PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203200
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

według mnie rita dowie się całej prawdy o dexterze od prado, dexter zabije prado i skinnera

ocenił(a) serial na 10
damianjarzyna_2

całkiem możliwe, aczkolwiek podejrzewam, iż Rita nie będzie dalej wiedziała o zajęciu Dexa po godzinach :)

damianjarzyna_2

To raczej Deb przejrzy Dexa. Możliwe, że Rita będzie wiedziała, że Dexter zabił człowieka(albo pedofila, jeśli znajdą jego szczątki, albo Miguela i wytłumaczy jej, że był on zabójcą i im zagrażał), ale nie dowie się, że Dexter robi to regularnie.

Morgan_Mortimer_Graff

Ani Rita ani Deb się nie dowiedzą. Wydaje mi się, że zginie albo Rita albo LaGuerta i niewykluczone, że jeśli będzie to LaGuerta to właśnie ona przejrzy Dexa. W każdym razie bardziej życzyłbym sobie śmierci Rity, bo mi się już zdecydowanie znudziła ta postać - nie ma nic do roboty już, a na dodatek jeszcze mnie wnerwia swoim debilnym zachowaniem ;(

użytkownik usunięty
damianjarzyna_2

Obejrzałem odcinek 10 2 razy , dokładnie śledząc dialogi oraz czas akcji i ten pomysł wg , którego ktoś na forum wcześniej pisał , że Dexa porwano na wieczór kawalerski może być prawdą. Zanim Masuka dostał wizytówkę od Quinna załatwiał tą imprezę przez innych ludzi. I w scenie kiedy się wnerwia na firmę, która informuje go, że się nie wywiąże, mówi, że impreza ma być za dwa dni, po czym Quinn daje mu wizytówkę. I wszystko się mniej więcej zgadza. Następnego dnia po wpadce Miguela z La Guertą do Vinca przychodzi ta laska z Platinum Enterprises. Odcinek kończy się wieczorem kiedy Dextera ktoś porywa, ale bryka jest za luksusowa jak na skinnera dla mnie i sposób zabrania Dextera też za delikatny, więc obstawiam również wieczór kawalerski, bo niby w jaki sposób mieli by go zwabić do tego klubu? Zresztą jeśli odcinek 12 czyli ostatni zowie się: " Do You Take Dexter Morgan " i w nim ma dojść do ślubu (hipotetycznego oczywiście , bo nie wiadomo co się zdarzy), to nie może byc wieczoru kawalerskiego i ślubu w jednym odcinku. Jak tak to widzę.

moze dex zabije prado 3 minuty przed slubem? :D to by mi się podobało :D

Avast

a ten pomysl że ta firma go porwała jest nie głupi ;p

ocenił(a) serial na 10
damianjarzyna_2

w ostatnim odcinku ramon wszystkim wyjawi sekret dextera i rita nie zechce go poślubić

damianjarzyna_2

Ten bądź co bądź przeciętny sezon musi się zakończyć mocnym akcentem. Ja chciałbym, żeby King zabił... Dextera. Serial zostałby zapamiętany na baaardzo długo po takim czymś takim, no i zapobiegłoby to powstaniu kolejnego, prawdopodobnie słabszego sezonu. IMO formuła została wyczerpana - Dex miał już "konkurenta", tropiciela i wspólnika. Nic zaskakującego nie wymyślą chyba (obym się mylił, jeśli powstanie czwarty sezon).

Zooff

A cóżby było ciekawego w tym, że jakiś Józuś by Dextera kropnął?

Albertino

W końcu dostał na niego zlecenie, jest "fachowcem" i jest o krok przed Dexterem, bo obserwuje go od jakiegoś czasu. Tymczasem tutaj na forum widać tylko domysły, kogo King zabije zamiast Dexa. Czyli byłoby to mimo wszystko jednak zaskakujące dla większości widzów, że zamiast produkować taśmowo następne sezony uśmierciliby głównego bohatera, nie sądzisz? No, chyba że dla Ciebie ciekawsze będzie to co najbardziej prawdopodobne - Skinner zabija kogoś z otoczenia Dextera, Dexter zabija jego, po czym wszyscy którzy przeżyli podpisują kontrakt na kolejne 12 odcinków.

ocenił(a) serial na 8
damianjarzyna_2

Po zajawce ostatniego odcinka widać, że nie będzie wielkiego zaskoczenia.
Skinner porwie Dextera, a uratuje go prawdopodobnie Debra, która od jakiegoś czasu szuka Skinnera. Później Dex weźmie ślub z Ritą, a na koniec rozprawi się z Ramonem.
Ciekawa jestem tylko, gdzie w tym wszystkim odnajdzie sie LaGuerta.

ocenił(a) serial na 10
damianjarzyna_2

Ja to myślę ,że dex zabije prado ;] i ze prado mial jeszcze jakiegos asa w rekawie i miedzy innymi przez to moze sie dowiedziec jego siostra , badz ktos bliski dla niego jaki jest naprawde ;) czego nie zycze ; p Mysle ,ze rita rodzac straci te dziecko i dex bedzie wkurwiony ;d zabije lekarzy haha ;d i harry mu powie " a nie mówiłem " ? " po co się dexter z nia bzykałeś , nie wiesz co to gumy " ?

tobiasz17azs

A widzieliście zapowiedź ostatniego odcinka? Wygląda na to, że Dexter zostanie porwany ;) Tylko przez kogo? Bo ostatni Prado też mu chyba żyć nie da, stawiam jednak na Skinnera.

ocenił(a) serial na 9
Albertino

Poczekamy, zobaczymy.

SPOILIELRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Na zapowiedzi widać , że sporo się będzie działo.
Dym związany z odnalezieniem ciała Miguela, nagonka Ramona na Dexa i w końcu porwanie Dexa, a no i ślub muszą jeszcze gdzieś zmieścić.
Szkoda tylko , że Ramon niczego nie znajdzie w mieszkaniu Dextera.
I tak na koniec Dexter fajnie wyglądał na tym stole, związany, ciekawe jak się z tego wywinie.