PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203076
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

przeciez niektorych faktow dowiadujemy sie dopiero w ostatnich odcinkach (bycie przez dextera swiadkiem szlachtowania matki). nie ma to jak ogladanie sobie serialu bez emocji i spokojne czekanie na znane juz z opisu motywy ;/.szkoda ze w tym opisie przedstawino calej historii dextera-zaoszczedziloby to w ogole ogladnie serialu. tak surowy jak dexter nie jestem ;], ale osoby robiace takie opisy powinny dostawac przynajmniej dozywotniego baba ;]

p.s. ja na szczescie ogladalem ten serial wiedzac tylko tyle o nim, ze jest dobry. specjalnie nie wchodzilem na strony typu filmweb bojac sie wlasnie takich opisow ze spojlerem. jednak sporo osob bedzie mialo o wiele mniejsza zabawe z ogladania tego serialu...

ocenił(a) serial na 9
da_markos

no dokładnie, zgłosiłam to jakiś czas temu do usunięcia a to dalej tu wisi, cały filmweb ://

oliina

Ja też to zgłosiłem, ale usunięto wtedy tylko jeden opis. Prosiłem by dodano mój jako główny (bez spoilerów), a pozostawiono ten ze spoileremi :(

ocenił(a) serial na 9
da_markos

*bana oczywiscie - tak to jest jak sie pisze z piana na ustach ;]
jednak wiekszosc "punkcikowych ciułaczy" to banda baranów ;/

ocenił(a) serial na 9
da_markos

"ciekawostka" to juz mnie zupelnie rozlozyla.... zeczywiscie ciekawostka jest to ze serial ktorego akcja dzieje sie w miami byl krecony w .... miami -rece opadaja. ciekawostka mogloby byc krecenie tego serialu w innym miescie "udajacym" miami... no tak ale "punkciki" trzeba zbierac... po prostu "dzieci filmwebu" ;/

da_markos

da markos napisał:

"panie jestes najzwyklejszym baranem
malo inteligentny albo po prostu perfidny.
jak mozna w opisie do serialu "dexter" walnac takiego spojlera???? zycze ci aby ktos i to nie raz spieprzyl ci ogladanie niejednego serialu i filmu poprzez zdradzenie zakonczenia. wtedy sie przekonasz co to za uczucie..."

Szanowny Panie, mi z kolei w obliczu tych zarzutów wyłania się obraz zwykłego prostactwa. Gwoli wyjaśnienia, rzeczywiście użyte przeze mnie treści wychodzą poza przyjęte standardy. Nie są jednak tak dalece rażące jak to emocjonalnie przedstawiono. Nie ujawniają zakończenia, jak słonny był Pan nadmienić. Co więcej wynikają z rozwoju biegu wypadków na długo przed ostatnim odcinkiem serii. Co najważniejsze zastosowana forma jest konsekwencją przekłamania jedynie istniejącego dotychczas opisu, w którym napisano o "wykorzystywaniu i porzuceniu" głównego bohatera. Zatem za wymowną rację uważam zachowanie obecnego stanu rzeczy tak długo, jak długo widzowie będą mieli doczynienia z wierutnymi kłamstwami.

SH5

Jak widzę, interwencje użytkowników poskutkowały. Tak więc i mój opis w formie prostowania nie ma racji bytu. Dołożę starań by zniknął jak najszybciej, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
SH5

jeszcze jedno spojlerowiczu.... to ze jakies fakty nie sa przedstawione w ostatnim odcinku na samym jego koncu nie oznacza ze mozna je sobie beztrosko zdradzac.wyobraz sobie ze to tez jest spojler!!!! z takim podejsciem sezon liczylby 3 odcinki a reszte mozna by sobie czytac

p.s. jesli do ciebie nie dotarlo co zrobiles, to podtrzymuje wszelkie opinie wygloszone o tobie. wiecej szacunku dla innych widzow... kwiecistym streszczeniom niemal calego sezonu mowimy stanowcze NIE ;]

da_markos

Naucz się czytać ze zrozumieniem, na wszelki wypadek dorzuć też kurs wyciągania wniosków zgodnych z zasadami logiki.

ocenił(a) serial na 10
SH5

SH - choćbyś nie wiem jak pokrętnie się tłumaczył, to zepsułeś mi przyjemność(choć to słowo trochę tu nie trafione) rozgryzania zagadki przeszłości Dextera, nie doszukuję się tu działania z premedytacją, ale niestety(dla mnie) to stało się.

tom6k

Jeśli jakiś zwrot jest przez Ciebie nietrafnie użyty to jest nim wspomnienie o moim rzekomym tłumaczeniu się, w dodatku pokrętnym. Nic takiego nie ma miejsca, nie wykręcam się z odpowiedzialności zepsucia Ci, jak powiedziałeś przyjemności rozgryzania zagadki.

