Czy w tym serialu popularne są nagłe zwroty akcji, twisty na kształt takich jak w PB, Twin Peaks, Lostach, Herosach? Pytam, bo się mocno zastanawiam, czy się nie zagłębić w to dzieło.
Nie pytaj ,tylko oglądaj, jeden z najlepszych seriali jakie dane mi było ściągnąć :D Akcji nie brakuje ;] "I tak powiem!"
pozdro
Stawianie Dextera obok PB to śmieszna sprawa. To tak, jakby Twin Peaks postawić obok Złotopolskich ; ]
Zwroty akcji owszem są, ale w przeciwieństwie do PB mają sens i są robione z klasą, a scenariusz nie jest pisany na kolanie z tygodnia na tydzień jak w wiadomym serialu.
Dex to moim zdaniem najlepszy serial ostatnich kilku lat, będący o klasę wyżej od po prostu dobrych seriali przygodowych takich jak Lost czy Heroes.
Nie pytałem o twoje zdanie nt. PB czy Lostów. Zawsze zastanawia mnie jak ktoś kto serial ogląda, może go krytykować słowami w stylu "scenariusz pisany na kolanie itd." (bo po co ogląda) a jak nie ogląda to skąd wie czy jest dobry, czy scenariusz sprawia wrażenie pisanego z tygodnia na tydzień itd. Kocham więc tych mędrców na FW, którym kiedyś ufamy co do oceny filmu i niejednokrotnie przegapiłbym naprawdę udane dzieła i odwrotnie.
Natomiast na pytanie, czy są zwroty akcji najlepiej odpowiedziec tak lub nie. O tym czy akcja jest ciekawa, scenariusz dopracowany itd. już zdążyłem się poinformowac
Oczywiście, że nie ma zwrotów akcji - za to są hektolitry krwi, słabe aktorstwo i luki w dialogach wypełniane słowem fuck.
Gorąco polecam.
No to widocznie słabo Ci wychodzi to zastanowienie, skoro nigdy nie wpadłeś na to, że serial można oglądać z przyzwyczajenia tudzież dla śmiechu.
Skoro masz gdzieś opinie mędrców z FW, to po co zakładasz taki temat na tym serwisie?
Oglądałeś w ogóle kiedyś serial bez zwrotów akcji, że głupie pytania zadajesz ?
Jak miałem uniknąć porównań z PB, skoro pojawiły się w Twoim pytaniu ?
Na przyszłość zakładając nowy temat od razu uściślaj kto i w jaki sposób może się w nim odezwać, żeby nie urazić mości panicza.
BTW. jeśli naprawdę uważasz, że PB to serial z dobrym scenariuszem, to Dexter może Ci się wydać nudny i mało atrakcyjny. No w każdym razie bomb z foliowej reklamówki i bimbru w tym serialu nie robią.