temat dla osob lubiacych pogdybac:P
---
dla mnie to co aktualnie dzieje sie w serialu jest dosyc sprzeczne z informacja o tym, ze bedzie trzeci sezon. wszystko wskazuje na to, ze dexter w koncu trafi w rece agenta specjalnego lundy i cala historia znajdzie final w wiezieniu lub na krzesle elektrycznym :P
to byla pierwsza i najmniej prawdopodobna moim zdaniem droga, ktora moze obrac serial :)
a teraz czas na przypuszczenia bardziej realistyczne :> wiemy, ze powstanie trzeci sezon, o tym samym tytule, wiec bedzie dotyczyl tej samej osoby, czyli tytulowego bohatera dextera. w wiezieniu dexter mialby co prawda duze pole do popisu, ale warunki bylyby malo sprzyjajace. chyba, ze planuja wsadzic go do sony ze scotfieldem (w ostatnim odcinku pb, ktory widzialem majkel jeszcze tam siedzial), zeby jakos pociagnac oba seriale na jednym wozie jeszcze kilka sezonow :) dalem poniesc sie wyobrazni :)
tak wiec dexter do wiezienia nie trafi. sprawa rzeznika moze trafic miedzy sprawy nierozwiazane, lub moze zostac ktos wrobiony. jako ze pierwsze wyjscie z sytuacji nie daje zbyt wielu atrakcji widzom, jestem sklonny przystanac przy wariancie nr 2 :) pytanie tylko, kto zostanie wrobiony i w jaki sposob? watpie by znalezione przez doakesa probki krwi zadzialaly w tym przypadku na korzysc dextera. o ile uwaznie ogladalem serial to na kazdej probce sa odciski dextera i tylko na kilku doakesa. teraz pytanie, jakim sposobem dexter wyjdzie obronna reka z problemu jakim jest fakt, ze probki krwi z jego prywatnej kolekcji trafily w rece agenta specjalnego lundy? uwazam, ze skoro (a moze "jesli") dexter pracowal przy sprawie kazdej z osob ktorych probki znaleziono w jego kolekcji, to bedzie staral sie pokazac, ze to tylko takie jego zboczenie zawodowe, ewentualnie, ze ma nierowno pod sufitem, czytaj - jest chory psychicznie :P
podczas pisania powyzszych glupot wpadlem na jeszcze jeden pomysl. jesli mamy szukac rozwiazania, ktore bedzie najmniej spodziewane aczkolwiek mozliwe, to nalezy sie zastanowic nad takim wyjsciem: agent specjalny lundy jako jedyny dochodzi do tego, ze dexter jest rzeznikiem z zatoki, ale z jakiegos powodu nie stawia go przed sadem i doprowadza do umorzenia sledztwa. nad powodami nie chce mi sie juz dywagowac, bo to temat rzeka :)
tak wlasciwie chcialem wam tylko pokazac jak zajebisty jest ten serial i jak trudno przewidzien jak wszystko sie dalej potoczy :P zycze sobie i wam milego ogladania :) jesli chcecie mozecie sie podzielic w tym temacie swoimi przypuszczeniami oraz uwagami do moich przypuszczen:P
pozdrawiam
nie napinaj sie, z trailera nie wynika, że powiązali Dex z Rzeźnikiem, w końcu nie znaleźli u niego tego pudełeczka, tylko raczej u Łysego, więc poczekajmy na odcinek...
Bzdury piszesz panie autorze tematu ;)
Lundy nie może sam sobie ot tak umorzyć śledztwa, on jest tylko jednym malutkim agentem.
Poza tym Dexter do żadnego więzienia nie trafi. Ja przypuszczam, że z tą skrzyneczką będzie tak, że właśnie u Doakesa znajdą tą skrzynkę i wyjdzie wszystko na to, że on był Butcherem. Przecież widzimy, że Doakes nie chciał iść z tymi dowodami na posterunek, tylko u jakiegoś innego gościa chciał zbadać krew. Poza tym w USA wszystkie dowody zdobyte w sposób nielegalny dowodami nie są, a Doakes tą skrzynkę Dexterowi zakosił. Zresztą zobaczymy jak to będzie :) Dexter na pewno będzie żył długo i szczęśliwie ;)
Pozdrawiam
mnie nurtuje czy Dex szedł zakuty w kajdanki na tym trailerze czy nie??? wtedy mogłabym gdybać, a tak to nie wiem, to się chyba wydarzy pod koniec odcinka a wtedy jeszcze jeden tydzień oczekiwań
jak nic już mam zespół odstawienny!
pzdr
A może ten cały trailer to ściema, może przedstawia tylko zły sen Dextera, przecież to Doakes ma próbki i z nimi kręci, to on raczej wpadnie.
Zresztą i tak twórcy nas zaskoczą :D
Te tygodniowe przerwy między odcinkami mnie zrujnują psychicznie.
Może, może, dotychczas takich wygłupów nie było ze strony twórców, ale ci kolesie w czarnych ubrankach rzeczywiście prezentują się zabawnie ;) Może i sen ;)
No właśnie jak tylko zobaczyłam ten trailer to pomyślałam, że to z pewnością jest zły sen Dextera, no a oni go umieścili w trailerze, żebyśmy się martwili o niego i myśleli, że pożegnamy go siedzącego na krześle elektrycznym ;) Moja teoria jest taka: Dexter zobaczy, że jego pudełko z próbkami zniknęło (to też widzieliśmy na trailerze) i już całkiem opanują go emocje i strach, że zostanie złapany i będą prześladować go koszmary. No bo jeśli naprawdę dopadliby go panowie w garniakach to nie sądzę, żeby udało mu się od tego wymigać, w końcu to nie tylko fakt znalezienia pudełka w jego domu, ale także odciski palców itd. Więc nie obawiam się o niego jakoś szczególnie, bo na pewno ich wszystkich wykiwa, zwłaszcza że szykuje się trzecia seria, a watpię, że miałby tam występować jedynie w postaci ducha nękającego Doakesa :P
jesli okazaloby sie, ze pracowal przy kazdej ze swoich ofiar i mogl miec probki z oficjalnego zrodla, to zawsze moze udawac chorego psychicznie kolekcjonera probek krwi :P a ze wszystkie probki pokrywaja sie z lista ofiar znalezionych w workach na dnie jeziora... ot co, taki zbieg okolicznosci ;)