ksiązki na podstawie ktorej powstal serial po tym jak juz go obejrzalem? i czy kupic sobie druga czesc "dekalog dobrego dextera" przed ogladaniem drugiej seri?
Treść "demonów dobrego Dextera" jest bardzo podobna do serialu, ale ma inne zakończenie (mnie to zakończenie z książki dużo bardziej się podobało). Zresztą w książce zwracasz uwagę na inne szczegóły niż w serialu. Ja ją czytałam po zobaczeniu serii i i tak przeczytałam od deski do deski. Druga książka też dobra, ale troszkę jakby na siłę próba zrobienia jeszcze raz czegoś co raz dobrze wyszło. Podobno druga seria "Dextera" ma być autorska i nie bedą brali pomysłów z drugiej książki Jeffa Lindsaya.
Pozdrowionka.
Lalu
Ja z kolei uważam, że książka jest dużo gorsza od serialu... Książka to po prostu pierwszy odcinek serialu (prawie identyczne) ze zmienioną końcówką jak już ktoś napisał... Natomiast część druga nie ma specjalnie związku (najwyżej pojedyncze elementy) z drugim sezonem...
Oczywiście polecam przeczytanie książki, ale moim zdaniem (jak już mówiłem) jest to rzecz średnia.