wie ktoś moze coś na ten temat,ja osobiscie nie oglądałem jeszcze 1 serii,ale juz mam wszystkie odcinki i tylko szukam jakiegoś wolnego dnia zeby to oglądnąc,ale czytając wszystki opinie wiem że mi sie spodoba
"Stacja Showtime zdecydowała się nakręcić drugą część przygód Dextera więc warto czekać z niecierpliwością na kolejne odcinki."
Cytat z recenzji ;))
wielkie dzięki,jestem po 6 odcinkach i jestem pod ogromnym wrażeniem,wiedziałem że się na nim nie zawiodę :) ,mam wrażenie że ostatnie ze z odcinka na odcinek robi się coraz lepszy,zwławcza 2 ostatnie,genialne,możecie mi napisac czego mam sie spodziewac dalej,nie chodzi mi tu o ujawnienie fabuły tylko czy będzie jeszcze lepszy czy zwolni tempa??
jestem po i powiem jedno WOW!!!!!serial jest genialny,już sie nie moge 2 serii doczekac!!!
Czy druga seria będzie potrafiła zaskakiwać tak jak pierwsza? Mam pewne obawy, bo kolejne sezony to już wymyślanie na siłę.
A propo zaskakiwania: czy ktoś przewidział wcześniej zanim się to ujawniło kto jest tym The Ice-Truck Killer?
Ja przewidziałem, ale tylko odcinek wcześniej bodajże jak mówił o tej swojej przejechanej matce... Ale i tak to zaraz ujawnili, więc chyba nie ma się co chwalić. Ale zakończenia serialu nie przewidziałem wcale ;) Nie wiem czy już obejrzałeś, więc nie będę bawił się spoilerami.
Małe pytanko, czy w 2 serii wystąpi M. C. H.?, bo gdzieś na forum przeczytałem, że 2 seria będzie bez niego.
Własnie czekam z niecierpliwością na ostatni odcinek , więc o spojlerach bez tajemnic potem :-)
To skończyłem pierwszy sezon. Tak jak podejrzewałem tą postac że jest tym zabójcą tak w życiu nie domyślałem się końca ale trochę wymyślili, ale fajnie, skomplikowali :-) Zobaczę tą "Trawkę" którą polecasz a tymczasem będę oglądał miniserial "Zagubiony pokój", z drugim z głównych bohaterów z serialu "Sześć stóp pod ziemią"
akurat kim jest morderca wiedziałem praktycznie od pierwszej sceny z jego udziałem,tylko nie byłem na 100% pewny,zresztą nie trudno było sie domyslic,było wiele "podpowiedzi" scenarzysty,chocby to czym sie zajmował,ale nie uważam tego za wade,twórcy tak to zrobili żeby widz wczesniej to odkrył,a serial nadal trzymał w napięciu do ostatnich minut,mam nadzieje że 2 sezon bedzie równie udany,może ktoś zna jakies szczegóły dot. 2 serii bo narazie to wiem tylko ze ma wyjsc w październiku i na tym koniec,ajkby ktos cos wiedzial to pisac!! pozdro :)
Właśnie ja myślałem, że pierwszy sezon był tylko na podstawie pierwszej książki, ale teraz czytam drugą część i widać wyraźnie, że sporo pomysłów zaczerpnięto z książki nr.2 ;) Więc wygląda mi na tu, że w znacznej części drugi sezon musi być wyłącznie pomysłem scenarzystów. Jestem ciekaw co wymyślą ;)
W bibliotekach to chyba nie, bo pierwszą część wydano u nas w ubiegłym roku, a drugą (o ile się nie mylę) jeszcze w tym roku...
Ale w księgarniach są, bo sam je tam kupiłem :) Książki są dość cienkie, a co za tym idzie, nie kosztują dużo. Pierwsza część ok. 19zł, druga - ok. 24zł.
tak, ale przeciez wlasnie nie wszystkie wątki ksiazki zostaly wykorzystane. wrecz, wydaje mi sie ze wiele jest jeszcze 'wolnych'. pozostaje miec nadzieje, i cierpliwie czekac:]
tzn, chyba nie do konca. pierwsza seria jest na podstawie ksiazki 'Demony Dobrego Dextera' Jeffa Lindsay'a. z pewnymi...modyfikacjami;-) w kazdym razie ksiazka jest rownie dobra, a niektorzy twierdza ze lepsza.
natomiast, mozliwe ze druga seria bedzie na podstawie drugiej ksiazki 'Dekalog dobrego Dextera'. w kazdym razie, jezeli tak bedzie, to serial znow bedzie zaskakiwal:]
pzdr,
ps. a ja wiedzialem;-)
ja sie doklapowalem jak temu Tocci'emu w szpitalu proteze dopasowywal mial dziwny wyraz twarzy i jakos sie tak z nia "piescil" zreszta sam Tocci powiedzial nie glaszcz mnie czy jakos tak
moj kumpel przewidzial, ogladalismy razem serial i w 9 odcinku powiedzial ze to jego brat a to ja mialem na to wpasc :D
Zagdzam sie serial jest genialny. Glowny bohater niesamowity! fabula i cala reszta trzymaja w napieciu do konca pozdr dla fanow!!!!!