PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204444
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Mam pytanie serial ma baardzo wysoką ocenę, ja natomiast oglądałem pierwsze 2 czy 3 odcinki i nie widziałem w nim nic co by mnie zatrzymało przed telewizorem do 12 w nocy. Płytki bohater, żaden tam hannibal lecter, joker, czy dr House (ten średnio pasuje w tym zestawieniu), facet jest nudny jak nauczyciel matematyki. Kryminał z tego żaden nie może się równać z CSI, nie jest to też czarna komedia, a już na pewno nie horror typu slasher, więc za co tak wysoka ocena, chyba, że serial później całkowicie się zmienia i muszę obejrzeć następne odcinki

ocenił(a) serial na 9
hkmp57

Widocznie ci nie przypasował. Pewnie jesteś z gatunku 100 trupów na minutę i dwa miasta zniszczone. dalej jak dla ciebie też będzie nudno więc lepiej się nie męcz. W tym serialu masz zestawienie: facet którego wszyscy lubią w zeczywistości jest niezwykle inteligentnym seryjnym mordercą który odkrywa w sobie nowe rzeczy, dowiaduje się o swojej przeszłości.

ocenił(a) serial na 10
Fredu

Miałam podobnie. Tzn Pilot, wprowadzenie do serialu i mowa Dextera: "To znowu się zdarzy - musi się zdarzyć..." itd. naprawdę nie zachęciło. Odniosłam wrażenie, że scenariusz na siłę chce stworzyć niepotrzebny melodramatyzm. Ale zaciekawiła mnie czołówka serialu i dobre opinie o nim - efekt: w tydzień obejrzałam wszystkie 3sezony, które do tej pory wyprodukowano. Dobra gra aktorska, soczysty język i przedstawienie wielu scen - naprawdę polecam. Jedyna rada: oglądaj bez lektora, bo taki wiele cenzuruje. Już nawet niesprawne napisy dadzą lepszy efekt ;)

ocenił(a) serial na 10
hkmp57

Też tak miałem. Obejrzałem pierwszy odcinek i zapomniałem o tym serialu. Aż w końcu (dzięki Filmweb :D) z zaciekawienia obejrzałem kolejne i się wciągnąłem! Serial jest genialny. Jeden z moich ulubionych.

GregorZet

Moja historia z Dexterem zaczeła się nietypowo...a dokładnie od 12 odcinka 2 serii, przypadkowo włączyłam
na VOD i strasznie mnie wciągnął (dokończyłam 2 serie i dopiero wtedy obejrzałam 1 :P( bo powtarzali od
początku na NScreen, przed premiera 3 serii :) ).