałem praktycznie od pierwszej sceny z jego udziałem,tylko nie byłem na 100% pewny,zresztą nie trudno było sie domyslic,było wiele "podpowiedzi" scenarzysty,chocby to czym sie zajmował,ale nie uważam tego za wade,twórcy tak to zrobili żeby widz wczesniej to odkrył,a serial nadal trzymał w napięciu do ostatnich minut,mam nadzieje że 2 sezon bedzie równie udany,może ktoś zna jakies szczegóły dot. 2 serii bo narazie to wiem tylko ze ma wyjsc w październiku i na tym koniec,ajkby ktos cos wiedzial to pisac!! pozdro :)

spider0

Właśnie ja myślałem, że pierwszy sezon był tylko na podstawie pierwszej książki, ale teraz czytam drugą część i widać wyraźnie, że sporo pomysłów zaczerpnięto z książki nr.2 ;) Więc wygląda mi na tu, że w znacznej części drugi sezon musi być wyłącznie pomysłem scenarzystów. Jestem ciekaw co wymyślą ;)

ocenił(a) serial na 9
Albertino

a co to za książki? Można je dostać w bibliotekach?

chojrak

W bibliotekach to chyba nie, bo pierwszą część wydano u nas w ubiegłym roku, a drugą (o ile się nie mylę) jeszcze w tym roku...
Ale w księgarniach są, bo sam je tam kupiłem :) Książki są dość cienkie, a co za tym idzie, nie kosztują dużo. Pierwsza część ok. 19zł, druga - ok. 24zł.

ocenił(a) serial na 9
chojrak

zapytaj sie, w moim miescie sa 2 egzemplarze

Albertino

tak, ale przeciez wlasnie nie wszystkie wątki ksiazki zostaly wykorzystane. wrecz, wydaje mi sie ze wiele jest jeszcze 'wolnych'. pozostaje miec nadzieje, i cierpliwie czekac:]

chojrak

tzn, chyba nie do konca. pierwsza seria jest na podstawie ksiazki 'Demony Dobrego Dextera' Jeffa Lindsay'a. z pewnymi...modyfikacjami;-) w kazdym razie ksiazka jest rownie dobra, a niektorzy twierdza ze lepsza.

natomiast, mozliwe ze druga seria bedzie na podstawie drugiej ksiazki 'Dekalog dobrego Dextera'. w kazdym razie, jezeli tak bedzie, to serial znow bedzie zaskakiwal:]
pzdr,

ps. a ja wiedzialem;-)

ocenił(a) serial na 10
chojrak

ja sie doklapowalem jak temu Tocci'emu w szpitalu proteze dopasowywal mial dziwny wyraz twarzy i jakos sie tak z nia "piescil" zreszta sam Tocci powiedzial nie glaszcz mnie czy jakos tak

ocenił(a) serial na 9
chojrak

moj kumpel przewidzial, ogladalismy razem serial i w 9 odcinku powiedzial ze to jego brat a to ja mialem na to wpasc :D

spider0

Zagdzam sie serial jest genialny. Glowny bohater niesamowity! fabula i cala reszta trzymaja w napieciu do konca pozdr dla fanow!!!!!

ocenił(a) serial na 9
spider0

ok ludzie, chyba trochę zboczyliśmy z tematu, popatrzcie na tytuł ;]

oliina

No, ale odpowiedź już padła dawno temu ;)