PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Mam pytanie, bo czegoś nie rozumiem.
Kiedy Travis każe Dexterowi wstrzyknąć sobie etorfinę, (której zawsze używał Dexter do usypiania
swoich przeciwników), pod groźbą zabicia syna głównego bohatera, to jakim cudem Dexter po
wstrzyknięciu sobie tej substancji, wstaje po chwili i ogłusza Travisa?
Domyślam się, że wstrzyknął sobie coś innego, był na to przygotowany, ale jeśli tak to trochę
zawiedli mnie twórcy serialu, bo to za łatwe...

ocenił(a) serial na 7
CaesarIH

albo nic sobie nie wstrzyknął.

ocenił(a) serial na 9
merdevsky

Co prawda samego momentu wstrzykiwania nie ma pokazanego, ale widać, jak Dexter wbija sobie igłę w szyję, a Travis na to patrzy, no to chyba by się zorientował, jakby Dex jednak nie wcisnął tłoka do końca...
A jakby nie wstrzyknął sobie nic, bo w strzykawce by nic nie było, to znów pojawia się dla mnie trochę głupota ze strony twórców, bo to wyglądałoby tak, jakby Dexter przewidział taką sytuację.

ocenił(a) serial na 9
CaesarIH

Pewnie tylko zasymulował wstrzyknięcie

Mnie bardziej zastanawia jak on Travisa zniósł z dachu tego wieżowca do swojego samochodu nie zauważony przez nikogo :-))

ocenił(a) serial na 9
delh

Travis był bardzo mądry, wątpię, żeby można było go tak łatwo oszukać.
Co do tego zniesienia, fakt, jeszcze gorzej xd

ocenił(a) serial na 10
CaesarIH

windom przykrył go pewnie jakis go-wnem i gjt :D

ocenił(a) serial na 9
10minut

Dałbyś radę napisać to po polsku? :>

ocenił(a) serial na 6
CaesarIH

To jest forumowy kretyn, nie warto na niego zwracać uwagi :D

ocenił(a) serial na 9
CaesarIH

Wstrzyknął sobie tylko nie tam gdzie zazwyczaj ;d. Lek stosuje się domięśniowo, on przebił się igłą do przełyku i po prostu go połknął (wydaje mi się, że w serialu to słychać) co nie wywołało normalnego efektu. Taka przynajmniej jest moja teoria.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

*znaczy się do gardła, sorry, nie mogłam już zedytować.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

Ciekawa teoria aczkolwiek w bodajże 2 odcinku 7 sezonu, Dexter wstrzykuje etorfinę do steku Debry, ona go zjada i również zasypia jak padnięta, tak więc to nie może być to :P

ocenił(a) serial na 9
CaesarIH

Ejjjj fakt, wiem, że lek stosuje się wyłącznie domięśniowo więc albo się jebli w 7 sezonie albo faktycznie Dexter jak zwykle wszystko przewidział i wstrzyknął sobie sól, ale optuję za błędem w 7.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

Co do tej etorfiny, z tego co wiem można ją podać domięśniowo ale także dożylnie, a skoro się ją połknie, to i tak dostanie się do krwiobiegu. Wtedy działanie byłoby na pewno wolniejsze i słabsze, więc to by chyba wyjaśniało dlaczego Deb normalnie położyła się spać, a nie padła jak mucha.

ocenił(a) serial na 9
CaesarIH

to mogła byc chociażby zwykła sól fizjologiczna, Dexter jest chyba zawsze przygotowany na każda ewentualność :)

ocenił(a) serial na 8
CaesarIH

Jak dla mnie to miał po prostu przygotowaną strzykawkę z czymś co mógłby sobie bezpiecznie wstrzyknąć i nic by się nie stało. Od razu tak pomyślałem po tej scenie. Mimo, że jest to trochę naciągane to raczej tak było.

ocenił(a) serial na 9
fartownik

Ok, czyli zakładamy, że Dexter przygotował się na taką ewentualność i tym sposobem, trochę się zawiodłem, bo jak stwierdziłeś "fartownik" było to trochę naciągane.
Co do etorfiny w steku Debry, no to niestety, skoro lek działa tylko domięśniowo, to nieźle się pomylili w tym 7 sezonie, aczkolwiek nie wiem czy etorfina działa tylko domięśniowo. Sprawdzę to się tym podzielę :)