PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203574
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Obejrzałem właśnie ostatni odcinek 2 serii i nie wiem jak Wam, ale mi pozostawił wielki niesmak i poczucie niesprawiedliwości. Do końca miałem nadzieję że jakoś sprytnie załatwią sprawę z Doaksem, ale w momencie gdy go uśmiercili... i jak tu mam czuć sympatię do głównego bohatera? Niech nikt mi nie wmawia że to nie on go zabił tylko Lila. Dexter jest w 100% odpowiedzialny za śmierć Doaksa. Potem już tylko kibicowałem żeby go złapali i posadzili na krześle, ale nie, wszystko musiało się ładnie skończyć, psychopata morderca na wolności, uczciwy glina nie żyje... i z czego mam się cieszyć? Bzdura nie zakończenie, mam nadzieję że w 3 serii go powieszą.

espequer

"uczciwy glina nie żyje..." - że on był taki uczciwy to bym nie powiedział.

jaspa_young

No dobrze, Dexterek był uczciwszy. Zadowolony?

jaspa_young

Ależ był "uczciwym gliną", ani razu jako policjant nie dopuścił się żadnego przewinienia. Cudzołożył, przeklinał, itp. ale jako policjant był uczciwy.
Zgadzam się espequer, Doakes to najlepsza postać w Dexterze, a jego śmierć
była winą Dextera oczywiście. King był aktorem sezonu, genialnie grał, szkoda że musiał odejść z serialu. Co więcej słuchając jego wywiadu widać, że to naprawdę inteligenty i wygadany koleś (taki Hall to jąkała).
Gdy Lila rozwaliła Doakes'a do końca powtarzałem, "wypatrosz ją". Wręcz nie podobało mi się, że Dexter tak łagodnie ją potraktował, no ale cóż, w sumie to byłą tylko jego narzędziem.

chwila chwila moment, a 2 trupy zwlaszcza ten z 1 serii to co??

hyniox

Jakie trupy ? Mógłbyś trochę konkretniej odpowiedzieć ?

chodzi mi o tych jego "kolegów" z armii; o ile w drugiej czesci mozna uznac to za samoobrone to w jedynce zabil goscia bez swiadkow i zrobil to z premedytacja
ps. nie byl zbyt uczciwy, przeciez wlamal sie do mieszkania dexa ;) pozdrawiam

To ze preferujesz jedna postac nie znaczy ze masz zle mowic o aktorze ktory gra inna. sluchalam kilku
wywiadow z hallem i nie zauwazylam zeby sie jakal ;)

co do doeksa.. coz wlozyl palec miedzy drzwi. po konfrontacji z dexterem wiadomo bylo ze zle sie to dla
kogos skonczy. a ze serial opowiada o mordercy nie o policjancie i miala powstac trzecia seria, wybor byl
raczej prosty.
Tez ciezko mi wyobrazic sobie dalszego dex'a bez Doeksa i boje sie o trzecia serie, choc oczekuje jej z
niecierpliwoscia.

Rahead

Jakie źle? Czy ja napisałem, że koleś źle gra ? Napisałem tylko prawdę, Hall się jąkał podczas wypowiedzi. Nie należy do osób wygadanych i to jest
fakt. Zakończenie było trochę wymuszone, chcieli by Dexter nie został znienawidzony przez zabicie Doakesa więc wrzucili tam Lilę. Nie wyszło źle , ale jednak odrobinę było zrobione na siłę.

Myślę że nawet bardzo dużą "odrobinę" :-)

nie chcialam zeby to agresywnie zabrzmialo :P

I faktycznie.. mozna bylo przewidziec ze ta lila jest im do czegos potrzebna... ze tez na to nie wpadlam wczesniej ;)
tak w ogole to zastanawia mnie fakt ze przeciez jednymi z najciekawszych momentow w serialu byly starcia dextera z doaksem :< czym to zastąpią?

espequer

widac ze nie czytałes ksiazek o Dexie. Tam Doaks konczy bez obu dłoni, jezyka i bodajże stopy..I tez nie okalczecza go Dex tylko ktos inny. Poza tym tworcy serialu nie chcieli odbiec od ksiazki (3 tomowej wiec trudno zeby zabili głownego bohatera w 2czesci) za bardzo wiec Morgan przezyl szczesliwie,podobnie jak w pierwowzorze. Przypomne ze dex chcial sie przyznac a wybryk Lili spowodowal zmiane jego decyzji. Na pewno nie zabiłby Doaksa.
ps w ksiazce Doaks jest wcale niegorszym killerem niz Dexter