witam.szukam seriali (najlepiej z listy top z tej strony) , w ktorych glowna akcja nie konczy sie wraz z koncem jednego odcinka ,tylko trwa przynajmnie pelny sezon.chodzi mi o cos podobnego jak jest w dextrze czy jak bylo w lostach czy prison break itp.mam nadzieje ze macie cos godnego polecenia.pozdrawiam
Nie rozumiem w czym problem, prawie wszystkie seriale są takie, z wyjątkiem niektórych kryminałów jak CSI czy Cold Case.
z tych seriali których nie masz jeszcze ocenionych polecam np. Breaking Bad, Spartacus,Impersonalni,Homeland,House of Cards
The Killing - tam "tajemnica" dopiero rozwiązują się po 2 sezonach. Obecnie trwa 3.
Ja bym Ci polecił Synów Anarchii , mało znany w Polsce ale dla mnie pod względem fabularnym jeden z najlepszych, oprócz tego standardowo Breaking Bad , Boardwalk Empire jeżeli lubisz gangsterskie filmy, Gra o Tron - tutaj jest świetne aktorstwo, chyba najlepsze z seriali no i są ciekawe zwroty akcji
Być może spodobałby Ci się pierwszy sezon "Herosów". Pozostałych sezonów nie oglądałam, ale pierwszy był ciekawy.
Dokładnie bardzo dobry serial nie tak dobry jak Dexter oczywiście ,ale fajnie się ogląda.
Mentalista to jak najbardziej serial godny polecenia, ale nie jestem pewna czy o tego typu serial chodziło założycielowi wątku. Generalnie w Mentaliście prawie każdy odcinek to osobna historia (morderstwo na początku odcinka+rozwiązanie na końcu), a jedynie co jakiś odcinek akcja wraca do Red Johna-seryjnego mordercy, który zamordował żonę i córkę głównego bohatera. W 5-tym sezonie było wyjątkowo dużo Red Johna, we wcześniejszych sezonach trochę mniej. Serial również polecam, tylko nie jestem pewna czy to jest to czego szukasz ;) Pozdrawiam