SH5

A opis ze spojlerem dalej jest na filmwebie :/

ocenił(a) serial na 10
SH5

Się czepiacie opisu, a przecież "płowienie" i "deficyty emocjonalne" są tak radośnie grafomańskie, że poprawiły mi humor na cały wieczór :D :D :D

ocenił(a) serial na 9
Mariusz_Saint

co spieprzyl ogladanie serialu wielu osobom to tez jego ;]

niech dalej zamydla swoimi kwiecistymi wypocinami oczy.... co spojler to spojler. to jest FAKT i to jest niepodwazalne... jak mowi jarek kaczynski "nie damy sobie wmowic, ze biale jest biale etc" ;]

ocenił(a) serial na 10
da_markos

"Zwierzęco mordowana" matka musi się w grobie przewracać :D

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

Mi się podoba fragment, wedle którego w mieście pojawia się misternie prowadzona gra ;)

ocenił(a) serial na 9
tom6k

Również apeluję o usunięcie tego opisu! Albo chociaż pierwszego zdania. Ja się produkuję, reklamując ten serial znajomym i właśnie się okazało, że jedna z koleżanek po mojej reklamie trafiła prosto na ten opis i po paru odcinkach jest wściekła, że od razu wiedziała, co i jak! No tak się nie robi!

tom6k

TOm3k, takiego fragmentu nie ma, nie wystawiaj swoich ułomności na pokaz:-).

ocenił(a) serial na 10
SH5

"Coś zaczyna się w nim dziać kiedy w mieście razem z misternie prowadzoną grą pojawia się ktoś"
a teraz lecę, bo dają lekarstwa; papa

Mariusz_Saint

Zacny "skandalisto, szatanisto, grafomanie, nieśmiały chłopcze, Mariuszu" z niecierpliwością wyczekuję czasu na zapoznanie się z dłużyznami Twoimi. Zacznę od penetracji www.amopowiadaniaforum.boo.pl :-).

ocenił(a) serial na 10
SH5

"Zacny "skandalisto, szatanisto, grafomanie, nieśmiały chłopcze, Mariuszu" z niecierpliwością wyczekuję czasu na zapoznanie się z dłużyznami Twoimi. Zacznę od penetracji www.amopowiadaniaforum.boo.pl :-)."

Zapodaj swoje zdjęcie albo chociaż określ swoją płeć, bo z tym wyczekiwaniem na moje dłużyzny i zapowiedzią penetracji nie wiem czy grozisz, czy obiecujesz.

Mariusz_Saint

Ciekawe,ciekawe...
Kolega SH (koleżanka?) walnął spoilerem w opisie tematu i jeszcze perfidnie próbuje się tłumaczyć i "przewraca kota ogonem"... Nieładnie...

Co do Dextera - dla mnie odkrycie roku (2006), serial pobił wszystkie inne... Oprócz MPFC:), ale to z góry przegrana gra:)

Pozdrawiam

Norton

MPFC? Może jestem mało inteligentny, ale nie mgoę rozszyfrować tego skrótu :)

ocenił(a) serial na 10
Albertino

"MPFC? Może jestem mało inteligentny, ale nie mgoę rozszyfrować tego skrótu :)"

Ja obstawiam Monty Python's Flying Circus... "Lovely spam, lovely spam!"

Mariusz_Saint

Aaaaa, widzisz, nie przyszło mi do głowy :)
Ano świetna rzecz, nie ukrywam, że kocham Pythonów :> Ale nie traktuję tego jako serial. To jest bardziej program telewizyjny z ich skeczami ;)

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Mój ulubiony serial to MUFC oglądam w każdy weekend, a w środy przynajmniej skróty ;)

tom6k

"Aaaaa, widzisz, nie przyszło mi do głowy :)
Ano świetna rzecz, nie ukrywam, że kocham Pythonów :> Ale nie traktuję tego jako serial. To jest bardziej program telewizyjny z ich skeczami ;)"

Ja też tego tak nie traktuje, ale muszę jednak pod coś "podpiąć":)
I również kocham Pythonów:)

Pozdrawiam