Po 1 Dexter wcale nie jest nudny. Zauważ że każdy lubi co innego, bo jeśli rzeczywiście lubisz 100 trupów na minute to nie jest serial dla Ciebie ;)
To raczej film psychologiczny który pokazuje nam jak działa umysł mordercy, co wpływa na to że zabija i dlaczego wogole zaczął to robić. To tak jakby wgłębianie się w psychikę bohatera ( dlatego te wszystkie wspomnienia z dziecinstwa, kodeks Harry'ego , niespodziewane pojawienie się brata Dextera)
A tak wogole to jakie typy filmów preferujesz ;) ?
Ja się ogląda na DVD to serial jest całkiem całkiem, ale w tv bym go nie oglądał.
Chyba dwa sezony są na DVD (przynajmniej nie zauważyłem trzeciego). Na razie widziałem pierwszy. Drugi mam wypożyczony, ale jeszcze nie zacząłem oglądać...
Nie chodzi mi o to, że nie lubię takich filmów, chodzi mi o to, że obiektywnie nie znalazłem w nim nic ciekawego, spodziewałem się kogoś w rodzaju Hannibala cz Jokera, postaci ciekawej i przerażającej, a ten bohater (przynajmniej w kilku pierwszych odcinkach) nic mi nie pokazał, żadnego zagłębiania się w umysł szaleńca nie było. Tym bardziej, że bohater nie jest psychopatą, jest kimś w rodzaju Brudnego Harrego bez rewolweru 0.44, tym dobrym, który wymierza sprawiedliwość bez litości, oklepany pomysł. Prawdą jest że lubię filmy sensacyjne, ale nie tylko, lubię na przykład dr Housa, ze względu na oryginalnego i ciekawego bohatera i do tego serialu podchodziłem z wielką nadzieją na coś naprawdę oryginalnego, gdyż rzadko w filmach bohaterem jest zły facet, jednak zawiodłem się widziałem 3 odcinki i nic co by mnie zmusiło do obejrzenia następnych.
Nie no jasne każdy woli coś innego ;]. Mnie ten serial np. zainteresował bo wg. mnie ma ciekawą fabułe i jest dość orginalny ( chociaż może stwierdzam tak poniewaz nigdy wczesniej nie zdarzało mi sie ogladanie takiego typu seriali ;)
A ja właśnie skonsumowałem część drugiej serii. Na razie jest lepsza od pierwszej i... promują Chopina. Za to ostatnie duży plus ;-)