Serial bardzo sie chwalicie wiec postanowilem sciagnac 1 odcinek, ale serial kompletnie nie przypadl mi do gustu... Nie wciagnal mnie jak 1 odc. Desperate housewives czy prisona... zobaczylem pierwsze 40min odcinka i wylaczylem... zle zrobilem? akcja sie rozkreci? dac mu druga szanse? ;]
Ja też jakiś czas temu postanowiłem obejrzeć, bo tak był chwalony. Obejrzałem 1 odcinek i średnio, ale dałem mu szanse, obejrzałem ze 2 następne i obejrzałem już całe 3 serie i nie mogę się doczekać 4.
Jeśli już wspomniałeś o Prisonie, to jak dla mnie Dexter z każdą nową serią się rozkręca, i trzyma poziom, jak go nie podwyższa:) A Prison mimo tego, że nadal oglądam wszystkie odcinki, kiedy tylko wychodzą, nie jest już tak dobry jak poprzednie serie.
Więc daj mu szanse, obejrzyj kilka następnych odcinków i zdecyduj czy jest to serial dla ciebie;]
Jeśli lubisz ciągłe strzelaniny i 100 trupów na odcinek to nie jest to serial dla Ciebie. Ja po pierwszym odcinku miałem podobne odczucia co Ty ale postanowiłem mimo wszystko obejrzeć następne dwa i zerwałem dwie noce na obejrzenie całości. Daj Dexterowi drugą szansę bo jest tego wart :D Może zaś Ci się następne odcinki spodobają? Serial ma świetny klimat i dialogi. Radzę oglądać z napisami bo lektor wszystko zabija.
Dexter ma tą przewagę nad wymienionym przez Ciebie Prioson break, iż wszystkie 3 sezony trzymają wysoki poziom w przeciwieństwie do skazanego.
Miałem tak samo, 1 odcinek tak bardzo mnie nie wciągnął, ale postanowiłem, że dam mu drugą szansę i poof...wypaliło, teraz z niecierpliwością chyba jako jedyny czekam na 2 sezon w Polsce, bo na razie obejrzałem tylko 1 w TVNie. ;)
Naprawdę polecam! Daj mu drugą szansę, a przekonasz się, że było warto. xD
Ja dałem : 10/10
Właśnie, wbrew pozorom nie ma akcji, bo ludzie się spodziewają ciągłego napięcia jak w Prisonie, trzeba się wczuć... Jak wszyscy powyżej nie miałem zamiaru go oglądać po 1. odcinku. Dałem 9/10. ;P
Mnie pierwszy odcinek wciągnął. Podobnie, jak następne 9 (dzisiaj zamierzam zobaczyć ostatnie 2 pierwszego sezonu), ale - tak czy owak - wydaje mi się, że ocena na filmwebie i imdb jest trochę przesadzona. :| Fakt, że Michael C. Hall jest świetny (choć to nie powinno dziwić nikogo, kto widział choć jeden odcinek "Sześciu stóp pod ziemią"), że główny wątek mordercy z samochodu-chłodni jest niezły (choć to, kto się okazał mordercą można było przewidzieć jakieś 2-3 odcinki wcześniej, niż się to wydało), że nawet historia jego romansu jest całkiem-całkiem (bo śmieszna chwilami), ale poza tym - tak sobie. SPOILERY. Wszystkie wątki morderców drugoplanowych są bardzo średnie. Ani mnie nie wciągają, ani nie szokują. Wszystkie postaci drugiego planu (nie romansujące/spokrewnione z Dexterem) też mnie nie interesują. Ani historia małżeństwa Angela, ani ta o tym jakimś gangu, który zabił policjanta i jego żonę (powiązana z Doaksem), czy coś tam o zabiciu złego Haitańczyka. Wszystko to jakieś takie - jak gdyby stworzone jedynie do zapchania dziur (i to do zapchania dziur w PIERWSZYM sezonie - tak mało mieli pomysłów, że im nie starczyło nawet na w pełni ciekawe pierwsze 12 odcinków?). Poza tym zabawna, ale i idiotyczna jest historia stosunków Dextera z Harrym. Te wszystkie lekcje, kodeks Harry'ego itp. :| No, tak czy owak - serial wciąga (a o to może przede wszystkim chodzi?), ale genialny, ani idealny to on nie jest. :P Moja ocena: 7/10.
Tak łatwo było się domyślić "kto" jest mordercą z samochodu-chłodni, ale "kim" on jest!!! Tego nie spodziewałam się, aż do ostatniego momentu (czyli jak Dexter stoi przed domem swojej matki)
No to nie wiesz co tracisz...Obejrzalem pilota - bez rewelacji,obejrzalem nastepny i jade juz 3 odc. pod rzad.Nie oceniaj ksiazki po okladce, bo nie tedy droga.
Rzeczywiście pierwszy odcinek jakoś specjalnie nie zachęca do oglądania, ale serial ma swój niepowtarzalny klimat. Moim zdaniem arcydzieło wśród seriali!
Z Dexterem jest tak, że pierwsze odcinki są nudne, ze względu na to, żeby pokazać cały jego system zabijania, kodeks itd. Potem się rozkręca i to bardzo, pod koniec 1szej serii nie mogłam spokojnie wysiedzieć jak oglądałam.
Wątki poboczne może ciut niedopracowane, ale ogólnie to serial na plus, wielki plus
Tak, rzeczywiście. Na początku zwlekałam z oglądaniem tygodniami, ale gdy przetrwałam pierwsze odcinki zrobiło się bardzo ciekawie.
Ja skonczylem pierwszy sezon i zaczalem drugi:)Pierwszy zrobil na mnie na prawde dobre wrazenie.Ostatni raz gdzie ogladalem odcinek za odcinkiem byly PB i Rome...:)
nie jestem zwolenniczka, ani seriali, ani kryminalow, tym bardziej o seryjnych mordercach... siostra namowila mnie, zebym sprobowala. Pierwsze proba latem tego roku. Obejrzalam 3 odcinki i zrezygnowalam.
Teraz jestem na zwolnieniu i kilka dni temu sprobowalam ponownie...
dzien i noc, dzien i noc...itd., wlasnie skoczylam ostatni odcinek 3. sezonu... smutno... nie moge doczekac sie do kolejnego sezonu!!
Wciagnelam sie straszliwie, nie wiem jak sobie teraz dam rade :) chyba
zaczne od poczatku.
Genialne dialogi, dawno tak sie nie smialam. Przemyslenie Dextera w kontekscie niektorych sytuacji... ubaw ogromny. Dexter na lekcji jogi ( w 3, sezonie) i jego komentarz, ze to najgorsza chwila wjego zyciu - majstersztyk :)
GORACO POLECAM!!
ja tak samo, ktos polecil mi serial mowil ze jest super i wogole, tak sie napalilem zobaczylem odcinek ... i nic :| zobaczylem drugi odcinek ... i nic :| nie moglem tego ogladac, serial wydawal sie denny i wogole jakis nie chalo... skasowalem, tera zalatwilem sobie 3 sezony i dzien w dzien ogladam 2 odcinki i czekam tylko na kolejne odcinki. Aktualnie jestem na 2 sezonie. Moze wczesniej poprostu nie rozumialem serialu. Seryjny zabujca ktory morduje tylko mordercow ?:| Z taka brutalnoscia wchodzic na antene ?:| teraz w kazdy wieczor Dexter jest najlepszy na uspokojenie po calym dniu i wyciszenie :) Super ze Showtime zamowilo jeszcze 2 sezony :D Yippie Ka Yey