jak myślicie co bedzie motywem przewodnim czwartego sezonu? Był już brat zabójca, dexter zabójca :p, przyjaciel zabójca. Czyżby teraz była jakaś kobieta np deb albo rita :P? ciekawy jestem bardzo, a co Wy myślicie?
Prawdopodobnie odpowiedzi można szukać w książkach, bo planowali powrót do wątków książkowych. Ja nie mam pomysłów, bo na razie utknęłam na początku Dearly Devoted Dexter i nie wiem, jaki tam jest morderca, nie mówiąc o Dexter In The Dark.
Zresztą, wątpię, żeby było to coś tak oczywistego, żebyśmy mogli się domyślić. Pewnie dowiemy się dopiero we wrześniu :P
Aczkolwiek spodziewam się powrotu paru wątków zasugerowanych w finale 3 sezonu (1 mąż Rity, Deb dowiadująca się prawdy o matce Dexa). Liczę tylko na to, że nikomu nie przyjdzie do głowy szukać dokładnie właściciela odcisków palców i śladów biologicznych z kryjówki Skinnera, bo byłoby nieciekawie, jakby nagle się wydało, jak Dex złamał rękę :P
w 4x01 mogli by złapać Dextera na prawie gorącym, i potem robić przez cały sezon z nim np. wizje lokalne, procesy itp a na końcu Debra jakoś rozwiązuje sprawe i Dexter wychodzi z więźnia...oczywiście zrobią to jakos ciekawiej niz ja tu pisze ale taki jest ogólnie mój pomysł i nie kojażyć z prison break bo nie o taki wątek mi chodzi
Ja jednak liczę na to, że Dexa nigdy nie złapią... Zresztą, przecież co by się stało z Ritą i dziećmi, Deb, to byłoby straszne. Wolę raczej kolejną superciekawą sprawę jakiegoś intrygującego mordercy i jakiś nowy wątek poboczny, bardziej osobisty.
ale to już wszystko było, już dzisiaj moge ci opisac zakończenie sezonu.
Jeśli nie odświeżą Dextera to bedzie klapa tak jak 3 seria która ledwo, ledwo jest OK
Nie wiem co do motywu przewodniego ale napewno waznym motywem bedzie to ze Debra dowie sie o prawdziwej matce Dextera i jego powiazaniem z Ice Truck Killer'em i ogolnie o tym wszystkim :)
A zapomnialem dodac jeszcze napewno bedzie duzo problemow z prywatnoscia dextera, wiadomo malzenstwo i te sprawy ;) Moze bedzie cos w stylu ze dziecko bedzie przejawialo jakies dziwne zachowanai co bedzie go martwic itp. :> Oraz zastanawia mnie ta kropla krwi na sukni slubnej Rity ale nie wydaje mi sie zeby mialo to jakies znaczenie ;)
myśle, że moze nie motywem przewodnim ale na pewno duza role odegra Quinn w 4 sezonie
Ja sądzę, że wprowadzenie nowego serial killera byłoby OK. Jakaś fajna akcja w stylu Dexter vs X Killer. Wiadomo, że nie będzie takiej zagadki jak z bratem, ale i tak jest to bardziej prawdopodobny scenariusz niż obława na Dexa. W wywiadzie z Hallem czytałem, że scenarzyści wyeksploatowali motyw obławy na maxa i raczej do tego nie powrócą. Pozostaje liczyc na miłe zaskoczenie w 4x01 ;)
Nowy serial killer byl by fany ale z drugiej strony znowu to samo by bylo ;) Zauwaz ze w kazdej serii praktycznie kogos mamy takiego, 1- Ice track killer, 2 - Wsumie tu sam Dexter jest sciganym killerem :) 3 - Skinner.
Uwazam ze nowy morderca to byla by przesada ;)
Ja uważam zupełnie na odwrót. Właściwie w każdym sezonie był inny motyw przewodni. W 1 tak jak piszesz ice track killer, w 2 nie była ważna jakaś zagadka kriminalna tylko to czy i jak dexter się wywinie obławie a w 3 sezonie to praktycznie głownym problemem był prado i jego relacja z dexterem.
W mojej opinii w 4 serii Dexter bÄdzie musiaÅ siÄ gÄsto tÅumaczyÄ. Nie wiem, czy Debrze, czy Ricie, czy może komuÅ innemu, jednak tym razem o jego sekrecie pewnie dowie siÄ ktoÅ, kogo Dex nie bÄdzie mógÅ zabiÄ. Zauważcie, że do tej pory, wszyscy, którzy poznawali jego ciemnÄ stronÄ kwalifikowali siÄ do zabicia. Ice Truck Killer, Miguel. Nawet Doakes zginÄ Å, mimo, że nie z rÄki Dexa. Podejrzewam, że w czwartej serii o sekretach gÅównego bohatera dowie siÄ ktoÅ, kto nie bÄdzie mógÅ tak po prostu umrzeÄ. Wydaje mi siÄ, że ciekawa perspektywa;)
W mojej opinii w 4 serii Dexter bedzie musial sie gesto tlumaczyc. Nie wiem, czy Debrze, czy Ricie, czy moze komus innemu, jednak tym razem o jego sekrecie pewnie dowie sie ktos, kogo Dex nie bedzie mogl zabic. Zauwazcie, ze do tej pory, wszyscy, ktorzy poznawali jego ciemna stronÃÂ kwalifikowali sie do zabicia. Ice Truck Killer, Miguel. Nawet Doakes zginal, mimo, ze nie z reki Dexa. Podejrzewam, ze w czwartej serii o sekretach glownego bohatera dowie sie ktos, kto nie bedzie mogl tak po prostu umrzec. Wydaje mi sie, ze ciekawa perspektywa;)
Nie wiedzialem o polskich znakach, to byl moj pierwszy post ;)