Co Wam się najbardziej podoba? akcja? humor? nieprzewidywalność? Warto zacząć oglądać?
(nie koniecznie musicie spoilerować)
Oczywiście główna postać, Dexter i jego świetne przemyślenia. Czarny humor był częsty w pierwszych sezonach, niestety w późniejszych jest go mniej. Każdy sezon opowiada osobną historię. Tylko jeden miał cliffhanger, więc można przerwać kiedy się chce. Ale też dzięki temu każdy sezon jest wyraźnie inny. Oczywiście warto zobaczyć, bo to jedyny taki serial. Mnie wciągnął od pierwszego odcinka, ale wiem, że wielu uważa początek za nudny. Dopiero w szóstym odcinku akcja przyspiesza.
dziękuję Ci za wartościową wypowiedź, o to mi chodziło :-) więc kiedy skończę GoT zabieram się za Dextera :-)
Bierz się za Dextera, niesamowity jak dla mnie serial, najlepszy jaki kiedykolwiek oglądałem. Naprawdę super ;) Ja przed chwilą zacząłem oglądać Californicaton (jestem już po 3 odcinkach ;p) i też jest nawet spoko, ale do Dex'a się nie umywa ;) Pozdrawiam ;)
a Grę o Tron oglądałeś? Ja zaczęłam i mi się podoba. Dextera też zacznę oglądać:-)
Nie oglądałem, jednakże słyszałem niezbyt pochlebne recenzje na temat tego serialu, aczkolwiek ja się raczej nie kieruję opiniami innych, więc gdy skończę oglądać Californication to pewnie sobie obejrzę ;) a z Dexterem nie zwlekaj tylko już oglądaj! ;) Pozdrawiam ;)
wiadomo różne są gusta, GoT serial może nie historyczny, bo nie obejmuje, żadnej historii z naszego świata, ale kostiumowy, związany z walkami, wojną, królem itd i trochę fantasy i przygodowy, i na pewno nie opisuje współczesności :-) jeżeli lubisz takie klimaty... to zachęcam. Planuję również przeczytać książkę.
Dziękuję, pozdrawiam:-)
Ja przede wszystkim jestem fanem filmów z gatunku dramat historyczny (mój ulubiony film to Gladiator, choć jest to film nie tyle historyczny co przygodowy) oraz 300. Lubię ogólnie dramaty, ale od jakiegoś czasu zacząłem oglądać seriale i Dexter zrobił na mnie ogromne wrażenie, dlatego też polecam ;) Pozdrawiam serdecznie ;)
a właśnie też, planowałam obejrzeć Gladiatora :-) a 300 oglądałam, obejrzyj też parodię "Poznaj moich spartan" tak dla śmiechu
nie wciąga na samym początku ale po pierwszym sezonie nie można odejść od
komputera, niestety według mnie 7 sezon już nie należy do najlepszych.. no ale wszystkie wcześniejsze są genialne! :)
Dexter jest ok ale są lepsze: spróbuj najpierw Breaking Bad lub Sons of Anarchy
właśnie mam gdzieś zapisany tytuł Breaking Bad i też chciałam go obejrzeć, jeśli jest tak ciekawy jak mówisz, to nie mogę go pominąć ;) a Sherlock?? Ktoś oglądał? podobno też mocny, ale przekonam się dopiero jak obejrzę.
Breaking Bad to arcydzieło wśród seriali, koniecznie obejrzyj, będziesz potem dziękować, że Cię namówiliśmy ;) Tylko nie zrażaj się pierwszym sezonem, bo reszta po prostu zwala z nóg. No ale to tak na marginesie. Jeśli chodzi o Dextera i Twoje tytułowe pytania - serial jest świetny i na pewno warto obejrzeć. Główny bohater jest niesamowicie charyzmatyczny i fenomenalnie zagrany, świetnie rozpisany na wszystkie sezony jest jego rozwój i historia. I to jest największą siłą tego serialu. Fabuła również nie zawodzi, jest ciekawa, trzyma w napięciu. Dexter musi zmierzyć się z kilkoma przeciwnikami we wszystkich sezonach, rozgrywki między nim a tymi przeciwnikami (naprawdę świetnie są zrobione te zmagania, ci "przeciwnicy" są bardzo ciekawi i praktycznie żaden nie zawodzi) są osią akcji i wokół nich tworzą się również ciekawe wątki poboczne... To po prostu serial o seryjnym mordercy i jego codziennym życiu w kłamstwie, zrealizowany najlepiej, jak się tylko da. Niesamowicie wciągający. Obejrzyj pierwszy sezon i będziesz wiedziała, czy to jest Twój klimat czy nie :)
o dziękuję za tak ciekawą i wyczerpującą odpowiedź :-) jeśli obejrzę chociaż jeden sezon, to napiszę jakie zrobił na mnie wrażenie :-)
wiele jest serialów, które powinny skończyć się na 3 bądź 4 sezonie, bo później wszystko jest wymyślane na siłę... np. uwielbiałam Supernatural, ale już te ostatnie sezony są nudne i wymuszone, sporadycznie znajdzie się ciekawy w nich odcinek;]
ale nie ma porównania z pierwszymi sezonami, niestety... jak w każdym odcinku był inny potwór :-) to było świetne, dużo bohaterów, teraz wszyscy nie żyją i jest dużo intryg. Ale tez Supernatural godny polecenia^^
ciężko powiedzieć, obejrzałam kilka odcinków, myślę, że niedługo się wkręcę w całość ;D
Na pewno się wkręcisz. Jeszcze kilka odcinków i się nie oderwiesz od kompa. Co prawda Gra o Tron troche bardziej mnie wciągnęła, ale to inny gatunek, więc nie ma co porównywać.
w GoT na poczatku nie mogłam się połapać w bohaterach bo tylu ich było:-) ale przeczytam książkę i sądzę, że spodoba mi się jeszcze bardziej niż serial :-)